Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Ash - Kolekcja

Strony (13): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 Dalej »

Opcje tematu
Ash - Kolekcja
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 485
Reputacja: 42

02-12-2025, 16:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2025, 16:18 przez Ash-9001.)
(02-12-2025, 15:24)HAL 9000 napisał(a):  The Bridge on the River Kwai (1957) - gdzie kupiłeś?

Na niemieckim amazonie.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,652
Reputacja: 105

02-12-2025, 18:13
Dzięki za info, ostatnio rzadko tam zaglądam Tongue

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

02-12-2025, 19:57
Ja tam kupuję dość regularnie, bo płyty szybko przychodzą Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

16-01-2026, 12:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2026, 12:45 przez Ash-9001.)
Grudzień 2025 (i początek Stycznia 2026).

Wrzucam, żeby sobie nie zrobić dużych zaległości w uaktualnianiu kolekcji, ale nie mam czasu się jeszcze rozpisywać.
Remont się skończył, powoli zaczynam nadrabiać zaległości. Z poprzedniego udejtu chciałem na szybko wyróżnić In the Mouth of Madness - Obrazek jest 5/5 - referencja

[Obrazek: zHcFWd1.jpeg]
Escape from New York (1981) - ciułam powoli kolekcję Carpentera Smile Obejrzałem to wydanie i szczerze to jakiegoś dużego szału na mnie nie zrobiło. Ale to też raczej kwestia tego, jak ten film jest nakręcony, totalny mrok żeby nie było widać, że nie kręcili w NY Wink Ale matte paint'y Camerona wyglądają bardzo efektownie. Obrazek 4.8/5
Ballerina (2025) - nie obejrzane.
The Maze Runner Trilogy (2014-2018) - Moja ulubiona trylogia z tych młodzieżowych post-apo jakie kręcono na fali Hunger Games. Mogę te filmy oglądać raz w roku i mi się nie znudzą Smile Oglądało mi się świetnie. Po płytach widać, że to wczesne wydania z początku formatu, ale obrazek daje radę. Jedynka wygląda na 4.8/5. Dwójka (moja ulubiona część) ma momentami podniesione czernie, więc dam 4.7/5. I trójka prawie idealnie 4.9/5.
Evil Dead (2013) - remejki już mam a oryginalnej trylogii nadal nie kupiłem Tongue Jeszcze nie obejrzane.
Faraon (1966) - wspieram PL, nie obejrzane.
A Few Good Men (1992) - Oczywiście tragiczna śmierć Reiner'a musiała mi przypomnieć jak dużo świetnych filmów zrobił i że wypada je dodać do kolekcji. Nie obejrzane.
When Harry Met Sally (1989) -  Nie obejrzane.
Warfare (2025) - tu chyba zjebałem po całości, bo z tego co widzę na pudełku to nie ma ani Dolby Vision ani Atmosa... Przynajmniej cena był dobra. Nie obejrzane jeszcze.

[Obrazek: WggaI2A.jpeg]
Anakonda (1997) - Dla mnie klasyk gatunku Smile Film na UHD wygląda wręcz za dobrze Tongue Nigdy go nie oglądałem w lepszej jakości niż DVD albo TV, wiec byłem w szoku jak ładnie wygląda. 5/5
I Know What You Did Last Summer (2025) - Uzupełninie kolekcji I Know... W kinie byłem trochę sceptyczny po seansie, ale teraz po powtórce w domu jestem bardziej na tak. Jakoś mi lepiej ta historia podeszła za drugim razem. Co do obrazka to jak dla mnie przesadzili ze zjechaniem jasności. W scenach, które się dzieją w dzień jest poczucie, że trochę za mrocznie. Ale ostrość jest żyleta i kolorki spoko. 4.9/5
Possession (1981) - nie obejrzane.
Re-Animator (1985) - Klasyk, ale chyba miałem gorszy dzień bo coś nie byłem w pełni zadowolony po seansie. 4.9/5
Outland (1981) - Chciałbym się tak starzeć jak Connery, taki miałem wniosek po seansie Tongue Sam film no cudo, można się wręcz zanurzyć w tej genialnej scenografii. 5/5
City on Fire (1987) - To był blind buy i na szczęście udany, bo film mi się bardzo podobał. Po seansie stwierdziłem, że Point Break i pierwszy Fast & Furious trochę zżynał z tego filmu Smile O Tarantino nawet nie wspominam Tongue Obrazek 4.9/5
The Apartment (1960) - kolekcja Oscarowców rośnie Wink Jeszcze nie obejrzane.
Ghost in the Shell (1995) - Akirę mam w steelu to tutaj tez musiałem kupić stal Wink Co prawda obrazek mnie lekko rozczarował, ale trudno, ważne, że klasyk na półce jest Smile 4.6/5

[Obrazek: H5q6mVc.jpeg]

No i na koniec perła Wink Obejrzałem na razie tylko jedynkę. Seans był udany, bo się prawie poryczałem Big Grin Albo mi kryzys wieku średniego wjeżdża na pełnej albo to uderzenie nostalgii tak podziałało. Nie wiem, ale na końcu stwierdziłem, że miałem dużo szczęścia, że za dzieciaka takie fajne filmy były i te Żółwie takie spoko były Smile   Obrazek 5/5, wyśmienite ziarno  Cool

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,404
Reputacja: 155

16-01-2026, 12:59
(16-01-2026, 12:28)Ash-9001 napisał(a):  Possession (1981) - nie obejrzane.

Jak tak, to odkupię Tongue

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

16-01-2026, 13:55
To jest moje pierwsze kolekcjonerskie wydanie od SS. Nie mogę go sprzedać, bo ma wartość sentymentalną Tongue

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Dusia
Użytkownik
Liczba postów: 240
Reputacja: 11

16-01-2026, 18:14
Konkret UP. Po remoncie widać, że wracasz na pełnej Smile
Żółwie ninja,to też i moje młodzieńcze lata… ehhh i ten beztroski klimat, którego już się nie da odtworzyć. Anakonda i Żółwie zrobiły robotę, dodaje do listy zakupowej, chce to poczuć Wink

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,652
Reputacja: 105

16-01-2026, 18:19
Konkretne tytuły, oczywiście Outland rządzi  Big Grin

Plus za "Harry und Sally"  Tongue

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline kłapouchy
Użytkownik
Liczba postów: 81
Reputacja: 7

17-01-2026, 00:23
(16-01-2026, 12:28)Ash-9001 napisał(a):  Nigdy go nie oglądałem w lepszej jakości niż DVD albo TV, wiec byłem w szoku jak ładnie wygląda.

Ja też Anakondę dawno temu w tv oglądałem i dopiero teraz w 4K. Ładnie to wygląda i warto mieć w kolekcji.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

17-01-2026, 08:28
(16-01-2026, 18:14)Dusia napisał(a):  Konkret UP. Po remoncie widać, że wracasz na pełnej Smile
Żółwie ninja,to też i moje młodzieńcze lata… ehhh i ten beztroski klimat, którego już się nie da odtworzyć.

I też magia geniuszu ludzi od Jim'a Henson'a. Jak sobie człowiek uzmysłowi, że to wszystko animatronika, kaskaderzy i klasyczne filmowe triki bez CGI to też się łezka w oku kręci, bo takich filmów to już zupełnie nie robią.

Co do wracania na pełnej, to na pewno będę kontynuował zbieranie ale chyba nie będą to już takie ilości. Coraz częściej się łpię na tym, że jak są te promocje 3 za 50 albo coś podobnego, to nic nie kupuję, bo już mam dużo z tego co zawsze chciałem Smile A ostatnio nawet jak jest w takich promocjach coś ciekawego do ustrzelenia to je pomijam bo wolę dołożyć kaski i kupić jakieś bardziej unikatowe wydanie. Na razie tak przynajmniej mam, zobaczymy czy to podejście się utrzyma, czy mi przejdzie Tongue

(16-01-2026, 18:19)HAL 9000 napisał(a):  Plus za "Harry und Sally" Tongue

No od Reiner'a to bym jeszcze potrzebował Princess Bride, Stand by Me i This Is Spinal Tap. Tego ostatniego nigdy nie widziałem, ale skoro to wydał Criterion to zakładam, że dobry film Smile Ale nie są to priorytety. Ludzie Honoru, Harry und Sally i przede wszystkim Misery Smile Trzy filmy, trzy filary ukazujące wszechstronności tego reżysera są na półce.

(17-01-2026, 00:23)kłapouchy napisał(a):  Ja też Anakondę dawno temu w tv oglądałem i dopiero teraz w 4K. Ładnie to wygląda i warto mieć w kolekcji.

O tym zawsze piszę, filmy klasy B, które się znało tylko z VHSa na UHD dostają nowe życie Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Strony (13): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku