12-09-2022, 07:29
No i po co pisać takie głupoty?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
|
12-09-2022, 07:29
No i po co pisać takie głupoty?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
12-09-2022, 16:21
(11-09-2022, 21:28)Mierzwiak napisał(a): A kto twierdzi, że miałby się ukazać w Polsce? Dlatego go nie kupię i jeszcze brak napisów Pl i lektora całkowicie to wyklucza, wystarczy mi wersja jaką mam czyli 3D, i czekam na Avatara 2 to na pewno kupię na płycie.
To bardzo ciekawe. Napisz nam koniecznie czego jeszcze nie kupisz, bo nie wyszło z PL wersją. Bardzo to wszystkich interesuje.
10-01-2023, 20:57
@Pewex1988PL Nic nie wiadomo. Jakiegokolwiek wydania tego filmu, przy jego obecnych wynikach oglądalności w kinach, spodziewałbym się najwcześniej w połowie roku, choć takie Gwiezdne Wojny z premierą kinową w grudniu, na BD trafiały pod koniec kwietnia następnego roku. Patrząc na to jakie jest podejście Disneja do nośników fizycznych, myślę że "zwykłe" BD to maksimum, czego możemy oczekiwać na polskim rynku. Na 3D też bym specjalnie nie liczył (choć bardzo chciałbym się mylić w tej kwestii). Disnej już dawno nie wydał choćby filmu animowanego w 3D, a kiedyś był to niemal standard.
niespotykanie spokojny człowiek
10-01-2023, 21:06
Szkoda.. Mam fajny Projektor 4K HDR który ma 3D i ciągle korzystam.. I ze względu na rodzinę chciałbym Polską edycje 3D ISTOTY WODY.. Najwyżej ściągnę z wielkiej Brytanii A szkoda
Jasność szczytowa nowego Avatara: To z VOD, ale nie liczyłbym, że z płyty będzie jakaś istotna zmiana w tym względzie. EDIT: Co nieco o remasterze pierwszego Avatara: Cytat:Remastering Avatar (2009) required going back to the original project files from the 2009 original theatrical release and the 2010 special edition re-release. Those projects were created in Resolve 6. Blackmagic Design’s Dwaine Maggart built us a system at their office in Burbank where we resurrected the old project database and migrated projects forward. There were architectural changes to how Resolve handled stereo timelines and I was worried it was going to break and we’d be stuck on a really old version, but we were miraculously able to upgrade the projects to the latest version and have continued to do so until I finished the remaster this past year in version 18. https://mixinglight.com/color-grading-tutorials/color-grading-avatar-colorist-tashi-trieu-part-1/ https://mixinglight.com/color-grading-tutorials/color-grading-avatar-part-2/ Już się boję
04-04-2023, 09:10
Avatar był naprawdę przygotowany tylko na 1080p? Myślałem, że już w tamtych czasach szykowano od razu pod większe rozdzielczości. W kinach też tylko taka jakość była? O.o
04-04-2023, 09:48
(04-04-2023, 09:10)eldian napisał(a): Avatar był naprawdę przygotowany tylko na 1080p?To był rok 2009 (premiera). Cameron używał kamer Sony CineAlta HDC-1500 i Sony CineAlta HDC-F950. Takie były wtedy realia technologiczne. Dobrze, że z tego co kojarzę, próbkowanie jest 4:4:4, więc na potencjalnym wydaniu UHD będzie jakiś zysk w kolorkach. Przygotowanie tego filmu, z taką ilością CGI, w tamtych latach, wywindowało by koszty post produkcji to olbrzymiego poziomu. Klatka 4K w porównaniu do 2K zawiera z grubsza 4x razy więcej "informacji", bardzo ogólnie rzecz ujmując i upraszczając. To się przekłada na koszty tworzenia wszystkich efektów specjalnych. Dodaj do tego jeszcze koszty wynikające z technologii 3D.
niespotykanie spokojny człowiek
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |