17-01-2026, 08:28
(16-01-2026, 18:14)Dusia napisał(a): Konkret UP. Po remoncie widać, że wracasz na pełnej
Żółwie ninja,to też i moje młodzieńcze lata… ehhh i ten beztroski klimat, którego już się nie da odtworzyć.
I też magia geniuszu ludzi od Jim'a Henson'a. Jak sobie człowiek uzmysłowi, że to wszystko animatronika, kaskaderzy i klasyczne filmowe triki bez CGI to też się łezka w oku kręci, bo takich filmów to już zupełnie nie robią.
Co do wracania na pełnej, to na pewno będę kontynuował zbieranie ale chyba nie będą to już takie ilości. Coraz częściej się łpię na tym, że jak są te promocje 3 za 50 albo coś podobnego, to nic nie kupuję, bo już mam dużo z tego co zawsze chciałem
A ostatnio nawet jak jest w takich promocjach coś ciekawego do ustrzelenia to je pomijam bo wolę dołożyć kaski i kupić jakieś bardziej unikatowe wydanie. Na razie tak przynajmniej mam, zobaczymy czy to podejście się utrzyma, czy mi przejdzie 
(16-01-2026, 18:19)HAL 9000 napisał(a): Plus za "Harry und Sally"
No od Reiner'a to bym jeszcze potrzebował Princess Bride, Stand by Me i This Is Spinal Tap. Tego ostatniego nigdy nie widziałem, ale skoro to wydał Criterion to zakładam, że dobry film
Ale nie są to priorytety. Ludzie Honoru, Harry und Sally i przede wszystkim Misery
Trzy filmy, trzy filary ukazujące wszechstronności tego reżysera są na półce.(17-01-2026, 00:23)kłapouchy napisał(a): Ja też Anakondę dawno temu w tv oglądałem i dopiero teraz w 4K. Ładnie to wygląda i warto mieć w kolekcji.
O tym zawsze piszę, filmy klasy B, które się znało tylko z VHSa na UHD dostają nowe życie