Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy › Giełda
1 2 Dalej »

Departament Sprzedaży

Strony (250): « Wstecz 1 ... 138 139 140 141 142 ... 250 Dalej »

Opcje tematu
Departament Sprzedaży
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

#1,391
03-11-2019, 09:19
(03-11-2019, 09:11)Gieferg napisał(a):  Tylko co by im miało dać coś takiego? Przecież to byłoby drastyczne ograniczenie możliwości sprzedaży (i kupowania też - z uwagi na ograniczenie ilości ofert) dla tysięcy użytkowników i praktycznie strzał samobójczy.

To wszystko dąży do tego żeby pozbyć się prywatnych sprzedawców, którzy są niepewni i mogą generować koszty z programu ochrony kupujących oraz ogólnie zaniżać jakość usług (długa dostawa, uszkodzony sprzęt).

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

#1,392
03-11-2019, 09:28
Mnie to pasuje, nowe rzeczy kupuję w sklepach internetowych , a kolekcjonerskie starocia od zwykłych użytkowników. Jak to rozdzielą to będę w niebie Big Grin. W cenach z alledrogo sklepy często dorzucają marżę, nie masz punktów do wymiany i zniżek. Po jaką cholerę tam kupować, ale wiem, że ludzie są tak rozgarnięci i do tego leniwi , że to robią.
Ot przykład kupiłem Mario limitkę, alledrogo 320, w sklepie 280, Call of duty dark z noktowizorem , alledrogo 1000 - w sklepie za 850. Steelprotektory ebay +10% cena większa i dużo większe koszta wysyłki. Sklep jedna wysyłka i niższa cena na produkt. Mógłbym tu mnożyć przykłady, ale widać do czego zmierzam.

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

#1,393
03-11-2019, 09:32
No akurat z punktu widzenia sprzedaży na allegro wyższe ceny mają sens (pokrywają chore koszta prowizji).

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

#1,394
03-11-2019, 09:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2019, 09:43 przez Wolfman.)
Wiadomo i dlatego nie widzę sensu by kupować tam ze sklepów, które mają swoje własne działające strony od lat z niższymi cena. Ale głupich nie sieją
Są owszem "sklepy" prowadzone tylko wirtualnie, ale to często siedzi za tym jakiś amator. My ich przyzwyczailiśmy do tego, by potrzebować do prostej rzeczy pośrednika. Po co używać ceneo czy robić zakupy bez rejestracji na szybko. Jak można szukać pośrednika. Ale my to kochamy, pośrednictwo w każdym aspekcie życia i pracę na nich. Ebay ma sens, bo dzięki temu możemy kupować rzeczy zza granicy, których nie mamy u siebie i sklepy nie wysyłają do PL. Ale taki twór jak alledrogo z tak wysoką prowizją? Bywa droższy do Ebay. Nie wspominając, że jak się pozbywasz własnych gratów dla robienia porządków to może ci siąść na dupie skarbówka.

Odpowiedz
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

#1,395
03-11-2019, 10:32
https://allegrolokalnie.pl/oferta/bezsennosc-w-seattle-blu-ray

Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,090
Reputacja: 38

#1,396
03-11-2019, 13:56
The Meg 4K PL
https://allegrolokalnie.pl/oferta/the-meg-4k-pl

Rampage Dzika Furia 4K PL
https://allegrolokalnie.pl/oferta/rampage-dzika-furia-4k-pl

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

#1,397
03-11-2019, 22:25
(03-11-2019, 09:07)misfit napisał(a):  A to nie jest tak, że jest to tymczasowe rozwiązanie i docelowo na "starym" Allegro będą widoczne tylko produkty sprzedawane przez firmy ?
Tego niestety nie wiem. Mam nadzieję, że tak nie będzie. Allegro faktycznie strzeliło by sobie w kolano takim posunięciem, gdyby prywatni sprzedawcy, tj. każdy przysłowiowy Kowalski mógł sprzedawać wyłącznie w swoim miejscu zamieszkania.

A poza tym, ktoś prawdopodobnie zalicytował na mojej aukcji. Ja jednak nie widzę kto, nie widzę, czy była to jedna osoba czy może np dwie. Widzę jedynie, że cena się zmieniła... i co Wy na to? Żadnego powiadomienia np mailowego o zalicytowaniu, żadnej listy z osobami, które licytują na karcie produktu... to skąd ja mam wiedzieć co się dzieje z licytacją?
Czyżbym dopiero dostał powiadomienie o wygranej aukcji na sam koniec po 10 dniach?
To mi się też strasznie nie podoba.

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

#1,398
03-11-2019, 22:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2019, 22:33 przez Marioo.)
Sprzedaż i kupno chyba nie jest tylko w miejscu zamieszkania, bo można normalnie wyszukać pozycje z całej Polski i kupić.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

#1,399
03-11-2019, 23:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2019, 23:13 przez Wolfman.)
(03-11-2019, 22:25)KaMario napisał(a):  To mi się też strasznie nie podoba.
Włączyłeś sobie łaskawie powiadomienia? Aukcje widać normalnie w alledrogo, więc daj znać czy zabulisz prowizję.

Sprzedajesz, ale nie masz firmy? Wystawiaj na Allegro Lokalnie!

Wiemy, że potrzeby prywatnych sprzedających są zupełnie inne niż profesjonalnych - chcą oni szybko wystawić ofertę, sprzedać bez żadnych opłat. Jeśli masz konto zwykłe i nie sprzedajesz profesjonalnie, od startu Allegro Lokalnie wystawisz przedmioty na uproszczonych zasadach:

do wyboru masz całkowicie darmowe ogłoszenie (bez opłat za wystawienie i prowizji od sprzedaży), widoczne po wystawieniu tylko w Allegro Lokalnie lub płatną wersję - licytację lub kup teraz, widoczną w Allegro Lokalnie oraz w odpowiedniej kategorii na Allegro
   wystawienie ogłoszenia zajmuje średnio tylko minutę
   przedmiot wystawisz na komputerze lub z aplikacji mobilnej Allegro, w której robisz zakupy.

Allegro Lokalnie to nie tylko możliwość sprzedaży i kupna przedmiotów, ale też świetny sposób wsparcia lokalnych inicjatyw - w formie dotacji o dowolnej kwocie na cele społeczne. Inicjatywy będą mogły zgłaszać lokalne organizacje pozarządowe oraz rady rodziców i dyrektorzy placówek oświatowych. Maksymalna kwota zbiórki to 10 tysięcy z

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

#1,400
04-11-2019, 07:50
(03-11-2019, 23:11)Wolfman napisał(a):  Włączyłeś sobie łaskawie powiadomienia?
Tak, mam włączone wszystkie powiadomienia na Allegro. Nic nie zmieniałem w związku z uruchomieniem Allegro Lokalnie.
W ramach Allegro Lokalnie nie ma dostępu do jakichkolwiek ustawień konta użytkownika, więc zakładam, ze wszystko powinno działać jak wcześniej na Allegro.
Film był wystawiony za 29 zł, teraz jest 31 zł. Stąd moje domniemanie, że ktoś mógł zalicytować - nie ma niestety żadnej informacji o tym fakcie, a wcześniej zawsze przychodziły powiadomienia na maila.

Odpowiedz
Strony (250): « Wstecz 1 ... 138 139 140 141 142 ... 250 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku