Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Ash - Kolekcja

Strony (15): « Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 Dalej »

Opcje tematu
Ash - Kolekcja
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 522
Reputacja: 45

01-04-2026, 10:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2026, 08:18 przez Ash-9001.)
Marzec 2026 - Dużo nie obejrzane, bo dopiero poprzychodziły. Zrobię edycję posta, jak obejrzę te od Arrow.

[Obrazek: OSfbegN.jpeg]
Highlander (1986) - Nie obejrzane.
Until Dawn (2025) - Po kinowym seansie byłem raczej krytyczny wobec tego filmu, ale ostatnio mi przyszła ochota na powtórkę, do tego cena była kusząca... I w sumie się cieszę, że kupiłem, bo za drugim razem film mi podszedł znacznie lepiej. Na pewno duża w tym zasługa tego, że na płycie prezentuje się prawie idealnie. Jedyne co delikatnie obniża ocenę to że ze dwa razy widać banding na, jak świecą latarkami prosto w kamerę - a poza tym jest pięknie. Dźwięk też robi tu robotę. 4.9/5
Subway (1985) - Tu z każdą minutą mi mina rzedła, bo widać ewidentne spadki bitrate'u. Nie pomaga fakt, że dużo tu optycznych przeników, które same w sobie robią trochę rozmyty obrazek. A jak to się na siebie nakładało, to był efekt prawie jakbym oglądał film z DVD. No ale są też bardzo dobre momenty, więc tym bardziej jest to frustrujące, bo ten film ewidentnie może wyglądać lepiej. I na to zasługuje, bo jest świetny. Isabel  Heart  4/5
Lawrence of Arabia (1962) - Nie obejrzane.
Blade Runner 2049 (2017) - Nie obejrzane.
Body of Evidence (1993)  - Mam już na półce kilka filmów z lat 90-tych, które są ogólnie uznawane za paździerze, a ja po ich seansie zwykle stwierdzam, że w porównaniu do niektórych współczesnych produkcji, to są to filmy bardzo udane Tongue I tak też mam z Body of Evidence. Solidny erotyczny thriller, z naciskiem na erotyczny. Bardzo mi się zdjęcia podobają w tym filmie - jest klimacik noir. Co do obrazka to jest prawie perfekcyjnie, jedyne co obniża ocenę to widoczne linie na kliszy w jednej rolce filmu - jak już raz takie zobaczę, to już nie mogę odzobaczyć - i trochę mnie irytowały, ale to jest na szczęście tylko parę minut.  4.9/5
Drop (2025) - W kinie to się tak nie rzucało w oczy, ale w domu jednak widać, że 70% filmu jest grane na statyczną makietę miasta za oknem... Ale poza tym jest bardzo ładnie. 4.9/5
Mulholland Dr. (2001) - Nie obejrzane.

[Obrazek: ATUQJU0.jpeg]
Minority Report (2002) - W kolekcji HAL'a pisałem, że mi się bardzo podoba obrazek w tym wydaniu, kadry Kamińskiego są po prostu przepiękne. Świetny seans. 5/5
Tank Girl (1995) - Nie jestem jakimś wielkim fanem, ale musiałem ten film postawić na półce bo jego styl to jest zastrzyk czystych najtisów prosto w nostalgiczną żyłę Smile Muza, montaż, te animowane wstawki - normalnie jakbym sobie znów odpalił MTV z tamtych czasów Smile Jeśli chodzi o obrazek to tu Vinegar Syndrome zmiażdżył system. Absolutna perfekcja i opad szczęki.  5/5 - referencja
Salem's Lot (1979) - Mój kandydat na wydanie roku. Oczywiście obejrzałem wersję serialową, którą da się też oglądać jako jeden długi 3 godzinny film i muszę powiedzieć, że w takiej formie ogląda się to epicko Smile Make-up wampirów wciąż robi wrażenie, i nawet ze dwa razy podskoczyłem na jump scare'ach Big Grin Ale to czym ten serial dla mnie najbardziej wygrywa to powolne budowanie napięcia i uchwycenie tego klasycznego Kingowego klimatu małego miasteczka. Stwierdzam, że Flanagan bezczelnie zżynał w Midnight Mass z tego serialu Wink Co do obrazka to jest miodzio. Ziarenko, kolorki, ostrość - wszystko jest 5/5. PS. Dołączona książeczka jest wyjątkowo gruba.
Mortal Kombat (2021) - Kupiłem w ramach przygotowania do sequela i wydania od Arrow Wink W tym przypadku dźwięk przebija obraz (który jest solidny, ma przyjemne delikatne ziarenko). Myślę, że jak ktoś chce zaprezentować swój sprzęt audio, to spokojnie może sięgać po tę płytkę. 4.8/5 obraz. 5/5 - referencyjny dźwięk.
Double Impact (1991) - Mój ulubiony film Jean-Claude'a (chyba, że pisałem to samo o TimeCop Wink ) Można powiedzieć, że wizjonerski, bo za takie podwójne role się dziś Oscary dostaje Wink Uwielbiam klimat Hong Kongu w tym filmie, a scena pogoni, jak muszą przeskakiwać po kolejnych łodziach... This Is Cinema. Obrazek w porządku, ale jak dla mnie sceny w dzień trochę mimo wszystko ciutkę za blade. 4.9/5 PS. Wybrałem wydanie od Capelight, bo dzięki temu zakupowi uzbierały mi się punkty na dodatkowy film (patrz Anora).
Hard Boiled (1992) - Na projektorze nie zauważyłem, żadnych problemów ze spadkami jasności w scenach. Co nie zmienia faktu, że to nadal był trochę rozczarowujący seans Tongue W książeczce pisze, że master jest zrobiony z oryginalnego negatywu, ale ja przez większość seansu miałem wrażenie, że oglądam raczej interpozytyw. Wszystko się sprowadza do stylu w jakim Woo to nakręcił. Przeniki wszelkiego rodzaju prawie w każdej scenie, freeze frame, slow mo... no wszystko to po trochu nakładało się na siebie i efekt końcowy jest taki, że obrazek jest nierówny. Mamy sceny gdzie wszystko jest soft a za chwilę wskakuje 4K Wink I tego jest sporo. To samo się tyczy ziarna. Raz jest widoczne, a w niektórych scenach prawie w ogóle. Na plus kolorki, pod tym względem jest wszystko OK. Co do dźwięku to oglądałem ze ścieżką Atmos i było spoko - raczej takie centralne nagłośnienie. 4.7/5
Red Sonja (1985) - Nielsen gra tu straszne drewno... ale mimo to mam słabość do tego filmu. No i muzyczka Ennio tak wpada w ucho, że z godzinę po filmie jeszcze ją nuciłem pod nosem  Big Grin  Co do obrazka to widziałem na screenach porównawczych, że wydanie od SC było "zażółcone" tutaj obrazek jest ewidentnie bardziej wyrównany... ale nadal niektóre sceny maja taki "ziemisty" wygląd. Poza tym to jak zwykle Arrow dostarczył - masa dodatków. 4.9/5
Anora (2024) - Nie obejrzane jeszcze. Tak jak pisałem, zakup za punkty w Capelight Shop, więc film mnie kosztował około 30 zł tylko za wysyłkę. Zaliczam to do udanych zakupów, bo ten steel na żywo wygląda ślicznie Smile

W ramach podziękowań dla kolegów za info gdzie kupować protektory na steele, wrzucam pare widoczków kolekcji Wink

Mini ołtarzyk Finchera czeka na Fight Club Wink
[Obrazek: 5N3bPZV.jpeg]

Tak dobre są te protektory, że na zdjecich i prawie nie widać Smile
[Obrazek: RhsWCgH.jpeg]
[Obrazek: I2BwoQJ.jpeg]

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Altair
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 12

01-04-2026, 11:34
Ładnie się filmy prezentują Smile

Odpowiedz
Offline kłapouchy
Użytkownik
Liczba postów: 104
Reputacja: 11

01-04-2026, 12:32
Mocna obsada jak na jeden miesiąc  Wink  Ładnie się regał prezentuje. Chyba będziesz potrzebował więcej protektorów..

Fight Club będzie się wyróżniał na tej półce Finchera  Big Grin

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,105
Reputacja: 86

01-04-2026, 15:39
Ten regał...

[Obrazek: screen-rant-wow-wow-wow-wow.gif]

Na plus kolor regału inny niż biały i ustawianie części kolekcji frontami (też tak robię, z pakietami).

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,703
Reputacja: 110

01-04-2026, 16:33
[Obrazek: tenor.gif]

[Obrazek: tank-girl-cheers.gif]

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

01-04-2026, 17:30
(01-04-2026, 11:34)Altair napisał(a):  Ładnie się filmy prezentują Smile

Dzięki Smile

(01-04-2026, 12:32)kłapouchy napisał(a):  Mocna obsada jak na jeden miesiąc  Wink  Ładnie się regał prezentuje. Chyba będziesz potrzebował więcej protektorów..

Fight Club będzie się wyróżniał na tej półce Finchera  Big Grin

Filmy od Vinegar Syndrome miały być w poprzednim miesiącu, ale przyszły późno. Arrowy doszły na raz... więc się mocny miesiąc zrobił Smile Co do protektorów, to nie będę wszystkiego w nie pakował, tylko wybrane/ulubione. Taki Mortal Kombat według mnie nie potrzebuje protektora Tongue Jeśli chodzi o ołtarzyk Finchera i Fight Club, myślę, że dobry design okładki się obroni i paradoksalnie będzie pasował do reszty. A jak nie, to ustawię kolor światełka i wszystko będzie na różowo Wink

(01-04-2026, 15:39)Juby napisał(a):  Na plus kolor regału inny niż biały i ustawianie części kolekcji frontami (też tak robię, z pakietami).

Algorytm YT mi podsunął ten filmik:

I jak nie jestem jakimś maniakiem okładek (nadal bardziej mi zależy na płytce w środku pudełka), tak gość mnie jednak zainspirował do lepszego pokazania swojej kolekcji. I cholera wyszło to dużo ładniej niż się spodziewałem Smile Nawet zwykłe wydania, jak się je wsadzi w protektor i ładnie ustawi, to robią robotę. Zdaję sobie sprawę, że to raczej tymczasowe rozwiązanie, bo jak mi kiedyś zacznie brakować miejsca, to ekspozycja zapewne zniknie... Ale póki mam taką opcję to będę to robił.

Ukradłem też od niego kilka trików, na przykład to jak eksponuje steelbooki: https://youtu.be/YC3Htv5L4IM?si=foDle-ZvWn-uEHSW&t=401
Dokładnie tym sposobem te Finchery zrobiłem Smile

@HAL9000
Dzęki.

Skąd wiedziałeś, że Tank Girl kupiłem głównie z powodu Naomi? Wink

[Obrazek: Ld6rhRY.gif]

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,703
Reputacja: 110

01-04-2026, 19:07
Nie wiedziałem, ale takie sugestie czasami można spotkać odnośnie tego filmu i że niby w ciemnych włosach jej lepiej  Tongue

(01-04-2026, 17:30)Ash-9001 napisał(a):  jak mi kiedyś zacznie brakować miejsca
[Obrazek: 176.jpg]

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Dusia
Stały bywalec
Liczba postów: 250
Reputacja: 14

01-04-2026, 22:13
Dobre trzeba kopiować Smile Te przezroczyste podpórki do Blu-ray, które masz, wyglądają naprawdę świetnie, prosty, ale bardzo efektowny pomysł.
Poproszę namiar, gdzie je kupiłeś?

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

01-04-2026, 22:32
To jest to:

https://allegro.pl/oferta/elegancki-stojak-na-wizytowki-wizytownik-z-plexi-pleksi-5szt-10090558567

Tylko się nie przeraź jak otworzysz pudełko i zobaczysz, że są niebieskie - są oklejone folią ochronną i trzeba ją zdrapać Wink

A tych używam do steelbooków: Link

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Dusia
Stały bywalec
Liczba postów: 250
Reputacja: 14

02-04-2026, 07:22
Zamówione dziękuję. Jeszcze zapytam czy do steelbooków używasz magnesów tak jak na tym filmiku ??
Już wcześniej widziałem podobne patenty i zawsze zastanawiałem się, czy magnes może mieć wpływ na uszkodzenie płyty z filmem ??

Odpowiedz
Strony (15): « Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku