Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze

Strony (124): « Wstecz 1 ... 70 71 72 73 74 ... 124 Dalej »

Opcje tematu
Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

22-12-2021, 13:46
(22-12-2021, 13:21)NWWStation napisał(a):  Kurcze, od kiedy Zavvi ma PL wersję? Dopiero to zauważyłem xD
Nie ekscytuj się za bardzo - to tylko "nakładka" językowa.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juhas
Stały bywalec
Liczba postów: 442
Reputacja: 13

24-12-2021, 12:44
Mam mały problem z brytyjskim Amazonem.. Dostałem w poprzednim tygodni paczkę, która powinna zawierać dwie pozycje na Blu-ray, ale niestety doszła jedna.. Zamówiłem zamienik i zgłosiłem brak towaru w opcjach, ale oni chcą ode mnie odesłania "wybrakowanego" towaru, którego nie mam Big Grin Dzisiaj przyszedł zamówiony zamiennik, a raczej dosłownie pusta koperta.. I jedyna opcja to zwrot kasy i odesłanie im towaru, który mi nie pasuje.. Czat na stronie nie działa, a na wszelkie e-maile otrzymuje odpowiedź, że w tej chwili nie udzielają odpowodzi na emaile? Jakaś rada? Big Grin

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

24-12-2021, 13:10
Zgłoś się do nich po świętach.

Odpowiedz
Offline marciniozo
Użytkownik
Liczba postów: 158
Reputacja: 11

25-12-2021, 21:51
Amazon.de Zabójca Broń 1-4 Blu-Ray - polska wersja językowa - 83zł.
https://www.amazon.de/Lethal-Weapon-1-4-Blu-ray/dp/B003ZVJJVM?tag=pepperpl09-21&language=pl_PL

LG OLED 65 C45
Panasonic DP-UB820
Panasonic DMP-BD35
Zidoo Z10 Pro
Onkyo TX-NR686 Atmos 5.1.2
Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,013
Reputacja: 73

05-01-2022, 10:46
Guyz, poorawcie mnie, jeśli się mylę. Obecnie przy zamawianiu filmow z poza EU trzeba do ceny doliczyć jeszcze 23% VAT + 8,5zł myta od poczty, tak?

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

05-01-2022, 12:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-01-2022, 12:24 przez misfit.)
Zależy skąd zamawiasz.

(05-01-2022, 11:32)piti198 napisał(a):  To taniej wyjdzie z tej promocji jbhifi https://www.jbhifi.com.au/collections/2-for-40-4k
Oczywiście nie uwzględniłem opłat typu cło, to całościowo nie wiem ile wyjdzie.

U mnie jest This item is not available with this shipping option przy Mulholland Drive.

Nawet gdyby umożliwiali wysyłkę tego filmu do Polski to wyjdzie niewiele taniej z kosztami wysyłki, 23% VAT i opłatą 8,50 zł o które z całą pewnością upomni się PP. Ale największy cyrk z Australii jest z czasem oczekiwania - moje ostatnie zamówienie dotarło po 5 miesiącach. To spowodowało, że wyleczyłem się z zakupów w tym sklepie na długi czas.

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,013
Reputacja: 73

05-01-2022, 13:10
JBHiFi i widzę, że potwierdzasz 23%+8.5zł, więc kompletnie się przestały się ich promki kalkulować (przynajmniej dla mnie).

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,474
Reputacja: 218

07-01-2022, 10:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2022, 10:19 przez Kirek.)
(07-01-2022, 01:07)Piotrek P napisał(a):  Francuska wersja kolekcji 5 filmów Kubricka w 4K
https://www.amazon.fr/gp/product/B098RW6WVL/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1X6FK5RDHNB96&psc=1

Na blu-ray.com w opisie tylko 4 filmy mają polskie napisy, ale z tego co widziałem w tym wpisie na forum to polskie napisy są we wszystkich filmach.
Kolejny użytkownik który nie umie/nie chce korzystać z naszego filmoskopu, a tym razem również z forum.
Nie podaję konkretnych linków ale jak poszukasz to znajdziesz:
- na forum wpis dotyczący tego wydania
- w filmoskopie pełny opis każdej płyty znajdującej się w tym wydaniu.
EDIT: A jednak o forum wspominasz więc wychodzi na to, że to tylko brak wiary w nasze wpisy i lepiej posiłkować się blu-ray.com, no cóż można i tak Smile

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 902
Reputacja: 54

07-01-2022, 15:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2022, 15:35 przez kulcikriu.)
Nie wiem czy wrzucam we właściwym miejscu, więc jak coś proszę o przerzucenie.
Jest już dostępny (aktywny) pre-order na Zieloną milę UHD na brytyjskim amazonie:
https://www.amazon.co.uk/Green-Mile-Ultimate-Collectors-Blu-ray/dp/B09NYVRXKL/ref=sr_1_1?crid=O5MQAJJKG0JX&keywords=green+mile+4k&qid=1641565982&sprefix=green+mile+%2Caps%2C100&sr=8-1

Odpowiedz
Offline Piotrek P
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 44

07-01-2022, 19:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2022, 19:17 przez Piotrek P.)
(07-01-2022, 10:19)Kirek napisał(a):  
(07-01-2022, 01:07)Piotrek P napisał(a):  Francuska wersja kolekcji 5 filmów Kubricka w 4K
https://www.amazon.fr/gp/product/B098RW6WVL/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1X6FK5RDHNB96&psc=1

Na blu-ray.com w opisie tylko 4 filmy mają polskie napisy, ale z tego co widziałem w tym wpisie na forum to polskie napisy są we wszystkich filmach.
Kolejny użytkownik który nie umie/nie chce korzystać z naszego filmoskopu, a tym razem również z forum.
Nie podaję konkretnych linków ale jak poszukasz to znajdziesz:
- na forum wpis dotyczący tego wydania
- w filmoskopie pełny opis każdej płyty znajdującej się w tym wydaniu.
EDIT: A jednak o forum wspominasz więc wychodzi na to, że to tylko brak wiary w nasze wpisy i lepiej posiłkować się blu-ray.com, no cóż można i tak Smile

Szczerze mówiąc trochę nie wiem od czego zacząć:
- czy od tego, że dobrze jest przeczytać wpis do końca zanim się go skomentuje (ale to ostatecznie zrobiłeś Wink),
- czy od tego, że warto użyć po prostu słowa przepraszam jeśli wysuwa się wobec drugiej osoby niesłuszne oskarżenia ("Kolejny użytkownik który nie umie/nie chce korzystać z naszego filmoskopu") zamiast obracać je w kolejne niesprawdzone przypuszczenia ("wychodzi na to, że to tylko brak wiary w nasze wpisy i lepiej posiłkować się blu-ray.com") gdy już się wie, że popełniło się błąd,
- czy może wreszcie od tego, że cytując Ciebie samego z tego wątku:

(24-11-2021, 14:18)Kirek napisał(a):  Może za emocjonalnie do tego podchodzę bo jednak trochę się przy tym wydaniu napracowałem i takie pytania powodują delikatne zwątpienie czy rzeczywiście ktoś z tego korzysta.

(chociaż złośliwie dodam że słowo "może" w Twojej wypowiedzi jest zdecydowanym niedopowiedzeniem Tongue).

Żeby była jasność - jestem niesłychanie wdzięczny wszystkim osobom (w tym Tobie) za to, że poświęcają własny czas dla dobra innych użytkowników, aby wprowadzać do Filmoskopu informacje o konkretnych wydaniach i sam z tego korzystam. Obrażanie się natomiast na to, że ktoś w swoim wpisie wspomniał najpierw jako źródło blu-ray.com a dopiero potem forum/Filmoskop jest - moim zdaniem - dziecinne. Zwłaszcza, że w tym konkretnym przypadku nie wynikało to z żadnego braku wiary we wpisy na tym forum tylko z tego, że przeglądałem promocje bezpośrednio na blu-ray.com i w ogóle nie nastawiałem się na szukanie wydań z polskimi napisami - natomiast gdy w opisie na Amazonie i blu-ray.com zobaczyłem że istnieją wzmianki o polskiej wersji językowej od razu zerknąłem na forum, żeby spróbować potwierdzić te informacje. Posta pisałem w trakcie wyszukiwania i w najśmielszych snach nie przypuszczałbym że ktokolwiek może się poczuć dotknięty bądź urażony kolejnością podania źródeł (a tym bardziej, że będzie to autor posta, którego podlinkowałem!).

Odpowiedz
Strony (124): « Wstecz 1 ... 70 71 72 73 74 ... 124 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku