Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Blu-ray vs DVD - dyskusja

Ankieta: Czy kupujesz filmy na DVD?
Kupuję filmy wyłącznie na DVD
Przeważnie/często kupuję filmy na DVD (oprócz tego również na BD)
Kupuję na DVD filmy których nie wydano z polską wersją językową na blu-ray
Kupuję na DVD tylko te filmy których nigdzie nie wydano na blu-ray
Sporadycznie zdarza się kupić film/serial na DVD (z różnych powodów)
W ogóle nie kupuję DVD
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Strony (83): « Wstecz 1 ... 68 69 70 71 72 ... 83 Dalej »

Opcje tematu
Blu-ray vs DVD - dyskusja
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

10-07-2020, 13:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2020, 13:44 przez Nfsfan83.)
Czasami z ciekawości wchodzę i ciągle jednak te różnice mnie zadziwiają:

[Obrazek: 07-04-20-UHDMarketShare-768x448.jpg]

to z 4 to wiadomo, początek mc ale tutaj macie koniec:

[Obrazek: Webresearch-062720-07B-scaled-e1594194054811.jpg]

wiadomo streaming ale to tym bardziej DVD powinno paść?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

10-07-2020, 14:20
@Nfsfan83
Nie wiem, co próbujesz po raz kolejny takim wpisem udowodnić. Tylko się domyślam i dlatego wolę tego nie potwierdzać...

(10-07-2020, 13:44)Nfsfan83 napisał(a):  wiadomo streaming ale to tym bardziej DVD powinno paść?
A niby dlaczego? Więcej sprzedano odtwarzaczy DVD niż BD. Są tacy co mają jeszcze odtwarzacz DVD z czasów świetności tego formatu i nigdy na BD nie zmienili. Jak już muszą coś kupić na płycie, to wybiarają taki format dla którego mają odtwarzacz...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,547
Reputacja: 713

10-07-2020, 15:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2020, 15:31 przez misfit.)
Nfsfan83 - to jest efekt koronawirusa. Kina już od ponad trzech miesięcy są uziemione więc z tej prostej przyczyny na nośnikach fizycznych nowości się nie uświadczy poza jednostkowymi przypadkami, a to one przede wszystkim napędzają sprzedaż na BD.
Poza tym nie wiem czy śledzisz sytuację ilu Amerykanów w ostatnich miesiącach straciło pracę...

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

10-07-2020, 17:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2020, 17:41 przez Nfsfan83.)
Nic nie chcę udowadniać. Tylko jak pamiętacie, często tutaj było na forum pisane, że DVD w Polsce bardziej popularne bo tańsze i to najpoważniejszy argument za. Ale w USA różnica paru dolarów jak nie tańsze. I ciągle jankesie biorą DVD Wink

#misfit czemu tylko nowości napędzają rynek BD? to ludzie nie zmieniają swoich hitów z DVD na BD? tym bardziej, nie kupują hitów które znają?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

10-07-2020, 17:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2020, 17:52 przez Mierzwiak.)
Oho, zarażony uszkadzającym mózg wirusem Codvd-19 znowu dzieli się swoimi mądrościami.

Czy ty robisz to celowo? Ile razy można tlumaczyć ci podstawowe kwestie żebyś je w końcu zrozumiał? Ile razy można powtarzać że przeciętny człowiek MA W DUPIE JAKOŚĆ DŹWIĘKU I OBRAZU I NIE MA DLA NIEGO NAJMNIEJSZEGO ZNACZENIA RODZAJ NOŚNIKA PONIEWAŻ NAJPEWNIEJ GO NAWET NIE ROZRÓŻNIA?

Postowanie po raz nie wiadomo który danych bez jakiegokolwiek kontekstu, rozumienia ich i przeanalizowania konkretnych tytułów, choć WIEKOKROTNIE BYŁA O TYM WCZEŚNIEJ MOWA, to przejaw ewidentnego zdebilenia.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

10-07-2020, 18:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2020, 18:18 przez Nfsfan83.)
A mierzwiak zarażony uszkadzającym mózg wirusem Codvd-19 znowu dzieli się swoimi mądrościami!!! nie interesuje cie, nie czytaj!!!

Jakby było, tak jak piszesz to BD i 4K w ogóle by nie powstało. Skoro większość ma w dupie jakość.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,547
Reputacja: 713

10-07-2020, 18:44
(10-07-2020, 17:41)Nfsfan83 napisał(a):  misfit czemu tylko nowości napędzają rynek BD? to ludzie nie zmieniają swoich hitów z DVD na BD? tym bardziej, nie kupują hitów które znają?

Nie napisałem "tylko" lecz "przede wszystkim". Czaisz różnicę ? Smile
Możesz otwierać szampana. W najbliższych tygodniach spodziewam się spadków w okolicach 70-80% rdr.

Jedni stracili pracę, inni boją się utraty pracy - ogólnie ludziska mają dużo pilniejsze sprawy niż wydawanie kasy na rozrywkę w najlepszej jakości obrazu i dźwięku.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 437
Reputacja: 36

10-07-2020, 19:31
Ja sobie ostatnio myślę, że jest jakaś szansa na to by kino domowe przeżyło mały renesans dzięki temu nieszczęsnemu wirusowi. Akurat dla mnie ta sytuacja stała się impulsem do wymiany sprzętu (co od razu pociągnęło za sobą kupno płyt, żeby mieć co oglądać), bo przy zamkniętych kinach muszę mieć jakiś substytut Wink Przez ostanie parę lat w kinie byłem co tydzień, dzięki karcie unlimited a tu nagle bach... i się skończyło. I nie wiadomo kiedy to wróci do normy, na razie wygląda to kiepsko. I nawet jak za niedługo kina się otworzą to ja się nie śpieszę z powrotem. Nie ufam rządowi, który mówi że jest świetnie... i nie ufam innym widzom (jestem przekonany, że jak tylko zgasną światła na sali to połowa zdejmie maski Wink ). Jeśli więcej osób będzie miało takie wirusowe PTSD to Hollywood w końcu się połapie, że dobrym sposobem na zdarcie kasy z takich ludzi, jest wydanie sporej ilości katalogowych tytułów na nowych nośnikach Wink No chyba, że każde studio stwierdzi, że teraz najlepiej jest założyć własną platformę streamingową...

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

10-07-2020, 21:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2020, 21:20 przez Gieferg.)
Cytat:. i nie ufam innym widzom (jestem przekonany, że jak tylko zgasną światła na sali to połowa zdejmie maski
Oczywiście, że tak zrobią/już robią. Niektórzy nawet chwalą się tym na forach.
Ja się do kina nie wybieram w najbliższym czasie, nigdy nie było to dla mnie czymś niezbędnym, a wszystkie filmy na które naprawdę czekałem już i tak wyszły Tongue
Rozważę wizytę w kinie najwcześniej przy okazji nowego Bonda.

Nfsfan83 - serio, skończ...

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

10-07-2020, 21:55
(10-07-2020, 18:18)Nfsfan83 napisał(a):  Jakby było, tak jak piszesz to BD i 4K w ogóle by nie powstało. Skoro większość ma w dupie jakość.
Wystarczy , że 10 000 kupi płytki 4k danego filmu dla przykładu i już im się opłaci zrobić remaster, 10x tyle obejrzy na serwisie i mają kasę. A 100 000 głąbów kupi dvd dziwiąc się , że technologia stoi w miejscu i że na jego 4k oledzie filmy wciąż kiepsko wyglądają na płytach

Odpowiedz
Strony (83): « Wstecz 1 ... 68 69 70 71 72 ... 83 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku