31-08-2022, 01:37
(30-08-2022, 22:15)quadyful napisał(a): Gdyby nie ludzie tacy jak Adrian to wkrótce nic w Polsce by już nie wychodziło na blu ray ani 4K.Akurat to, co wychodzi w 4K spokojnie można by określić właśnie jako nic, porównując do tego, co wychodzi za granicą i mam tu na myśli tylko tytuły z PL wersją. Poza tym, ludzie tacy jak Adrian raczej nie uchronią naszego rynku przed upadkiem, zapytaj o to w Imperialu albo Filmostradzie. Pytanie tylko, ile trwała będzie jeszcze ta agonia.
(30-08-2022, 22:15)quadyful napisał(a): Sam w zdecydowanej większości kupuje tylko rodzime wydania i nie uważam że jest coś w tym złego a wręcz przeciwnie.Co w takim razie jest w tym dobrego? A poważnie, przecież nikt tu nie pisał, że kupowanie u nas to zło. Dziwi tylko w pełni świadome olewanie wydań UHD dostępnych z wersją PL tylko dlatego, że lokalnemu dystrybutorowi nie opłacało się wydawać danego tytułu. Wydałem kasę na sprzęt UHD, ale kupuje BD bo dystrybutor ma mnie w dupie, jednak dalej będę go wspierał za to, że oferuje wybrakowany produkt - w sumie logiczne.