Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Blu-ray vs DVD - dyskusja

Ankieta: Czy kupujesz filmy na DVD?
Kupuję filmy wyłącznie na DVD
Przeważnie/często kupuję filmy na DVD (oprócz tego również na BD)
Kupuję na DVD filmy których nie wydano z polską wersją językową na blu-ray
Kupuję na DVD tylko te filmy których nigdzie nie wydano na blu-ray
Sporadycznie zdarza się kupić film/serial na DVD (z różnych powodów)
W ogóle nie kupuję DVD
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Strony (83): « Wstecz 1 ... 76 77 78 79 80 ... 83 Dalej »

Opcje tematu
Blu-ray vs DVD - dyskusja
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

12-08-2021, 01:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2021, 01:42 przez Daras.)
Ethan napisał:
PS Oczywiście, że słuchałem, mam nawet na kasetach nagrane, bo to wyrywek nastoletniego, naiwnego czasu. Czytałem jego pożegnalny artykuł w Teraz Rocku i za każdym razem płakałem  Z perspektywy czasu jednak inaczej patrzę na wiele spraw (…).

Rozumiem. Ja z kolei wysłuchałem jego ostatnią audycję na żywo. To było dość poruszające doświadczenie.
Raczej zgodzę się z Twoją opinią dotyczącą nie zawsze koniecznej krytyki innych gatunków muzyki.
Osobiście unikam na  forum określonych wątków muzycznych / filmowych aby nie mieć pokus do komentarzy. Niech każdy słucha / ogląda co dusza zapragnie. Rolleyes

Ethan, jeśli będziesz zainteresowany to mogę po 25 sierpnia napisać kilka słów o „umysłowości” pokoleń. Nadal uważam, że obecne KLIMTY  mają wpływ na kształtowanie gustów kolejnych populacji. Z tego powodu, co z całą mocą podkreślę - kiedyś  BYŁO pod tym względem inaczej! Ale ewentualnie przypomnij mi o kwestii, a ja cokolwiek odpiszę. Może znajdziemy jakiś wątek na forum z pogranicza socjologii / neurologii (?).

Pozdrawiam i wyjeżdżam. Rety, jak ja wytrzymam bez tego forum?
Żarcik, Zawsze podczas urlopu zostawiam nowoczesny telefon w domu.

Pozdrawiam urlowiczów.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,619
Reputacja: 117

12-08-2021, 05:50
(11-08-2021, 22:34)sebas napisał(a):  fire_caves napisał(a):  
- słuchu absolutnego a często nawet i dobrego,
Ale takowego nie potrzba, żeby odróżnić jakość brzmienia głośniczka na BT od nawet "budżetowego" Hi-fi.
Owszem. Ale pytanie czy szaremu Kowalskiemu dla tej różnicy opłaca się płacić 2-3 tysiące jak zapłaci 120 zł i jest.

- pieniędzy na dobry sprzęt, więc nie będą też kupować muzyki w dobrej jakości,
Jest cała masa ludzi, która ma kase na takowy, zresztą dobre stereo to nie majątek i niektórzy niewiele mniejszą kwotę potrafią wydać na smartfona. Obserwuję to wśród znajomych. Problem leży gdzie indziej, moim skromnym zdaniem.
Ale wiesz, że to nie JEDYNY powód? Życie tak nie działa że jest jeden powód, który wpływa na decyzje zakupowe. Wymieniłem ich tyle i moim zdaniem działają w kombinacji.

Nawet do filmów używam słuchawek.
Mam to samo, ale dlatego, że mieszkam w relatywnie małym mieszkaniu a mając dzieciaki oglądam zwykle po 22, więc gdybym chciał oglądać z jakimś systemem nagłośnienia - pobudziłbym je.

Zresztą sorry, ale nie wmówisz mi, że słuchawki grające dobrze to mały wydatek
Ale wciąż mniejszy niż smartfon, czy wakacje last-minute.
Tylko że smartfon lub wakacje last-minute mają jednak mentalnie inny status. Płyną z nich praktyczne pożytki. Niezacinający się telefon jest użyteczny i wygody a wypoczynek jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania i nierzadko pozwala spełnić marzenia o zagranicznej podróży. Oczywiście mam tu na myśli smartfona nie za pierdylion złotówek i takie prawdziwe last-minute, które jest właśnie tanie. Głośniki takiego statusu nie mają.

(11-08-2021, 23:02)Daras napisał(a):  - Gdy idę na spacer zostawiam telefon w domu gdyż chcę odpocząć.
Nie rozumiem takiego podejścia Nie umiesz się powstrzymać od zerkania nań? Myślę, że to może być większy problem niż ta Twoja młodzież, która spotyka się w parku by siedzieć nie na ławce tylko na smartfonie.

Odpowiedz
Offline Kurgan
Nowy użytkownik
Liczba postów: 28
Reputacja: 1

12-08-2021, 07:38
Ethan Tu nie chodzi o to że ktoś jest starym dziadem i nie umie niczego znaleźć w internecie. Osobiście nie mam z tym żadnego problemu. Na co dzień słucham głównie power metalu, heavy metalu i hardrocka. Co więcej bardzo dużo płyt kupiłem dzięki Youtube. Problem polega na tym, iż po około 2015 roku praktycznie nie kupiłem żadnej nowej płyty debiutującego wykonawcy, przez co rozumiem osobę dopiero zaczynającą swoją przygodę w showbiznesie, a nie artystę, który zaczyna kolejną przygodę z nowym zespołem. Starzy też jakość nie spieszą się z wydawaniem nowych. To jest właśnie efekt modelu biznesowego streamingu. Ludzie nie kupując płyt powodują że starym się nie opłaca, wolą żyć z koncertów, zaś nowych będzie coraz mniej, bo ci sami się nie przebiją, wytwórnie nie będą miały kasy na odpowiednią promocję i będą musieli w inny sposób zapewnić utrzymanie rodziny. Zresztą sam zauważyłeś, że skończył się okres gwiazd stadionowych. Nie powstaje dzisiaj nic, co by porwało tłumy. To samo jest w filmie same kontynuacje i rebooty bo to bezpieczna inwestycja. Koniecznie by film nie wywoływał żadnych emocji i był politycznie poprawny. Filmów na poziomie Zapachu Kobiety, Foresta Gumpa czy Filadelfii, Monty Pytona dzisiaj nie uświadczymy.
Ciekawostka odnośnie Grety Van Fleet. W 1988 wyszedł debiutancki album zespołu Kingdom Come, który został delikatnie mówiąc zjechany za mocne inspiracje Led Zeppelin. Dzisiaj jak widać to zaleta.
sebas Proponuje ci odkopać sprzęt i słuchać z dzieciakami. To najlepszy okres na rozpoczęcie edukacji muzycznej. Sam widzę po swoich, jak to procentuje w późniejszym okresie. Chyba że chcesz żeby słuchali hiphopu na głośniczku BT Wink (sorry nie widzę w tym gatunku jakichkolwiek pozytywów)

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

12-08-2021, 08:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2021, 08:57 przez Glaeken.)
(11-08-2021, 22:34)sebas napisał(a):  Ponownie. Dobre stereo to nie jest majątek. Nawet zestawy typu Yamaha PionoCraft, czy inne all-in-one od Marantza, Denona zagrają o niebo lepiej od "pierdziawki" na BT.
Aktualnie musiałem pójść na wiele kompromisów jeżeli chodzi również o sprzęt video - tv LG jest mniejszy niż chciałem bo nie miałem wystarczająco miejsca na ścianie na której wisi, z kolei zamiast sound systemu DA kupiłem soundbar LG... również z powodu braku miejsca. Przypuszczam, że takich ludzi jest bardzo wielu więc uświadamianie ich o tym, że istnieje niedrogi a dobry sprzęt nic nie da bo po prostu nie mają gdzie go upchać a kupowanie na siłę dla mnie nie ma żadnego sensu.
(11-08-2021, 22:34)sebas napisał(a):  Ludzie zmieniają telefon co dwa lata. Mają kasę na pierdoły, ale nie wydają na sprzęt do słuchania muzyki, chociaż wystarczyłoby to zrobić raz na 5-10 lat. On się aż tak nie starzeje.
Brzmisz tak jakby ci wszyscy ludzie muszą wydać kasę na dobry sprzęt audio i kropka ! Nie pomyślałeś o tym, że w każdym gospodarstwie domowym są różne priorytety? Dla Ciebie to może być pierdoła ale dla innej osoby jest to coś ważnego i na to idzie kasa w pierwszej kolejności, dlatego finalnie wybierają Spotifaje i pierdziawki BT.
Co do wymiany sprzętu... używałem nokię E72 gdy większość ludzkości już dawno przesiadła się na smartfony, ostatnio wymieniłem smartfon z 2018 roku na najnowszy z serii (+ dokupiłem Jabry Elite 75T właśnie pod spotifaja i pracę Wink) po niecałych 4 latach, więc z tą wymianą co 2 lata niekoniecznie trafnie generalizujesz Wink

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in

12-08-2021, 09:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2021, 09:52 przez fire_caves.)
Patrząc na tę dyskusję widzę wyraźnie, że żyjemy wszyscy w trochę innych bańkach społecznych. Różnice są na tyle duże, że nie jesteśmy w stanie "wyjść z siebie" i spojrzeć na to zagadnienie z perspektywy człowieka wiodącego zupełnie inne życie. Dla jednego niewielka kasa to 1,5k złotych - bo perspektywa lat, bo jakość. Dla kogoś zaś problemem nie jest wydatek 1,5k tylko 20 cm ściany, której brakuje (np. tak jest u mnie Big Grin). Nie dojdziemy tu chyba do żadnego innego wniosku, natomiast póki nikt nikogo nie bije lub nie wyzywa za to, że nie ma systemu hi-fi, to wszystko w porządku. Koniec końców - wolnoć Tomku w swoim domku. Natomiast to, że popularność bylejakości odbija się na osobach chcących jakości, nie jest sprawiedliwe. Niestety takie jest życie i nic z tym nie zrobimy, bo zmiana musiałaby być na wielką skalę, a żaden z nas, a nawet cała społeczność tego forum czy innego, nie ma takiej siły.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

12-08-2021, 09:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2021, 09:58 przez Ethan.)
Kurgan:

No ale nadal to jest tutaj Twój problem, nie obecnej muzyki Smile weźmy ranking na Rate your Music z datą 2021:

https://rateyourmusic.com/charts/top/album/2021/#pos1

Mną np pozamiatało Black Country, New Road i nie mogę doczekac się jesiennego (odpukac covid), warszawskiego występu. Squid też ma potencjał po pierwszych odsłuchach. Black midi po debiucie, który lubiłem poszli w troszkę za ciężkie dla mnie klimaty, ale fani i krytycy sa zachwyceni, a to tylko rzeczy, które są mi bliskie mojej muzycznej duszy. A przecież jest electro w setkach odmian, hiphop, jakieś futurystyczne popy. O i jest nawet Helloween, czyli z tego co widzę Twoja bajka.

Śmierć stadionowych gwiazd to rzecz wynikająca z tego, że ludzie poczuli potrzebę personifikacji tego co ich otacza. I to na różnych płaszczyznach, nie tylko sztuki, ale tego co stoi przykładowo w łazience (jakieś turkusowe pralki w stylu retro itp). Narastający konsumpcjonizm ma swoje zalety i wady. Żyjemy w epoce przesytu, ale z drugiej strony jak potrafimy sobie w głowie "katalogować" pewne rzeczy to naprawdę jest fajny czas, bo dostęp czy do nowych produkcji czy klasyki jest w mairę łatwy.

Co do poziomu filmów to akurat rzecz względna. Dla jednych wyjątkowym filmem będzie Zapach Kobiety dla innych A Brighter Summer Day, a czasami można lubić oba. Dla mnie takie współczesne Parasite czy Lament (i nie tylko) to filmy lepsze od Człowieka z Blizną czy Filadelfia.

Streaming ma swoje wady o czym kiedyś było przy okazji mojego wpisy o Zoli Jesus i ogólnie praktykach streamingowych platform, często wywodzących się z piractwa, no ale nie jest tajemnicą, że Artyści rekompensują to sobie jakoś poprzez koncerty, tyle że pandemiczny czas na pewno uderza ich po kieszeniach.

Greta podoba się na pewno wielu, natomiast poziom jechania po nich przez muzyczną krytykę jest na poziomie hard level względem Kingdom Come. Oceny nie napawają optymizmem:

https://rateyourmusic.com/artist/greta-van-fleet

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,016
Reputacja: 74

12-08-2021, 10:15
Kurde, dyskusja się rozrosła i nie ma sensu cytować tutaj każdego z kim chciałbym wejść w polemikę, więc tak zbiorczo...
Sam nie zbieram już DVD i zostawiam sobie tylko kilka egzemplarzy albo z sentymentu albo "bo to rzadkie wydania", ale szanuję ludzi, którzy nadal kolekcjonują VHS i DVD jak "nasz" Nfsfan czy James Rolfe (sam pewnie nadal zbierałbym DVD, gdybym miał warunki, czyli dedykowane pomieszczenie, w którym mógłbym urządzić sobie takie archiwum). Takie kolekcje mają wartość "archiwizacyjną" i dobrze, że są ludzie, dzięki których pasji "pamięć o nośniku" może zostać zachowana o kilka pokoleń dłużej (choćby w formie przekazania ich zbiorów do muzeów/archiwów, kiedy będzie trzeba). A gra jest warta świeczki, bo nie dalej jak dekadę temu, kiedy jeszcze miałem zajęcia ze studentami, to na archeologii mediów (tak, jest - a przynajmniej byłSmile - taki przedmiot na filmoznawstwie) okazało się, że urodzeni (uogólniam, ale serio, zdecydowana większość studenciaków nie miała pojęcia choćby w ogólnym ujęciu jak działa walkman czy magnetowid) w latach 90tych nie mają wiedzy jak działa kaseta magnetofonowa czy VHS. Niesamowite było odkrywać, z jakim zaangażowaniem budują camerę obscurę i potem wywołują zdjęcia w specjalnie przygotowanej ciemni albo przyglądają się budowie odtwarzacza VHS, kiedy pokazywałem im jak wygląda mechanizm odtwarzania kasety jak i sama kaseta. Dlatego wydaje mi się ważnym jest zachowywać stare nośniki dla potomności, żeby wiedza o mediach nie zaczynała się od cyfry (mp3, mp4, pendrive...).

Rozszerzając nieco wątek, to nie zgodzę się do końca z postawą, która tutaj w wielu postach padła, że nowe formy dystrybucji mediów zabijają stare (streaming vs płyta). Nośniki fizyczne nie wyginą całkowicie tak jak nie wyginęła płyta winylowa, którą miało unicestwić CD.
Będzie mniej wydań na płytach - wróżąc z fusów proporcje - więcej i taniej będzie wysokodochodowych blockbusterów a mniej i drożej wydań kina artystycznego/niezależnego/autorskiego.

Streaming jest naturalną drogą rozwoju IMHO i nie ma co się zżymać i "protestować" nie używając go. Ja streaming traktuję jak swego rodzaju pole doświadczalne - za niską cenę mam dostęp do masy filmów i muzyki, którą mogę sprawdzić - jak uznam jakiś utwór za wartościowy, to zakupię go na płycie. Trochę inaczej ma się sprawa z muzyką, bo płyt CD nie kupuję, ale dzięki Spotify odkryłem mnóstwo świetnych współczesnych artystów, o których istnieniu nie dowiedziałbym się w żaden inny sposób, bo po prostu nie mam czasu jak 20 lat temu, jako student, śledzić muzyczne portale, blogi czy magazyny i rozeznawać, co tam ciekawego w trawie piszczy (nie mówiąc już o tym, że po takim przeczytaniu o czymś potencjalnie ciekawym musiałbym spędzić czas na znalezieniu tego w sieci i przesłuchaniu przed zakupemSmile. Gniłbym, albo może lepiej, gnuśniałbym teraz słuchając nadal w kółko tego samego starego Pearl Jamu/AIC, Metalliki, RATMu czy Toola, kompletnie się nie rozwijając (a propos PJ, to odsłuch ich ostatniej płyty uświadomił mi, że moja relacja z Eddiem i spółką stała się jak spotkanie ze starym dobrym kumplem z dzieciństwa, którego nie widziałeś latami - fajnie było znowu się spotkać, ale każdy z nas poszedł w życiu w inną stronę i jedyny wspólny temat jaki nam został to wspominki z "tamtych fajnych, starych czasów"). Gdyby nie Spotify nie poznał bym genialnego Heilunga, Dead Sary, Saint Agnes, Starbenders, Gaupy czy Gin Wigmore. I nawet specjalnie nie musiałem szukać, bo tych artystów podpowiedziały mi algorytmy Spotify.
I fakt, nie kupuję ich płyt, ale wspieram niszowych twórców muzycznych chodząc na ich koncerty (Heliung na żywo, to jest przeżycie wręcz mistyczne!) i/lub kupują merch (Starbenders i Gaupa tak mi się wkręcili, że od razu zakupiłem ich t-shirty warte prawie 2x więcej niż ich album na płycie). Streaming zmniejsza wpływy ze sprzedaży albumów na CD, ale IMHO sprawia, że koncerty stają się bardziej pożądane - tak przez artystów jak i fanów - coś za coś.

Jeśli zaś chodzi o jakość (audio-wideo) pod jaką większość ludzi konsumuje kulturę, to chyba wszystko już tutaj został powiedziane. W pełni rozumiem ludzi, którzy nie inwestują w UHD, bo ta zabawa wymaga czasu i rozeznania terenu (standardy HDMI, HDR vs DV, WCG, nity, ampli-srampli, kanały 5.1, 11.4.7 itd.), do tego warunki na tego typu zabawki, odpowiednio przygotowane miejsce, budżet i czas. Nie dziwię się, że ludzie, którzy nawet mają kasę, to rezygnują (vide niedawno mój kumpel, który odpuścił przejście z tv HD na UHD i rozbudowanie audio o 5.1, kiedy zaczął zgłębiać temat - po prostu mu się odechciało tracić cenny czas, którego nie ma za dużo na "doktoryzowanie się" z współczesnych technologii) i zostają przy fullHD i max soundbarze, bo tak jest szybciej, taniej i wygodniej - a koniec końców wg. ich mniemania - obejrzą ten sam film/serial, co pacjent, który zbudował sobie salę kinową.

Kończąc, jeszcze ad słuchawek. Zbudowałem sobie kino domowe jakie chciałem, ale... muzyki na nim słucham może z kilka godzin w miesiącu, bo przez większość czasu nie mam warunków (luba nie przepada za moją muzyką, więc mogę słuchać tak głośno jak chcę jak jej nie ma), także 90% czasu muzyki słucham na słuchawkach kupionych za ułamek tego, co kosztował dedykowany pod to zestaw audio w salonie. Nie skreślałbym więc ludzi, którzy "olewają" zestawy audio na rzecz słuchawek, choć przyznaję, przekroczeniem granicy dla mnie są przedstawiciele pokolenia Z z głośniczkiem JBLa albo rapsami puszczonymi z pierdziwaki telefonu w przestrzeni publicznej Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

12-08-2021, 10:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2021, 10:24 przez sebas.)
(12-08-2021, 08:55)Glaeken napisał(a):  Brzmisz tak jakby ci wszyscy ludzie muszą wydać kasę na dobry sprzęt audio i kropka !
A w którym miejscu ja piszę, że ludzie muszą wydać kasę na sprzęt audio? Napisałem po prostu, że są ludzie którzy mają kasę na różne, jak dla mnie równie mało potrzebne rzeczy jak audio i wybierają właśnie je. O przyczynach też napisałem - wystarczy przeczytać:

(11-08-2021, 22:34)sebas napisał(a):  Jest cała masa ludzi, która ma kase na takowy, zresztą dobre stereo to nie majątek i niektórzy niewiele mniejszą kwotę potrafią wydać na smartfona. Obserwuję to wśród znajomych. Problem leży gdzie indziej, moim skromnym zdaniem. Kiedyś sprzęt służył przede wszystkim do słuchania muzyki, czyli uogulniając do obcowania z kulturą i jej dobrami. Dzisiaj wszelkiej maści sprzęt służy między innymi do afiszowania się. Dlatego ludzie kupują drogie samochody, smartfony, czy zegarki (choć na tanim casio też widać która godzina), bo można się "pokazać", bo jest on modny i na czasie. Sprzętem AV się tak nie pochwalisz. Po coś ludzie naklejają te nalepki z nagryzionym jabłkiem na klapie od bagażnika samochodu, nieprawdaż? Sprzęt AV już tak nie imponuje. No może z wyjątkiem TV, bo jak duży, to wieczorem i w nocy można nie zasłaniać okien i wszyscy na osiedlu zobaczą jak świeci.

(12-08-2021, 08:55)Glaeken napisał(a):  Nie pomyślałeś o tym, że w każdym gospodarstwie domowym są różne priorytety? Dla Ciebie to może być pierdoła ale dla innej osoby jest to coś ważnego i na to idzie kasa w pierwszej kolejności, dlatego finalnie wybierają Spotifaje i pierdziawki BT.
A gdzie napisałem, że audio ma być priorytetem?

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

12-08-2021, 16:37
To dobrze, że to wyjaśniłeś bo Twoje wpisy brzmiały tak jakby zakup porządnego audio był obowiązkiem każdego kto słucha muzyki a wszelkie alternatywne ustrojstwa są passe.
(11-08-2021, 22:34)sebas napisał(a):  Kiedyś sprzęt służył przede wszystkim do słuchania muzyki, czyli uogulniając do obcowania z kulturą i jej dobrami.Dzisiaj wszelkiej maści sprzęt służy między innymi do afiszowania się.
Ja bym powiedział, że jest dokładnie na odwrót. Kiedyś dobry sprzęt można było sprowadzić jedynie z zagranicy (lub ew. kupić w sklepie dolarowym jeżeli tam był) i stać było na to jedynie nielicznych. Oczywiście siła rzeczy to imponowało wszystkim dookoła daleko wykraczając poza rodzinę. Już nawet nieco lepszy samochód czy zachodni magnetowid wywoływał sensację na całym osiedlu.
(11-08-2021, 22:34)sebas napisał(a):  Dlatego ludzie kupują drogie samochody, smartfony, czy zegarki (choć na tanim casio też widać która godzina), bo można się "pokazać", bo jest on modny i na czasie. Sprzętem AV się tak nie pochwalisz.
Nie musi to być coś drogiego aby się tym pochwalić. Wystarczy, że zrobisz zdjęcie filmom które kupiłeś w promce i wrzucisz tutaj lub w odpowiednich grupach na fejsie. Sprzętem AV tutaj też się chwalono i to pewnie wielokrotnie Wink
Ludzie maja taką naturę, że lubią się pochwalić tym co maja, osiągnęli, upolowali, kupili, zdobyli etc. Zwykle chwalą się tym co dla nich jest najcenniejsze.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in

12-08-2021, 20:28
Dajcie już tym "ludziom" spokój. Dzisiejsi 25+ latkowie jeszcze pamiętają biedę lat 90tych. Wszyscy jesteśmy zakażeni bakcylem "kupię bo mnie stać". Nadal odreagowujemy czas do 2004 roku...

Odpowiedz
Strony (83): « Wstecz 1 ... 76 77 78 79 80 ... 83 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku