Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 26 Dalej »

Bez przebaczenia / Unforgiven

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4
Opcje tematu
Bez przebaczenia / Unforgiven
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

10-11-2017, 11:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2017, 12:00 przez Mierzwiak.)
Obejrzałem wczoraj killa scen z Unforgiven na UHD, łącznie jakieś pół godziny i mogę napisać jedno:

To najbardziej filmowy, naturalny obraz jaki widziałem. Niesamowicie naturalna kolorystyka (plenery wyglądają ultra realistycznie), fantastyczny kontrast, piękne ziarno. HDR jest bardzo subtelny i owszem, ta wersja jest minimalnie ciemniejsza od zwykłej płyty BD.

Ślicznie to wygląda.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,083
Reputacja: 81

26-11-2017, 17:12
Doszła już do mnie płytka z nowym remasterem na Blu (z wydania UHD). Mam pytanko - ktoś miły z forum, posiadający polskie wydanie Bez przebaczenia, mógłby wyjąć okładkę z pudełka, zeskanować ją (najlepiej w wysokiej rozdzielczości, 3200 pxl szerokości lub więcej) i podesłać mi na maila? Niebieskie pudełeczko mam, okładkę wolałbym taką jaką widziałem na półce, jak nie, będę musiał posiłkować się jakimś fan-coverem.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline tomaroki
Nowy użytkownik
Liczba postów: 7
Reputacja: 0

28-08-2019, 20:41
Niedawno zakupiłem "Bez przebaczenia" (Premium Collection) i ku memu zaskoczeniu w środku była płyta z remasterem, który był przy wydaniu 4K UHD. Z tego co porównywałem z pierwotnym wydaniem blu-ray w naszej dystrybucji (min. na stronie Porala), nieco inny układ ma tylna okładka. Jednak slipcase z Premium Collection pozostaje taki sam, tak więc przy zakupie nowej sztuki, w folii, będzie trudno oszacować czy posiada starą czy zremasterowaną wersję... Taki sam, jak sprawdziłem, jest nr katalogowy oraz EAN. Inna odróżniająca rzecz to płyta - w pierwotnej wersji z twarzami bohaterów, w nowej tylko z tytułem na czarnym tle. Kolejna i istotna rzecz, to dodatki, przetransferowane z choćby wydania 2DVD, których nie było w pierwotnym wydaniu.

Tak więc, jako, że jakaś część osób polowała tu na okazje związane z tym, że ludzie upgrade'ujący ten tytuł do wersji UHD pozbywali się na aukcjach czy też prywatnie płytki BD z remasterem, być może nie będą musieli tego już robić. Ciekawe tylko, czy Galapagos np. wycofał z rynku stary nakład (w co wątpię) i zrobił dodruk nowego? Tak czy siak, to jak na polskie warunki, gdzie pełno tytułów na blu-ray pokończyło nakłady i w większości dystrybutorzy mają to gdzieś, taki ruch należy pochwalić.

Info o tym dodaję też w filmoskopie.  

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,480
Reputacja: 218

28-08-2019, 21:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2019, 21:39 przez Kirek.)
Jeżeli masz możliwość to proszę zrób skan/zdjęcia slipcovera (przód i tył), okładki (całość) i płyty i proponuję utwórz nowe wydanie dodając literkę B na końcu EAN a opis który wstawiłeś do komentarza możesz umieścić jako dodatkowe informacje w opisie wydania.

EDIT: Do istniejącego wydania http://filmozercy.com/filmoskop/edition/328 wstawiłem fotki tyłu okładki znaleziony w internecie. Zakładam, że to z tego wcześniejszego wydania (do Waszej weryfikacji). Do kompletu przydałoby się aby osoba posiadająca to wydanie wstawiła zdjęcie płyty tak aby mieć komplet danych odróżniających te dwa wydania.

Odpowiedz
Offline tomaroki
Nowy użytkownik
Liczba postów: 7
Reputacja: 0

28-08-2019, 22:35
OK, ogarnę to, postaram się zrobić skany i utworzę nowe wydanie (dodam w nawiasie "remaster" po tytule celem odróżnienia go od starego wydania).

Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku