Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Alita: Battle Angel (2018)

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Opcje tematu
Alita: Battle Angel (2018)
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,015
Reputacja: 127

09-12-2017, 15:00
(09-12-2017, 14:32)Gieferg napisał(a):  Czyli podobna sytuacja jak z VIII epizodem Star Warsów Big Grin

[Obrazek: landscape-1471536958-star-wars-kylo-ren-gif.gif]

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,509
Reputacja: 130

11-02-2019, 11:40
Widzę w wątku cisza, a tymczasem pokazy przedpremierowe już były, min w sieci cinemacity.

Film, wbrew temu co o nim piszą od dawna na podstawie wnikliwej analizy zwiastunów, jest dobry.  Broni się pod względem fabularnym, jak i wizualnym. Dziwi mnie za to wyjątkowo słaba promocja w mediach (jak na tak kosztowny projekt).

Na plus zdecydowania sama historia. Mangi nie znałem, więc nie miałem co filmu żadnych oczekiwań. Nareszcie fajny film, który nie jest przedstawicielem szeroko rozumianego kina superbohaterskiego. Historia w sumie prosta, trochę o zagubionej nastolatce, trochę o cyborgu który próbuje być "ludzki" w świecie, w którym  pojęcie człowieczeństwa zostało nieco zapomniane. Widać nawiązania do Ghost in The Shell. Wszystko jest opowiedziane bez nadęcia. Miło było oglądać film, w którym nie padają co chwila  z ust bohaterów komunały o ratowniu świata itp... Sporo dobrego, nienachalnego humoru. Dobra "rola" Rosy Salazar i Christopha Waltza. Rozczarował za to Mahershala Ali. Wizualnie jest bardzo dobrze. Performance-capture postaci Ality wygląda świetnie. Bardzo przyzwoita muzyka, która praktycznie ani na chwilę nie cichnie.

Na minus montaż. Miałem wrażenie, że zwłaszcza na początku filmu, trochę było powycinane. Przeszłość doktora Ido, jego relacja Chiren zasługiwała zdecydowanie na więcej czasu. Film trwa ledwie 2 godzinki, więc jest szansa, że będzie jakaś rozszerzona wersja na BD.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Online paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,042
Reputacja: 81

11-02-2019, 22:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2019, 22:42 przez paniron.)
Zgadzam się z powyższym.
Nie jest to nic odkrywczego i nadzwyczajnego, poza tym, że w dobie "podobnych" filmów w ostatnich latach, prezentuje się po prostu dobrze i tak jakoś świeżo...
Są elementy, niekoniecznie zachwycające, ale które muszą się pojawić (walka dobra za złem, wątek miłosny, itd.), podane w taki sposób, że człowiek nie musi przewracać gałami.
Fajnie się to oglądało w 3D i na pewno taki krążek kupie; było co prawda trochę scen typowo efekciarskich, które pewnie wprowadzone były przez Rodriqeza, bo z Cameronem na pewno się nie kojarzyły ;-) ale w kinie oglądało się to całkiem przyjemnie.

Bardzo fajna główna bohaterka - Alita

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

01-03-2019, 09:14
Piękna duszą, wyglądem, zachowaniem; taka jest niestrudzona, bardziej ludzka niż niejeden z nas, wojownicza Alita! Byłem, zobaczyłem, a po seansie Alita: Battle Angel, prawie nie uwierzyłem, jaki ten film był nietuzinkowo dobry, ba, nie przytłaczający pod względem ilości wizualizacji komputerowych, jakości CGI, Green oraz Bluescreenów i innych efektów specjalnych, tu zawartych - jakby dzieło to nie opowiadało nam całej swojej historii i nie tworzyło się na coś wartościowego tylko dzięki efektom specjalnym. Alita: Battle Angel to gatunkowe połączenie ,,cyber sci-fi", ,,steampunk sci-fi" i ,,fantastyki", na co wskazywałyby przykładowo wycięte, jako odrębne, sceny z filmu w spowitej półmrokiem XIX-wiecznego wiktoriańskiego Londynu, nocy, w okolicach zakładu Doktora Ido, gdzie Doktor Ido parał się po zmroku zawodem Łowcy. Alita: Battle Angel to piękny, trudny do przewidzenia, jeśli chodzi o możliwą linię zakończeń swej fabuły i ewentualnego sequela - a ten wiemy, że musi powstać - film; to również nie sztuczna, nie miałka, ani przerysowana zbyt wylewna opowieść, lecz inteligentnie uwypuklająca wrażliwość emocjonalną zrodzonej z waleczności i determinacji Ality oraz relacji pomiędzy poszczególnymi postaciami. A na dodatek był cliffhanger, który wnosi sporo nadziei na kilka filmów z serii Alita na przyszłość.

[Obrazek: thumbnail.48494.4.jpg]

Alita: Battle Angel oceniłem dość wysoko: 8,5/10.

Odpowiedz
Offline Bykovsky
Użytkownik
Liczba postów: 97
Reputacja: 5

30-01-2021, 00:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2021, 11:55 przez Bykovsky.)
W zeszłą sobotę kupiłem swój pierwszy odtwarzacz Blu-ray UHD, Sony UBP-X700, wraz w filmem "Alita Battle Angel".

Krótkie wrażeniela z seansu. "Alita Battle Angel" to dobry kawał science-fiction. Scenariusz jest oparty na japońskiej mandze/anime, a finalnie fabuła filmu była dosyć wciągająca. Dobre aktorstwo, jednak od tak dobrego aktora, jakim jest Christoph Waltz, mógłoby się trochę więcej oczekiwać.

Obraz piękny, ładnie wyglądające scenerie, chociaż w niektórych scenach CGI mogłoby się lepiej zlewać z fizycznymi rekwizytami.

Ogólnie film bardzo dobry, polecam każdemu. Warty spędzenia dwóch godzin na oglądaniu - z pewnością wrócę do niego ponownie.[Obrazek: c007d5820e8a0624de6de0b85306a4bc.jpg]

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Display: SONY Bravia 55XE7005 -> Samsung UE55RU8000 -> LG 70UN71006LA
Audio: LG SN4 2.1
Player: Sony PlayStation 4 Pro -> Sony UBP-X700
Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,620
Reputacja: 117

10-05-2023, 08:11
Podobno prace nad sequelem ruszyły
https://www.screengeek.net/2023/05/07/alita-battle-angel-sequel-in-development/

Odpowiedz
Offline lovelybones
Stały bywalec
Liczba postów: 254
Reputacja: 4

10-05-2023, 09:34
Bardzo kiepski wybór odtwarzacza. Te odtwarzacze nie ogarniają automatycznie Dolby Vision. Dodatkowo bardzo często mają problemy z freezami.

Odpowiedz
Offline Wiles
Użytkownik
Liczba postów: 193
Reputacja: 9

10-05-2023, 10:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2023, 10:24 przez Wiles.)
(10-05-2023, 08:11)fire_caves napisał(a):  Podobno prace nad sequelem ruszyły

Ciekawe, że zabierają się za to. Pierwszy film teoretycznie zarobił, ale ledwo ledwo. Jak na tego typu blockbuster, to wynik finansowy był dość lichy. Co do samego filmu, to po prostu totalny przeciętniak nie wyróżniający się się specjalnie spośród innych widowisk. Dopracowany wizualnie i... tyle. Wchodzi oczami, wychodzi uszami. 5/10

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,620
Reputacja: 117

10-05-2023, 10:37
(10-05-2023, 09:34)lovelybones napisał(a):  Bardzo kiepski wybór odtwarzacza. Te odtwarzacze nie ogarniają automatycznie Dolby Vision. Dodatkowo bardzo często mają problemy z freezami.
Chyba nie ten temat Smile

(10-05-2023, 10:24)Wiles napisał(a):  Ciekawe, że zabierają się za to. Pierwszy film teoretycznie zarobił, ale ledwo ledwo. Jak na tego typu blockbuster, to wynik finansowy był dość lichy.
Też mnie to zastanawia, ale mi akurat ten film się spodobał - nie jest nigdzie na liście ulubionych wysoko, ale jak wyjdzie sequel to gdzieś obejrzę.

Odpowiedz
Offline Wiles
Użytkownik
Liczba postów: 193
Reputacja: 9

10-05-2023, 10:51
(10-05-2023, 10:37)fire_caves napisał(a):  Też mnie to zastanawia, ale mi akurat ten film się spodobał - nie jest nigdzie na liście ulubionych wysoko, ale jak wyjdzie sequel to gdzieś obejrzę.

I spoko. Ten film nie wzbudził we mnie żadnych emocji, nie znalazł się żaden punkt zaczepienia między mną a nim, ale jednocześnie nie kojarzy mi się jakoś negatywnie. Jest mi po porostu obojętny. Z drugiej strony, jakoś jest mi łatwiej zrozumieć niż w przypadku innych "dzieł", że komuś może się podobać.

Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku