Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 56 57 58 59 60 ... 96 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,801
Reputacja: 140

18-03-2022, 15:35
Jak podszedł >> Żeby nie było śladów ?

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

18-03-2022, 17:04
Piekne nabytkiSmile na Drive my car ide dzis do kina i ciekawy jestem bardzo. Dobre filmy nabyles, pozdrawiam!

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

18-03-2022, 20:26
Dzięki. No jak dla mnie Drive My Car świetny, a trzy godziny szybko zleciały. Trzeba będzie się zainteresować pozostałą twórczością Hamaguchiego.
Jutro seans Najgorszego człowieka i zobaczymy czy Norwegowie go przebiją - mam taką szczerą nadzieję.

(18-03-2022, 15:35)pred895 napisał(a):  Jak podszedł >> Żeby nie było śladów ?

Można było trochę więcej wycisnąć z historii, np. w większym stopniu ukazać działalność Sadowskiej, wspomnieć, że do dnia dzisiejszego winnym śmierci Przemyka udało się uniknąć kary. Brakowało mi też postaci Urbana... Ale ogólnie film całkiem dobry + świetna realizacja. Ma się wrażenie jakby go faktycznie kręcili w ówczesnych czasach.

Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

18-03-2022, 23:14
Drive My Car ma angielskie napisy?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

19-03-2022, 09:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2022, 09:57 przez misfit.)
Lokalni francuscy dystrybutorzy niezmiernie rzadko oferują angielskie napisy i tutaj nie ma wyjątku. Jeśli chcesz na już to japońskie wydanie ma angielskie napisy. Criterion ma też w planach wypuścić Drive My Car na BD.

Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

19-03-2022, 09:59
(19-03-2022, 09:56)misfit napisał(a):  Lokalni francuscy dystrybutorzy niezmiernie rzadko oferują angielskie napisy i tutaj nie ma wyjątku. Jeśli chcesz na już to japońskie wydanie ma angielskie napisy. Criterion ma też w planach wypuścić Drive My Car na BD.

Widziałem japońską wersję, ale cena chyba 75£

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

15-04-2022, 09:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2022, 09:27 przez misfit.)
https://www.amazon.co.jp/Drive-My-Car-Blu-ray/dp/B09MTT314V

Z wysyłką wychodzi nieco ponad 200 zł.

https://www.amazon.co.jp/Drive-My-Car-Blu-ray/dp/B09MTVXG4Q

~280 zł.

EDIT:

Nowe nabytki:

[Obrazek: c0Ll6DG.jpg][Obrazek: I6vF46q.jpg][Obrazek: bxvDYkX.jpg][Obrazek: x87NltP.jpg]

Kolejne zremasterowane Wong Kar-Waie w kolekcji - są to digi-packi z płytami UHD, BD i DVD + booklet po niemiecku. Do zakupu pozostały najbardziej przeze mnie pożądane Chungking Express i 2046. Ten ostatni może być na BD - mam nadzieję, że Niemcy nie zawiodą i również te pozycje wkrótce się od nich pojawią. Plusik dla amazon.de za szybką realizację - wysłali dzień przed premierą, a kilkanaście godzin później pojawił się przed domem kurier.

Propozycja to mój pierwszy UHD od BFI. Całkiem spoko cena jak na zawartość. Amaray z płytą UHD + BD (dodatki) + książeczka + plakat, wszystko umieszczone w twardym slipcase, czyli typowe wydanie limitowane od Brytyjczyków, które Arrow wyceniłby na ~30 funtów. Jutro seansik.

Z prawej Niewysłany list Kałatozowa. Kapitalne zdjęcia jak na gościa przystało - wciąż poluję na jego Soy Cuba, ale póki co cena odstrasza... W środku digi-pack + 60 stronicowa książeczka po francusku. Jest to nowszy transfer w stosunku do Criteriona, którego Svet typowo ocenił na maxa, więc dla tego Francuza brakuje skali Smile
Poniżej mała próbka (po lewej Criterion, po prawej Potemkine):

[Obrazek: ME9CJ5L_t.jpg] [Obrazek: ME9CJ5E_t.jpg]

[Obrazek: ME9CJ5I_t.jpg] [Obrazek: ME9CJ5B_t.jpg]

[Obrazek: ME9CJ5H_t.jpg] [Obrazek: ME9CJ59_t.jpg]

[Obrazek: YtTOOy9.jpg][Obrazek: PPb9mLG.jpg][Obrazek: yJbVGQv.jpg][Obrazek: JJ5t3S5.jpg]

Kurier francuski trzeba było sprowadzić z Australii, skoro nigdzie w Europie go nie ma (wtf?). Kapitalne zdjęcia i wykonanie jak na Wesa przystało. A film ? IMHO raczej dolne rejony z jego repertuaru, ale to wciąż produkcja, której nie mogło zabraknąć u mnie na półce.

Unbreakable to upgrade z BD. Czy było warto ? Oj, bardzo - świetny remaster, bodaj najlepszy z widzianych przeze mnie filmów, których dystrybutorem był Disney. Bruce, wracaj do zdrowia !

Po "Najgorszym człowieku na świecie" Triera naszło mnie na jego inny film sprzed ponad 10 lat, czyli Oslo, 31 sierpnia. Wydanie francuskie w digi-packu, tylko czemu bez slipcase ? Trzeba będzie zrobić coś na własną rękę bo bez tego kurz ma łatwy dostęp do płyty. Są angielskie napisy jakby ktoś pytał.

I na koniec Taipei Story Yanga, również od Francuzów z kompresją Davida Mackenzie.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

15-04-2022, 11:59
Heh, faktycznie nie ma nigdzie French Dispatch - dziwne, ale może jeszcze wyjdzie w tym roku. Ile dałeś względem ceny amerykańskiego?
No i przekonałeś mnie chyba do upgrade'u Niezniszczalnego; oczywiście w promocji Wink

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

15-04-2022, 12:19
Za French Dispatch i Unbreakable dałem 40 AUD z wysyłką, do tego 23% vat i haracz dla PP i ogółem wyszło ~150 zł.
W australijskim Unbreakable jest tylko płyta UHD, co jest w tym wypadku trochę słabe, bo nie ma na niej żadnych dodatków.

Teraz mają na jbhifi promocję 3 za 2 jakby co.

Odpowiedz
Offline Krzych2k
Użytkownik
Liczba postów: 109
Reputacja: 4

15-04-2022, 13:24
Świetny UP, twój avatar zdradza zamiłowanie do ''Chunking Express'' Wink. Swoją drogą super wydania Wong'a. Orientujesz się może czy Brytyjczycy wydali coś podobnego? Bo jednak u mnie z Niemieckim słabo Big Grin

Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 56 57 58 59 60 ... 96 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku