Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 96 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

03-10-2018, 17:42
Tak się składa że oglądałem wczoraj po raz pierwszy Badlands ( po Cienkiej Czerwonej Lini wzięło mnie na nadrobienie twórczości Mlicka ) i od pierwszych minut coś mi tu nie pasowało. W miarę postępu akcji w końcu zaświeciła odpowiednia latarnia i doszedłem do wniosku że True Romance - Tonego Scotta to czysta zrzynka z tego filmu, nawet główny motyw muzyczny jest niemal że identyczny. Sam film bardzo dobry, szokujący w niektórych sekwencjach chodzi mi tu o nieobliczalność w postępowaniu Martina Sheena. Koleś jest tu niemożliwy jeśli chodzi o szczyty zajebistego aktorstwa. Na pewno kiedyś stanie na półce

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Horvath
Użytkownik
Liczba postów: 99
Reputacja: 6

03-10-2018, 18:49
Mam pytanie odnośnie niemieckiego wydania Windą na szafot. Jak z jakością obrazu w tym wydaniu i czy można wyłączyć niemieckie napisy ?.Zastanawiam się nad wydaniem od Criteriona ale to niemieckie jest teraz za 7 euro. Dzięki.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

03-10-2018, 22:43
(03-10-2018, 15:57)wolfman napisał(a):  Tak przy okazji , ten Ronin zapowiedziany w steelbook to remaster czy stare wydanie?

A wydaje Arrow ? Nie ? To masz odpowiedź Smile
Jeśli specyfikacja na zavvi się sprawdzi to wychodzi na to, że to będzie ta sama płyta co w tym wydaniu z 2007r.

(03-10-2018, 18:49)Horvath napisał(a):  Mam pytanie odnośnie niemieckiego wydania Windą na szafot. Jak z jakością obrazu w tym wydaniu i czy można wyłączyć niemieckie napisy ?.Zastanawiam się nad wydaniem od Criteriona ale to niemieckie jest teraz za 7 euro. Dzięki.

Tak, z poziomu menu można wyłączyć niemieckie napisy.
Niemieckie wydanie bazuje na tym samym odrestaurowanym transferze co Criterion, tyle, że jest nieco inne kadrowanie. Wydania europejskie mają AR 1.37:1, a USA 1.66:1. Na caps-a-holic możesz zobaczyć różnice w kadrowaniu, w 1.37:1 jest trochę więcej informacji u góry i u dołu ekranu.

Obraz ogólnie spoko i jak na Studio Canal to kompresja trzyma całkiem przyzwoity poziom (chociaż Criterion pod tym względem ma troszkę przewagę), poza tym, że gdzieniegdzie w ciemnych scenach mam wrażenie, że obraz jest trochę poprzepalany (reflektory samochodowe, światła latarni, neony sklepowe), ale niemal tak samo jest w Criterionie.
Natomiast stanowczo odradzam wydanie francuskie ze skopanym zakresem dynamiki obrazu i innymi anomaliami.

(03-10-2018, 16:14)shaman72 napisał(a):  Jak się Tobie podobał trzeci sezon Twin Peaks ??

Wiedziałem, że z Lynchem łatwo nie będzie, były momenty, że się na niego złościłem bo miałem wrażenie, że ewidentnie trolluje widzów (np. do pewnego momentu myślałem już, że Dougiemu się nie polepszy Wink ) ale ogólnie cieszę się, że powstał ten trzeci sezon i dostaliśmy odpowiedzi na większość pytań, a resztę trzeba sobie dopowiedzieć. I niech tak już zostanie. Chociaż pewnie za X lat wyjdzie Missing Pieces dla trzeciego sezonu Tongue

Płyt jeszcze nie widziałem, dopiero dzisiaj dotarły - najpierw zabieram się za dodatki, później przyjdzie czas na książkę Sekrety Twin Peaks, której jeszcze nie czytałem (chociaż słyszałem co mniej więcej się w niej znajduje), a następnie przyjdzie czas na powtórkę trzeciego sezonu. Ale to już raczej przyszły rok.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

21-11-2018, 12:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2018, 12:27 przez misfit.)
Aktualizacja za ostatnie dwa miesiące.

[Obrazek: vXww3HX.jpg]

A Quiet Place oraz Christine z Włoch. Ten pierwszy posiada pl wersję zarówno na płycie UHD jak i dołączonej płycie BD.
O MI szerzej pisałem w tym miejscu.

[Obrazek: NOKxkvQ.jpg]

Zimną wojnę udało się złapać jeszcze przed tą podwyżką od zdobytych nagród i nominacji Wink

Phenomena to z kolei remaster od Arrow.

I na deser jeszcze ciepły pakiet Bergmana z 39 filmami i dołączoną 248-stronicową książką. Na żywo robi wrażenie i wciąż nie mogę wyjść z podziwu jakim cudem go wycenili na $150. Jeśli ktoś jest zainteresowany tym wydaniem to radziłbym nie zwlekać z zakupami.
Na filmoskopie znajdziecie info co się znajduje na poszczególnych płytach (opis autorstwa dwk).

Kilka fotek tego wydania:
[Obrazek: 886utEFm.jpg] [Obrazek: k3B7qaum.jpg] [Obrazek: p5x3ZAom.jpg] [Obrazek: JxrGjQUm.jpg]
 [Obrazek: 52YJ7T8m.jpg] [Obrazek: l8JLstGm.jpg] [Obrazek: 4EDLPOBm.jpg]

Coś tam jeszcze na Black Friday wpadnie, ale to już przy następnej okazji...

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 847
Reputacja: 60

21-11-2018, 12:44
Szkoda tylko, że praktycznie każde z tych wspaniałych wydań antologii (Wajda, Kieślowski, Spielberg, Eastwood, John Wayne) ma takie a nie inne mocowania płyt. Polański pewnie będzie taki sam. Strach wyciągać płyty, żeby się nie porysowały.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,281
Reputacja: 149

21-11-2018, 13:06
Kurde, olbrzymi ten Bergman :O Gdzie ja go postawię?

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

21-11-2018, 13:08
(21-11-2018, 12:44)Marioo napisał(a):  Strach wyciągać płyty, żeby się nie porysowały.
Wiesz ile płyta musi zebrać rys i jakich głębokich , żeby nie działać?

(21-11-2018, 12:25)misfit napisał(a):  I na deser jeszcze ciepły pakiet Bergmana z 39 filmam
Sprawdzałeś ile napisów znajdziesz do tego deseru? Czy też ich nie potrzebujesz?

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 22

21-11-2018, 13:18
Haha, wiedziałem, że nie ma się co napinać i robić fotek na szybko Wink

To jest epicki set. Moje dwie mikro uwagi to okładka, ten taki velvety-finish (podejrzewam, że będzie się wycierać, a jednak często będzie wyjmowany, wolałbym szlachetny offsetowy mat) i boooklet, który myślałem, że będzie w twardej oprawie. Ale to oczywiście detale. Całość robi niesamowite wrażenie.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

21-11-2018, 13:39
(21-11-2018, 12:44)Marioo napisał(a):  Szkoda tylko, że praktycznie każde z tych wspaniałych wydań antologii (Wajda, Kieślowski, Spielberg, Eastwood, John Wayne) ma takie a nie inne mocowania płyt. Polański pewnie będzie taki sam. Strach wyciągać płyty, żeby się nie porysowały.

Znam Twój ból - mam hopla na punkcie rysek czy opalcowanych płyt więc znając siebie to prędzej czy później te płyty przepakuję do amarayów - tak jak to m.in zrobiłem z Twin Peaks The Entire Mystery Big Grin

(21-11-2018, 13:08)wolfman napisał(a):  Sprawdzałeś ile napisów znajdziesz do tego deseru? Czy też ich nie potrzebujesz?

Sprawdzałem i z tego co pamiętam do 5 czy 6 filmów nie znalazłem polskich napisów. Nie sprawdzałem jednak jak z jakością tłumaczenia.
Mi wystarczą angielskie napisy, gorzej z rodzinką... Smile

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

21-11-2018, 13:50
(21-11-2018, 13:39)misfit napisał(a):  Mi wystarczą angielskie napisy, gorzej z rodzinką...
Właśnie z tego powodu pytam. Niestety cena poszybowała do 225. Poczekam na obniżkę, lub się wyprzeda i będę miał spokojne sumienie. Że też Polański nie może tyle kosztować. Czemu w Polsce są tak cebulowe ceny <płacze>

Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 96 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku