03-01-2021, 22:51
Aha, no dobra.
Co do kolorystyki, nie będę dyskutował, ale wydaje mi się, że wersja Criteriona jest nieco zbyt różowa - dużo starych masterów tak ma (a bądź co bądź, te europejskie wydania są nowsze). Natomiast co do szczegółowości, to będę utrzymywał, że w Criterionie mamy do czynienia jedynie z wrażeniem większej szczegółowości uzyskanej za pomocą wyostrzenia, ale dlatego poruszyłem ten temat, by usłyszeć zdanie innych.
Co do kolorystyki, nie będę dyskutował, ale wydaje mi się, że wersja Criteriona jest nieco zbyt różowa - dużo starych masterów tak ma (a bądź co bądź, te europejskie wydania są nowsze). Natomiast co do szczegółowości, to będę utrzymywał, że w Criterionie mamy do czynienia jedynie z wrażeniem większej szczegółowości uzyskanej za pomocą wyostrzenia, ale dlatego poruszyłem ten temat, by usłyszeć zdanie innych.

choć fanem też nie jestem), ale nie podoba mi się to, że zredukowano fluorescencyjne oświetlenie obecne w wielu scenach tych filmów na rzecz kolorów bardziej zbliżonych do naturalnych. W ten sposób moim zdaniem istotny aspekt estetyki tych filmów został wyeliminowany. Chungking Express miało już bardzo dobre wydanie BD w przeszłości, które mogłoby służyć za alternatywę, dla tych oczywiście, którzy są gotowi trochę wydać.