Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Blu ray w Polsce

Strony (59): « Wstecz 1 ... 52 53 54 55 56 ... 59 Dalej »

Opcje tematu
Blu ray w Polsce
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 1,858

29-08-2020, 20:54
Porównałem wydawców premier filmowych z miesięcznika KINO – czerwiec / lipiec 2019 vs czerwiec / lipiec 2020. Rok temu dominowały rozpoznawalne marki, jak np.: M2 Films, Aurora Films, Gutek Film, Best Film, Kino Świat. W ostatnich numerach z oczywistych powodów prym wiedli dystrybutorzy streamingowi. Zatem wyjaśniłem sobie z jakich powodów nie mogłem kupić określonych tytułów na nośnikach fizycznych. Obecna sytuacja sprzyja likwidacji wielu gałęzi przemysłu. Czy faktycznie kończy się w Polsce rynek płyt DVD / BD, przynajmniej w kontekście wypuszczania premier?

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline malin1976
Użytkownik
Liczba postów: 219
Reputacja: 2

30-08-2020, 10:58
Nawet odpisać nikt tu nie chce bo większość tego forum kupiuje za granicą . Polska dystrybucja się zwija na dobre . Może będą jeszcze przez chwilę wydawać w kółko gooowniane Star Warsy naprzemian z Marvelami .

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 6,944
Reputacja: 135

30-08-2020, 11:01
A Maliniak się cieszy nie wiadomo z czego.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik

30-08-2020, 11:04
Cieszy się że nie może kupić filmu bo wydawca leży i kwiczy ? Z czego się tu cieszyć ? Mogę jedynie wykupić film który mnie interesuje na jakimś vod i tyle w temacie .

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

30-08-2020, 11:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2020, 11:18 przez Gieferg.)
Twoje tekstyi o tym, jak to ci nie będzie szkoda dystrybutorów, którzy upadną i ogólny ton jakoś nie wskazują na to, żeby cię to bardzo bolało.
Ale twoje schizolskie wypowiedzi w ogóle trudno sensownie zinterpretować, więc...

malin1976 w dniach 12-13.04.2020 napisał(a):Oba proponowane tutaj formaty to nisza i wybieram ten trzeci czyli stare poczciwe blu ray . Całe to śmieszne 3d było porażką od samego początku a niszowe uhd może kiedyś coś kupię gdy już się na dobre...
(...)
Trzeba iść z duchem czasu . Blu ray to już dziś przeżytek . UHD rządzi choć jakby trochę w podziemiu , zaraz wymyślą coś innego . Zdania nie zmienię i 2020 to ostatni rok w którym kupuję filmy na płytkach blu ray .

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 5,107
Reputacja: 344

30-08-2020, 11:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2020, 11:41 przez misfit.)
Daras - ale jakie premiery mają dystrybutorzy wypuszczać na DVD/BD skoro przez ostatnie pół roku w kinach i planach filmowych niemal nic się nie działo ?
Ja tam nie narzekam, większość zaległości filmowo-serialowych udało mi się dzięki temu wszystkiemu nadrobić.

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik

30-08-2020, 12:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2020, 12:02 przez malin1976.)
Ostatni rok kupuję płyty ale filmy kupował będę dalej w cyfrze . Po prostu poddałem się i zrobię tak jak ci kupujący za granicą czyli pogrzebię polską dystrybucję . Myślę nawet nad tym aby skończyć z pudełkami jeśli chodzi o gry gdy tylko pojawi sięu mnie playstation 5 .
A szanwni dystrybutory w erze pandemii mogliby postarać się o wydanie brakujących w naszym kraju tytułów bo to najlepszy moment ale chyba im nie zależy albo nie mają nic do powiedzenia w tym temacie .

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 5,107
Reputacja: 344

30-08-2020, 12:22
Wyrazy współczucia użerania się z sytuacjami typu:
- kupiłem UHD, ale po jakimś czasie zredukowali mi jakość do HD.
- kupiłem w pl wersji, ale po jakimś czasie jej nie ma.
- ocenzurowali, czy wręcz wyłączyli mi dostęp do filmu bo komuś u góry coś się po latach nie spodobało.

O możliwości całkowitego wyłączenia danego serwisu nie wspominając, a tym samym całej biblioteki, którą u nich posiadałeś.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

30-08-2020, 12:25
W życiu nie zapłacę za coś takiego między innymi z w/w powodów. No way in hell.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 1,858

31-08-2020, 14:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2020, 14:29 przez Daras.)
(30-08-2020, 11:40)misfit napisał(a):  Daras - ale jakie premiery mają dystrybutorzy wypuszczać na DVD/BD skoro przez ostatnie pół roku w kinach i planach filmowych niemal nic się nie działo ?

Tak, wiem. Ale już przed obecną sytuacją (słowo „epidemia” nie przechodzi mi przez gardło) zauważyliśmy na rodzimym rynku kłopoty.

Właśnie kupiłem wydanie sierpniowe miesięcznika KINO. Jest gorzej niż miesiąc temu, czyli: ITUNES, VOD.PL, PLAYER, CINEMAN itp.
Z rozpoznawalnych dystrybutorów kinowych / DVD / BD widzę tylko Gutek Film. Niestety, Gutek nie jest tygrysem rynku BD.

Gwoli rzetelności podam tytuły z numeru lipcowego, które być może zaistnieją na nośniku fizycznym:

1. „30 gramów” - dystrybucja kinowa Mayfly.
2, „Asystentka” -  dystrybucja kinowa Galapagos.
3. „Moja polska dziewczyna” - dystrybucja online Aurora Films.
4. „Tylko sprawiedliwość” -  dystrybucja kinowa Warner Bros.
5. „#TUITERAZ” -  dystrybucja kinowa Best Film.

Reszta to VOD.PL, NETFLIX itp.

Zaskoczył mnie tytuł „Córka Boga” (patrz miesięcznik KINO z lipca). Dystrybucją zajmuje się NETFLIX, a film wydała na płytce firma Kino Świat.  
https://poral.eu/other_lamb_2019_blu-ray.php

EDIT:
Może Kino Świat znalazło sposób na obecną sytuację i częściej będzie wyciągać rękę do dystrybutorów streamingowych? Pomysł całkiem, całkiem.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Strony (59): « Wstecz 1 ... 52 53 54 55 56 ... 59 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2022 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2022 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku