Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Allegro - okazje, interesujące aukcje

Strony (56): « Wstecz 1 ... 52 53 54 55 56 Dalej »

Opcje tematu
Allegro - okazje, interesujące aukcje
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

16-05-2020, 10:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-2020, 10:57 przez Glaeken.)
Już od dwóch kupujących otrzymałem info, że ktoś, chyba na allegro, sprzedaje płyty z filmami z "dograną" polską wersją językową. To ktoś z naszego forum? Nie żebym się czepiał ale jeżeli mam film w wersji PL to muszę teraz udowadniać wszelkimi sposobami, że sprzedaję oryginalną płytę z wersją PL a nie jakieś "dograne" Big Grin

p.s.: tak na marginesie zetknąłem się też ze sprzedażą drukowanych na własną rękę artbooków  Rolleyes

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

16-05-2020, 11:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-2020, 11:24 przez Gieferg.)
Dafuq?

Na jakiej zasadzie dograną? Sprzedaje oryginał + kopię z wersją PL, czy samą kopię? Płyty z nadrukiem imitujące oryginał czy zwykłe?
Jakich dowodów na oryginalność chcą ci kupujący? Zdarzyło mi się kupić podróbę soundtracku kiedyś, połapałem się, bo nadruk na płycie się nieco różnił (tytuł zamiast się ładnie mienić w świetle był chamsko rozmazany) i okładka miała nieco kopnięte kolory (niebieski skręcał w stronę fioletowego) i kontrast. Odzyskałem kasę, a płytę mam Smile

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

16-05-2020, 11:23
"Ale lojalnie uprzedzają ze tak to wygląda, sprzedają oryginał filmu plus płytę z dogrywka.". Tyle wiem.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

16-05-2020, 11:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-2020, 11:34 przez Gieferg.)
No to wrzucasz na aukcji fotkę tyłu okładki i w większości przypadków nie powinno być wątpliwości, chyba, że sprzedajesz jakieś zagraniczne wydanie, które ma PL ale nie uwzględnia go w opisie.

Sprzedałem kiedyś Alien Quadrilogy z UK z wersją PL za niezłą cenę, ale to były podmienione płytki z filmami na polskie oryginały. Kupujący był w temacie bo wiedział, że to wydanie nie powinno mieć PL, więc zapytał, ale odpowiedź była dlań najwyraźniej zadowalająca.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

16-05-2020, 11:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-2020, 12:06 przez Glaeken.)
Jak masz steelbooka a nie masz j-carda to foto tyłu okładki odpada (zdarzają się też błędy na okładce lub niekompletna informacja). Musze robić prnt screeny menu głównego... a i to nie zawsze mogę bo blu ray player Leawo nie zawsze daje możliwość wejścia do menu Sad

Customizowane/podmienianie wydania to co innego. Ale żeby sprzedawać film bez wersji PL i dokładać własną kopię filmu z wgraną ścieżką PL... Rolleyes

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 727
Reputacja: 12

16-05-2020, 12:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-2020, 12:53 przez shaman72.)
Swoją drogą, ciekawie kiedy do dupy im się dobierze allegro lub policja.

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

16-05-2020, 13:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-2020, 13:26 przez Gieferg.)
Cytat:Musze robić prnt screeny menu głównego... a i to nie zawsze mogę bo blu ray player Leawo nie zawsze daje możliwość wejścia do menu Sad

No to zdjęcie menu z ekranu TV. Co za problem?

Cytat: Ale żeby sprzedawać film bez wersji PL i dokładać własną kopię filmu z wgraną ścieżką PL...
Zalezy w jaki sposób to robisz. Jak wystawiasz aukcję z taką informacją to trochę nie bardzo, ale sam raz dorzuciłem taką kopię jako niespodziankę, kupujący o tym nie wiedział, a raz gdy zrobiłem upgrade DVD->BD i sprzedawałem DVD użytkownikowi z tego forum, a ten sam spytał czy nie mam czasem kopii z lektorem, to mu ją dorzuciłem. Wyszedłem z założenia, że lepiej ją komuś dać niż wyrzucić.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

16-05-2020, 13:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-2020, 13:37 przez Glaeken.)
(16-05-2020, 12:40)shaman72 napisał(a):  Swoją drogą, ciekawie kiedy do dupy im się dobierze allegro lub policja.
Policja tym się nie zajmuje a allegro ma to w d... . Tak samo z ochroną w marketach: gdy złodzieje okradają klientów na terenie marketu to nie reagują ale gdy kradną towar to już tak Big Grin
(16-05-2020, 12:40)Gieferg napisał(a):  No to zdjęcie menu z ekranu TV. Co za problem?
W przypadku UHD tak właśnie robię ale za dużo zachodu. Szybciej i łatwiej jest prnt screena zrobić. No i jakościowo znacznie lepiej to wygląda niż jakieś koślawe zdjęcia tv.
(16-05-2020, 13:12)Gieferg napisał(a):  Zalezy w jaki sposób to robisz.
Dokładnie tak. Wracając do porala i jego okładek... gdyby gość najpierw zabezpieczył się prawnie a dopiero później budował bazę to by teraz go kolekcjonerzy na rękach nosili. A że podszedł do tematu od d...y strony i najprawdopodobniej jeszcze nie odprowadza podatku fiskusowi (nie posługuje się terminologią brutto/netto lub VAT/bez VAT, nie ma żadnej wzmianki o legalizacji działalności) to gównoburza na forum to pikuś w porównaniu do tego co mu może urząd zafundować.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

16-05-2020, 15:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-2020, 15:06 przez Pablo0909.)
(16-05-2020, 10:57)Glaeken napisał(a):  Już od dwóch kupujących otrzymałem info, że ktoś, chyba na allegro, sprzedaje płyty z filmami z "dograną" polską wersją językową. To ktoś z naszego forum? Nie żebym się czepiał ale jeżeli mam film w wersji PL to muszę teraz udowadniać wszelkimi sposobami, że sprzedaję oryginalną płytę z wersją PL a nie jakieś "dograne" Big Grin

Na drugi raz poproś gościa, żeby podał Ci link do takiej oferty. Laptop, papier, przyjmą wszystko, co napiszesz ale nie musi to być prawdą. Gównojady mają teraz wolne, a i pomysłów do trollingu im nie brakuje Wink

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

16-05-2020, 17:32
Sądzisz, że ktoś sobie jaja robi?

Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Strony (56): « Wstecz 1 ... 52 53 54 55 56 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku