Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Blu ray w Polsce

Strony (81): « Wstecz 1 ... 13 14 15 16 17 ... 81 Dalej »

Opcje tematu
Blu ray w Polsce
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

04-11-2018, 14:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2018, 15:00 przez Pablo0909.)
Jak wyjdzie coś w Polsce na BD, co mnie interesuje, to kupię. Jednak większość filmów, które akurat mnie interesują, w Polsce się nie ukazały na BD, jedynie na DVD. Niedawno włączyłem "Transporter" DVD i aż mnie odrzuciło Big Grin Nie wiem czy 10 minut oglądałem. Nie pozostało nic innego, jak Amazon. Jest Oppo, jest seans Cool

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

04-11-2018, 15:45
(04-11-2018, 13:38)Ethan napisał(a):  Hereditary to bardzo solidna rzecz, z Toni, która grać potrafi, co udowodniła. Wielki powrót gatunku? Moim zdanie to trochę niefortunne określenie. Horror nie potrzebuje powrotów, bo z rzadka zdarzaja mu się bardzo dobre rzeczy.
(...)

Może i tak...
Nie prowadzę statystyk, ale w mojej ocenie w przeszłości kręcono większą liczbę dobrych horrorów (?). W ostatnich latach tylko niekiedy jakiś tytuł przełamuje (spadkowy?) trend, a potem wszystko wraca do normy. Nie chciałbym się wykłócać. Po prostu takie mam obserwacje.

Wkurza mnie, że naprawdę dobre filmy ukazują się w Polsce tylko na dvd. Zidiocenie narodu i obniżenie oczekiwań? Nie wiem. Jakiś czas temu postanowiłem nie kupować tytułów, które na Filmweb mają poniżej 7,0. Nie nie - to nie snobizm. Po prostu coś z pogranicza  5,0 – 6,0 rzadko mnie kręci.

Wrócę do horrorów. „Wychowałem” się na: „Upiorze w operze” (1925), „Dziecku Rosemary ((1968) „Egzorcyście” (1973) „Omenie” (1976) z G. Peckiem, „Lśnieniu” (1980) itp. Trzy z wymienionych tytułów obejrzałem w kinie podczas polskich premier. Na BD posiadam wszystko prócz „Lśnienia”.

Mamy w kraju poważny problem z BD. Dlaczego np. nie wydano w wysokiej rozdzielczości filmu dobrze rokującego reżysera pt. „Oculus” (2013)? Pomimo noty 6,3 na Filmweb przyznaję obrazowi Mike Flanagana mocne 7,5 / 10. To porządne kino, a dla osób interesujących się psychologią czy neurologią – majstersztyk! Polecam.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

04-11-2018, 15:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2018, 15:56 przez Gieferg.)
Cytat:Jakiś czas temu postanowiłem nie kupować tytułów, które na Filmweb mają poniżej 7,0. .

W skrócie: "zidiociały naród o obniżonych oczekiwaniach" decyduje co będziesz kupował, choć w tym samym poście piszesz:

Cytat:Pomimo noty 6,3 na Filmweb przyznaję obrazowi Mike Flanagana mocne 7,5 / 10. To porządne kino

ROTFLOL

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

04-11-2018, 16:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2018, 16:14 przez Daras.)
Gieferg napisał (tak mi się wyświetliło):
Czyli "zidiociały naród o obniżonych oczekiwaniach" decyduje co będziesz kupował? Pogratulować.

Huh

Gieferg, zacytowałeś tylko fragment mojej wypowiedzi. Zatem uzupełniam.

Daras napisał:
Nie nie - to nie snobizm. Po prostu coś z pogranicza  5,0 – 6,0 rzadko mnie kręci.

Powyższe raczej wyjaśnia sprawę. Chodzi oczywiście (niekiedy) o zbieżność notowań z moimi wyborami. Zatem to ja podejmuję autonomiczną decyzję. Masz ochotę podyskutować o „problemie” wolnej woli. Załóż wątek i jedziemy…

Nadto... I tak nie kumam Twojego wpisu. Pasuje do mojego posta jak świni siodło. Noty to jedno, a konsumenci regulujący rynek – drugie. Tu nie musi być synergii.

I jeszcze coś.

Daras napisał:
Zidiocenie narodu i obniżenie oczekiwań?

To oczywiście pytanie, nie stwierdzenie. Twój wpis był do dupy.

Ethan, zapomniałem. Niestety, skandynawskie „Pozwól mi wejść” (2018) ukazało się w Polsce jako kastrat.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

04-11-2018, 16:23
Skandynawskie "Pozwól mi wejść" nie ukazało się w PL. To co Monolith wydał to amerykański remake.

Odpowiedz
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone
Liczba postów: 452
Reputacja: 5

04-11-2018, 16:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2018, 16:38 przez Pai-Chi-Wo.)
Daras , patrząc po dominującej komercji wolna wola nie istnieje.

Z komercji to trzy stare filmy jakie zamawiam na BD:
The Glimmerman z Seagalem
Wedlock z Rutgerem Hauerem
Martial Law z Carradinem
Ale tylko po to aby z internetu pobrać dobrej jakości kopie w mkv

Z nie komercji na BD zamawiam "Szefa wszystkich szefów" Larsa von Triera - bo jest zajebisty
na filmscieku ma 6,6 mieści się w widełkach  Big Grin  Big Grin

Odpowiedz
czuubakka
Niezarejestrowany

04-11-2018, 16:44
(04-11-2018, 15:45)Daras napisał(a):  Zidiocenie narodu i obniżenie oczekiwań?
Mała sugestia co byś może rozpatrzył wyprowadzkę z kraju? Straszne pierdoły wypisujesz, brak dalszych słów.

Odpowiedz
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone
Liczba postów: 452
Reputacja: 5

04-11-2018, 16:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2018, 16:55 przez Pai-Chi-Wo.)
(04-11-2018, 15:45)Daras napisał(a):  Wkurza mnie, że naprawdę dobre filmy ukazują się w Polsce tylko na dvd. Zidiocenie narodu i obniżenie oczekiwań? Nie wiem.

Próbuje wytłumaczyć dlaczego tak jest? Jak kto wie dlaczego niech da znać ja też nie wiem.

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 22

04-11-2018, 17:13
Statystycznie nie jesteśmy zbyt wyrafinowanym odbiorcą. Całą wielka tajemnica. Przykre, smutne, ale prawdziwe. Nie ma za bardzo się co oszukiwać i trzeba wziąć na klatę.

@czuubakka Wyprowadzkę z kraju? A niby dlaczego?

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

04-11-2018, 17:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2018, 17:17 przez Wolfman.)
(04-11-2018, 14:56)Pai-Chi-Wo napisał(a):  Tak ale nie sądzę aby to była przyczyna. Z rynkiem książkowym jest wszystko jasne jakieś 64% narodu nic nie czyta.
Znam takich co używają audiobook`ów , oraz czytają książki na specjalnych czytnikach pdf. Nie mają miejsca i nie potrzebują makulatury. Z filmami podobnie, mam znajomych zza granicy co wykupują abonamenty na oglądanie filmów i też nie chcą tego gromadzić. Jak przeliczysz kupowanie nowości i fizycznych nośników to wychodzi taniej oglądanie w sieci i wypożyczanie książek,

(04-11-2018, 16:11)Daras napisał(a):  Zidiocenie narodu i obniżenie oczekiwań?
W Polsce większość wypłat=survival. Inne rzeczy są ważniejsze, można tylko życzyć tym korporacjom oby zeżarły własny ogon bo wiecznie bogatym jest mało.

Odpowiedz
Strony (81): « Wstecz 1 ... 13 14 15 16 17 ... 81 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku