13-11-2024, 14:01
Ktoś może wychwycił sprawnym okiem bądź uchem jakieś wieści na temat Possession 4K od Second Sight?
|
Andrzej i Xawery Żuławscy - Dzieła wszystkie
|
|
13-11-2024, 14:01
Ktoś może wychwycił sprawnym okiem bądź uchem jakieś wieści na temat Possession 4K od Second Sight?
16-11-2024, 14:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2024, 13:28 przez Altair.
Powód edycji: Dodanie linków do ofert.
)
Może kogoś zainteresuje. Borys Godunow BD na AmazonPL Edycja z 20.11. Bluray już niedostępny, ale znalazłem DVD. Borys Godunow DVD na AmazonPL Edycja z 21.11. Bluray z AmazonFR
22-04-2025, 22:26
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
24-06-2025, 15:11
Miałem okazję porównania obrazu "Na srebrnym globie" UHD Mondo Vision do BD Eureki. Wbrew pozorom oba wydania nie bazują na tym samym źródle - jest nieco inne kadrowanie, w jednych scenach różnice są większe, w innych mniejsze. Także różnice w korekcji barwnej pomiędzy oboma wydaniami potrafią gdzieniegdzie zaskoczyć. Ale pierwsze, co rzuca się w oczy, to ziarno... Nie twierdzę, że BD od Eureki jakoś niedomaga w tej kwestii, ale bezdyskusyjnie na UHD jest znacznie więcej ziarna. Na UHD bywa również nieco więcej detali w ciemnych obszarach obrazu, chociaż wciąż czasami odnoszę wrażenie, że mogłoby być lepiej pod tym względem. A HDR? Robi różnicę i to niemałą (jest także DV), co ładnie widać na screenach HDR, które wrzuciłem w wiadomym temacie. Kodowanie obrazu - Fidelity in Motion. Jasnościowo sytuacja przedstawia się następująco: ![]() Co do dźwięku... na BD Eureki mamy małego babola, gdyż wg. opakowania powinna być ścieżka Mono, a na płycie jest Stereo Surround. Z kolei na UHD od Mondo znajduje się prawdziwe Mono oraz ścieżka Stereo, którą mamy u Eureki.
14-08-2025, 13:58
Kilka lat temu Second Sight ogłosiło, że wypuszczą "Opętanie" Żuławskiego na UHD i od tego czasu spokojnie sobie czekam. Była w tej sprawie cisza w eterze, ale dziś mamy przełom - wydanie planowane jest jeszcze na ten rok, a w przyszłym miesiącu ma być ogłoszona dokładna data premiery, itd. Więc już szykujcie kaskę - znając chłopaków z SS, zapewne będzie to najlepsze wydanie pod względem obrazu i dodatków. ![]() https://x.com/SecondSightFilm/status/1955969471056617940
14-08-2025, 14:02
W tym przypadku jestem skłonny kupić grube wydanie na pełnym wypasie, a jeszcze żadnego od nich nie mam.
15-08-2025, 00:02
Fajna sprawa, też wypatrywałem tego filmu od SS. Ostatnio można było kupić wydanie od kangurów w niezłej cenie, ale niestety dosyć szybko wyczyścili zapasy. Może to i lepiej z perspektywy czasu
15-08-2025, 06:49
Ash, warto szarpnąć się na te wydanie. Ja mam od nich VVitch i wygląda to doskonałe. Possession będzie kolejne. Trzeba tylko pilnować daty wydania, niektóre tytuły znikają bardzo szybko.
65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
15-08-2025, 12:08
Wahałem się w przypadku The Hitcher, czy brać chunky box czy zwykłe... w końcu wziąłem zwykłe. Ale tutaj się nie będę zastanawiał. Dla samej książeczki pewnie będzie warto kupić
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |