Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy › Giełda
1 2 Dalej »

Departament Sprzedaży

Strony (250): « Wstecz 1 ... 127 128 129 130 131 ... 250 Dalej »

Opcje tematu
Departament Sprzedaży
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

#1,281
10-09-2019, 09:50
Nie chce się oglądać remasterów bez pl, ani dorabiać rysia , ani napisów to płać. Wygoda kosztuje. Tak zawsze jest wszędzie z każdym rodzajem kategorii przedmiotu. Nie kupią na premierę , bo czeka na "mega promocję", a potem jęczą, że muszą płacić 10x żeby coś kupić.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline malin1976
Użytkownik
Liczba postów: 219
Reputacja: 2

#1,282
10-09-2019, 10:16
Żryjta zagraniczne wydania bona premierę żal było wydać 70 zł za film . Oppo to jedynie 50 filmów w tej cenie więc jest alternatywa . Znaczy była hehe

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

#1,283
10-09-2019, 11:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2019, 11:23 przez Glaeken.)
Tymczasem dorzuciłem polskie amaraye blu ray wraz z paroma z UK:

Piraci z Karaibów: Na Nieznanych Wodach [3D]
Videodrome (wyd. UK)
Armageddon
Ostatni Smok (wyd. UK)
Apocalypto
Wyspa Tajemnic
Góra Dantego
Pojutrze
Królestwo Niebieskie (wersja kinowa)
Za Garść Dolarów Więcej + Dobry, Zły i Brzydki (pakiet)
2012
Robin Hood: Książę Złodziei (wersja reżyserska)
Drive
Dredd [3D]

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,832
Reputacja: 84

#1,284
10-09-2019, 11:47
(10-09-2019, 09:50)Wolfman napisał(a):  Nie chce się oglądać remasterów bez pl, ani dorabiać rysia , ani napisów to płać. Wygoda kosztuje. Tak zawsze jest wszędzie z każdym rodzajem kategorii przedmiotu. Nie kupią na premierę , bo czeka na "mega promocję", a potem jęczą, że muszą płacić 10x żeby coś kupić.
Nie chodzi o dorabianie lektora, czy dodanie napisów, ale o realną wartość filmu. A używane na pewno tyle nie kosztują. Także to jest typowe zdzieranie kasy z ludzi.

Odpowiedz
Offline lukee
Stały bywalec
Liczba postów: 492
Reputacja: 30

#1,285
10-09-2019, 12:25
To po ile wychodzą nowe steele? Bo jak dobrze kojarzę to po 100+ zł. W takim razie po ile ktoś ma sprzedawać niedostępne wydania skoro cena 80-100 jest dla was z kosmosu? Czy gdzieś jest napisane, że jak ktoś sprzedaje film to musi go sprzedać pół darmo? Skoro taki Batman w zwykłym pudełku kosztuje 40-50 zł to trudno by ktoś wam sprzedał za tyle steel'a który jest niedostępny. Sorry za off ale ciężko czasem nie skomentować..

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

#1,286
10-09-2019, 12:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2019, 12:29 przez Wolfman.)
(10-09-2019, 11:47)piti198 napisał(a):  Nie chodzi o dorabianie lektora, czy dodanie napisów, ale o realną wartość filmu. A używane na pewno tyle nie kosztują. Także to jest typowe zdzieranie kasy z ludzi.
Dużo kupuję, to może się wypowiem.
Ale jaka jest realna wartość przedmiotu, który jest wyprzedany? Nie bronię za nic w świecie kolegi powyżej co to wystawia. Realna wartość przedmiotu jest dla każdego indywidualna, bo mówimy o wyprzedanych przedmiotach. Mamy tu też sytuację, gdzie dystrybutor ma to w d...pie.
Ale jako przykłady z podobnej beczki, akurat Terminator 2 za granicą to jest tani jak barszcz.
Sprzedane nowe w folii
https://www.ebay.co.uk/itm/Captain-America-The-First-Avenger-Steelbook-Bluray-HMV-New-amp-Sealed-/113878478180?hash=item1a83afad64%3Ag%3ApbMAAOSwtjRdEQBI&nma=true&si=fbvsYIU0XnWCxXEcJx5m4vqg7L8%253D&orig_cvip=true&nordt=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

https://www.ebay.co.uk/itm/CAPTAIN-AMERICA-THE-FIRST-AVENGER-3D-2D-BLU-RAY-STEELBOOK-NEW-SEALED-MARVEL-/333282857721?hash=item4d9934d2f9%3Ag%3AxPMAAOSw3PtdQULP&nma=true&si=fbvsYIU0XnWCxXEcJx5m4vqg7L8%253D&orig_cvip=true&nordt=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

Każdy z nich kosztował max 25 funtów na premierę, a ktoś tu zalicytował portfelem.
Ja ostatnio kręciłem nosem na zakup za 800 złotych, bo na premierę rzecz kosztowała 100. Mi się cena nie podobała, a kupił inny, a ja żałuję teraz. Wiadomym jest, że ktoś kto to kupi, to będzie chciał mieć to pudełko i to polskie wydanie, bo wie , że ciężko je kupić. Miałem sytuacje gdy wystawiałem ponad rok temu T2 w steelu z tą płytą za 250, ktoś mi napisał ,że zapłaci 350 za tą płytę w polskim pudełku Smile. Jeśli mowa o zdzieraniu kasy, to płacisz dzień w dzień ogromne podatki, akcyzy w postaci zakupów różnych dóbr i nie narzekasz? Tu jesteś zmuszony, a tu masz wybór. Jeśli kolega by to sprzedał za 50 złotych zniknęło by w sekundę, a potem przeczytałby na innym forum ,że jest frajer i ta osoba wystawiła by to za 500 złotych. Więc powiedz mi gdzie tu jest granica i jaka cena nie jest zdzierstwem w tym przypadku.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,832
Reputacja: 84

#1,287
10-09-2019, 13:13
(10-09-2019, 12:25)lukee napisał(a):  To po ile wychodzą nowe steele? Bo jak dobrze kojarzę to po 100+ zł. W takim razie po ile ktoś ma sprzedawać niedostępne wydania skoro cena 80-100 jest dla was z kosmosu?
Nikt Ci nie każe kupować na premierę. Ja mam chyba z 6 steelbooków, z czego najdroższy kosztował z 70 zł. Wszystkie ze sklepów internetowych, czyli z założenia nowe.
A że jakieś wydanie jest mało dostępne albo niedostępne, to jeszcze nie powód, żeby windować takie ceny.

(10-09-2019, 12:29)Wolfman napisał(a):  Dużo kupuję, to może się wypowiem.
Ale jaka jest realna wartość przedmiotu, który jest wyprzedany? Nie bronię za nic w świecie kolegi powyżej co to wystawia. Realna wartość przedmiotu jest dla każdego indywidualna, bo mówimy o wyprzedanych przedmiotach. Mamy tu też sytuację, gdzie dystrybutor ma to w d...pie.
Ja ostatnio kręciłem nosem na zakup za 800 złotych, bo na premierę rzecz kosztowała 100. Mi się cena nie podobała, a kupił inny, a ja żałuję teraz. Wiadomym jest, że ktoś kto to kupi, to będzie chciał mieć to pudełko i to polskie wydanie, bo wie , że ciężko je kupić.
Jeśli kolega by to sprzedał za 50 złotych zniknęło  by w sekundę, a potem przeczytałby na innym forum ,że jest frajer i ta osoba wystawiła by to za 500 złotych. Więc powiedz mi gdzie tu jest granica i jaka cena nie jest zdzierstwem w tym przypadku.
Co do sprzedaży, to kwestia wychowania, jak ktoś lubi innych robić w wała, to jego sprawa, ja wolałbym uświadomić drugą osobę, że przepłaca i mieć z tego radochę, że dzięki mnie ktoś się czegoś dowiedział, a nie korzystać z czyjejś niewiedzy, żeby się na tym wzbogacić. Nie porównuj sytuacji, na które mamy mały wpływ do takich, w których można coś zrobić.
A co do ceny dałbym max 1/2 ceny wyjściowej.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

#1,288
10-09-2019, 13:36
shaman72 napisał(a):Najlepiej jakby oddał za darmo, co nie??
Ludzie ogarnijcie się, nie stać, to nie kupujesz - proste.

No i przecież to napisałem, że nie kupuję. Z czym masz problem?

Nie będę się rozpisywał o poszczegółnych tytułach, bo wiem, że niektórzy podbijają ceny dla nieobecnych już w sklepach wydań, ale wystawiać pakiet Za kilka dolarów więcej + Dobry, zły i brzydki (czyli filmów ogólnie dostępnych, gdzie pierwszego można dorwać za 55 zł, a drugiego można było dostać w promocji MM w tym roku za 22,99 zł) za 150 złotych(!) idealnie obrazuje z jakim sprzedawcą mamy do czynienia. Rolleyes

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

#1,289
10-09-2019, 13:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2019, 13:45 przez Glaeken.)
Faktycznie akurat cena tego pakietu była z dupy bo nie mogłem znaleźć jednego tytułu. Obniżyłem cenę.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

#1,290
10-09-2019, 14:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2019, 14:05 przez Marioo.)
Glaeken, wysłałem Ci PW z zapytaniem.

Odpowiedz
Strony (250): « Wstecz 1 ... 127 128 129 130 131 ... 250 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku