Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 8 Dalej »

Ash - Kolekcja

Strony (18): « Wstecz 1 ... 13 14 15 16 17 18 Dalej »

Opcje tematu
Ash - Kolekcja
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 53

02-04-2026, 09:00
Tak na magnesach stoją. Też sobie zadawałem to pytanie, AI twierdzi, że magnes nie ma wpływu na płytę optyczną Wink Ale w przypadku gdyby kłamało to też googlałem różne reddity i tam ludzie pisali, że mają steelbooki powieszone na ścianach na magnesach i nigdy nie mieli żadnych problemów z płytami. A podejrzewam, że tam muszą być silne magnesy. Te co ja mam są raczej malutkie, i jeden wystarczy żeby się płyta trzymała i nie przewracała. Link - Na upartego, możesz jeszcze mniejsze znaleźć.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,720
Reputacja: 127

03-04-2026, 16:23
Metale w płycie nie są ferromagnetykami, więc reakcji w polu magnetycznym raczej nie powinno być.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

30-04-2026, 09:49
Kwiecień 2026

[Obrazek: UqFCBuN.jpeg]
Kind Hearts and Coronets (1949) - Oglądałem z perspektywy How to Make a Killing i widzę, że w nowej wersji ukradli prawie wszystko Tongue Z tym, że w oryginale dialogi były dużo bardziej inteligentnie. Guinness też jest tutaj genialny. I jeszcze kobiece postaci i ich relacje z głównym bohaterem są tutaj dużo ciekawsze. Co do obrazka to jest to interesujący przypadek. Zwykle jak mamy przeniki to poprzedzające i następujące po przenikach ujęcia są lekko rozmyte, a tutaj często tylko same przeniki były rozmyte, a jakość "wskakiwała" na 4K od razu po przeniku Smile 4.9/5
Karate Kid: Legends (2025)  - Niewiele się spodziewałem po tym filmie i chyba dlatego mnie miło zaskoczył. Ma taki pozytywny vibe, idealny na poprawę nastroju. Będę oglądał jak mi przyjdzie ochota na coś lżejszego Smile Obrazek bez zastrzeżeń, 5/5.
Jurassic World: Rebirth (2025) - Gareth Edwards umie w efektowne obrazki, dlatego ta cześć podobała mi się bardziej niż poprzednie dwie odsłony serii. Szczególnie sekwencje na wodzie, ewidentnie zainspirowane Jaws, są bardzo fajne. W tych filmach mierzę jakość dźwięku rykiem T-Rex'a. Jeśli nie zatrzęsie pokojem podczas seansu to znaczy, że dźwięk jest skopany Wink Na szczęście zatrzęsło Smile Dźwięk 5/5. Obrazek 4.9/5.
Barbarella (1968) - Miłem mały dylemat, czy polować na wydanie od Arrow z US, czy czekać aż wydadzą w UK. Ale w końcu stwierdziłem, że aż tak tego filmu nie kocham i zadowolę się prostszym wydaniem. No i seans utwierdził mnie w tym, że dalej nie jestem fanem, no ale Jane jest tu absolutnie in her prime i jak zrobią remake z Sydney Sweeney to wypada mieć też oryginał na półce Wink Ciężko mi ocenić jakość kompresji na tych koszmarnych tylnych projekcjach Tongue , ale ogólnie obrazek odebrałem pozytywnie 4.8/5.
Catch Me If You Can (2002) - Nie obejrzane.
Sunset Boulevard (1950) - Tutaj mamy właśnie do czynienia z tym klasycznym problemem z przenikami, i czasami trzeba trochę poczekać na kolejne ujęcie w którym jakość w końcu się poprawi. Dla mnie jakość waha się miedzy 4.6 a 4.8/5. Ogólnie nie było tak źle jak się bałem i jestem zadowolony z zakupu. Sam film uwielbiam, więc musiał stanąć na półce, bez względu na jakość.

[Obrazek: 5HiMpCy.jpeg]
The Killer (1989) - Co do obrazka, to tak samo jak w przypadku Hard Boiled, mam niedosyt i chciałbym nie wiadomo jakich cudów Wink 4.8/5. Natomiast sam film mnie zachwycił. Skończy się tak, że Hard Boiled będzie przeze mnie najmniej lubianym z tej Hong Kong'owej serii, bo zarówno City on Fire jak i The Killer odebrałem dużo lepiej. W ogóle cieszę się strasznie, że Arrow wydaje te filmy, bo wreszcie się z nimi porządnie zapoznam.
A Beautiful Mind (2001) - Nie obejrzane.
All The President's Men (1975) - Wyciągnęli kolorki, zostawili ziarenko i na szczęście nie próbowali mieszać w czerniach, z których słyną zdjęcia Gordona Willis'a. 5/5.
Ben-Hur (1959) - Nie obejrzane.
Soldier (1998) - Sam film to średniak z lat 90-tych ale tamtejsze średniaki to dzisiejsze klasyki Wink Co do obrazka to jest to kolejny referencyjny dysk od Arrow. Kolory, szczegółowość... rewelacja. 5/5 - referencja.
Innerspace (1987) - Po Salem's Lot mój kolejny kandydat na wydanie roku. Kocham ten film od zawsze i to, że mogę go postawić na półce w tym pięknym wydaniu i oglądać w idealnej jakości, po prostu raduje moje kolekcjonerskie serce Smile Obrazek - nie mam uwag. 5/5. PS. Wincyj Meg Ryan w 4K poproszę Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,717
Reputacja: 172

30-04-2026, 12:34
(30-04-2026, 09:49)Ash-9001 napisał(a):  Wyciągnęli kolorki, zostawili ziarenko i na szczęście nie próbowali mieszać w czerniach

Dla mnie transfer rewelacyjny. Ten moment jak stoją przy windzie, spotkania na parkingu albo ujęcie na budynek bladym świtem - no cudne ziarenko, głębia i wszystko z poszanowaniem dla natury filmu. Każdy stary tytuł powinno się właśnie tak wydawać. Jedyny minus to szkoda, że zlali część dodatków z blu.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,884
Reputacja: 124

30-04-2026, 15:47
(30-04-2026, 09:49)Ash-9001 napisał(a):  Soldier (1998)
Innerspace (1987)
Gdzie zamawiałeś, bo ja czekam  Tongue

PS
"Innerspace" w kinie widziałem Smile

Barbarella  Heart

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

30-04-2026, 15:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2026, 16:00 przez Ash-9001.)
Arrow'y zamawiam zawsze bezpośrednio na Arrow Films. Tak mniej więcej na trzy tygodnie przed premierą (czasami nawet wcześniej), bo często wcześniej wysyłają.

(30-04-2026, 15:47)HAL 9000 napisał(a):  "Innerspace" w kinie widziałem

Zazdroszczę Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Fitzer
Użytkownik
Liczba postów: 249
Reputacja: 14

01-05-2026, 14:54
(01-04-2026, 10:52)Ash-9001 napisał(a):  W ramach podziękowań dla kolegów za info gdzie kupować protektory na steele, wrzucam pare widoczków kolekcji
Gdzie kupujesz?

Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

04-05-2026, 09:39
Tu była mała dyskusja z linkami: https://forum.filmozercy.com/watek-steelbooki-futurepacki?pid=119172#pid119172 . Te z Invisible Black są bardzo dobre.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

13-05-2026, 11:51
Ołtarzyk uaktualniony, można się modlić Wink

[Obrazek: z5FyahS.jpeg]

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,884
Reputacja: 124

13-05-2026, 16:01
[Obrazek: OIP.crOZFzHREf2fZRLYg1W6bQHaFj?w=800&...p;amp;rm=3]

To teraz czas na "The Game" 4K UHD Smile

Gra jest u mnie w TOP 3 Finchera, zaraz za "Fight Club" i "Se7en".

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Strony (18): « Wstecz 1 ... 13 14 15 16 17 18 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku