Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 24 Dalej »

Arrival / Nowy Początek (2016)

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Opcje tematu
Arrival / Nowy Początek (2016)
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

24-03-2017, 17:20
Potwierdzam. Trzeba podbić kontrast, dodać rozjaśnienie i jest w miarę ok. Aczkolwiek ktoś powinien za to beknąć.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Użytkownik usunięty64562
Niezarejestrowany

24-03-2017, 18:15
Post usunięty

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 3,786
Reputacja: 164

24-03-2017, 18:55
Czy jest tu chociaż jedna osoba która zdaje sobie sprawę że ten film wygląda tak jak chcieli tego reżyser i autor zdjęć? Że w kinie wyglądał dokładnie tak samo?

Nie kupować filmu bo wygląda on tak jak ma wyglądać. Czegoś równie debilnego już dawno nie czytałem.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 7,351
Reputacja: 146

24-03-2017, 20:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2017, 20:35 przez Gieferg.)
Bo Godzilla, czy Avengers czy kilka innych filmów na których wygląd (zarówno kinowy jak i ten z BD) sam narzekałeś (i których poprawione screeny sam wrzucałeś) to jakimś sposobem zupełnie inny przypadek i tam się jakoś nie liczyło to, że reżyser i autor zdjęć życzyli sobie, żeby wyglądały tak, jak wyglądają?

Cytat:bo wygląda on tak jak ma wyglądać.

To, że wygląda źle, bo z założenia miał wyglądać źle, nie znaczy, że ma mi się to podobać i mam za to płacić. Na razie go nie widziałem, ale całkiem możliwe, że go nie kupię właśnie dlatego, że wygląda jak wygląda. A jesli nawet kupię to przeróbka jest pewna i mam gdzieś co by miał na ten temat do powiedzenia reżyser Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 3,786
Reputacja: 164

24-03-2017, 20:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2017, 20:45 przez Mierzwiak.)
(24-03-2017, 20:33)Gieferg napisał(a):  Bo Godzilla, czy Avengers czy kilka innych filmów na których wygląd (zarówno kinowy jak i ten z BD) sam narzekałeś (i których poprawione screeny sam wrzucałeś) to jakimś sposobem zupełnie inny przypadek i tam się jakoś nie liczyło to, że reżyser i autor zdjęć życzyli sobie, żeby wyglądały tak, jak wyglądają?
Ale zdajesz sobie sprawę że krytyka wyglądu filmu a wypisywanie bredni typu "ktoś powinien za to beknąć" i namawianie do nie kupowania filmu to dwie różne rzeczy?

Godzilla, Avengers, Arrival - wszystkie trzy wyglądają na Blu-ray tak, jak w kinie i tak, jak chcieli tego twórcy. Czegoś jeszcze nie rozumiesz?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 7,351
Reputacja: 146

24-03-2017, 21:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2017, 21:44 przez Gieferg.)
Owszem, nikt nie zepsuł wydania filmu który wyglądał dobrze, po prostu film wyglądał paskudnie - a odpowiadają za to jego twórcy, więc pod ich adresem należy kierować wszelkie pretensje, albo np. nie kupić filmu skoro nam się nie podoba taki, a nie inny jego wygląd. Co w tym dziwnego? Mogę nie kupić filmu bo ma np tandetne efekty, tak samo dobrym powodem żeby go nie kupić jest to, że gówno widać. I w sumie to, kto jest za to odpowiedzialny ma tylko takie znaczenie, że jeśli skopane jest jakieś konkretne wydanie to będę unikał tego wydania, a jeśli skopany jest sam film, to mogę unikać samego filmu (chyba, że umiem go sobie "naprawić").

Owszem, stwierdzenie, że "ktoś powinien beknąć" (bo, w domyśle, popsuł wygląd filmu) może nie jest tu do końca trafne, ale nie to jest istotą sprawy, a to, że film wygląda jak wygląda i przez to odechciewa się go kupować.

Przypomniało mi sie jeszcze AVP-R gdzie (w przeciwienstwie do zwiastunów) praktycznie nic nie widać, choć akurat w przypadku tego filmu to może i lepiej widzieć jak najmniej Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,023
Reputacja: 27

25-03-2017, 16:07
(24-03-2017, 18:55)Mierzwiak napisał(a):  Czy jest tu chociaż jedna osoba która zdaje sobie sprawę że ten film wygląda tak jak chcieli tego reżyser i autor zdjęć? Że w kinie wyglądał dokładnie tak samo?
Film wygląda do dupy, bez różnicy czy chciał tego reżyser czy nie. Wygląda paskudnie i tyle. Zdecydowanie odbiega to od ogólnie przyjętych standardów w kwestii jasności. Jeśli film wygląda tak, a nie inaczej przez autora zdjęć, to należy ogolić mu jaja i odesłać do piaskownicy, bo spieprzył wizualnie ten naprawdę dobry film. Przecież tu jest zwyczajnie za ciemno i to nawet w scenach, które odbywają się w dzień na świeżym powietrzu... Jaki miał być cel takiego zabiegu? Może po prostu zwykła nieudolność? W kinach film też był taki ciemny?

(24-03-2017, 18:55)Mierzwiak napisał(a):  Nie kupować filmu bo wygląda on tak jak ma wyglądać. Czegoś równie debilnego już dawno nie czytałem.
Ręce opadają jak czytam takie wypowiedzi. Film wygląda źle, nawet bardzo źle. I trzeba przestrzegać przed jego zakupem, bo sięgając po płytę Blu-ray kupujący oczekuje możliwie najlepszej jakości obrazu, a tutaj dostajemy obraz, który wygląda jak pirat średniej jakości, gdyż jest zwyczajnie za ciemno. I mam w nosie czy tak miało być czy nie, czy taka była wizja reżysera czy kogokolwiek innego, wygląda to koszmarnie i tyle. Mi podczas seansu zwyczajnie odechciewało się oglądać...

Odpowiedz
Użytkownik usunięty64562
Niezarejestrowany

25-03-2017, 17:05
Post usunięty

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 3,970
Reputacja: 122

25-03-2017, 17:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 17:28 przez Mateusz.)
Nikt nie ma zamiaru zmieniać Twojego zdania co do zakupu. Pozostaje tylko kwestia, tego, że film jest po prostu ciemny i to nie podlega żadnej dyskusji. Abstrahuję tutaj od tego, czy sam film jest dobry, czy nie i czy był to celowy zamiar twórców ( a na pewno był). Warto jednak mieć na uwadze, że komuś taka stylistyka obrazu może się po prostu nie podobać.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Użytkownik usunięty64562
Niezarejestrowany

25-03-2017, 17:23
Post usunięty

Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku