Disney + ocenzurował Francuskiego Łącznika >>
Unboxing >> YouTube
|
Disney
|
|
27-07-2023, 07:16
Disney niemal z całkowitą pewnością wychodzi z rynku wydań fizycznych w Australii. Który kraj/rynek następny? https://www.darkhorizons.com/disney-pulls-physical-media-from-australia/
22-08-2023, 07:50
(21-08-2023, 16:05)Mierzwiak napisał(a): WandaVision: 28.21To sobie poczekamy na rok z 21 miesiącami ![]() Swoją drogą, ciekawe czy release Prey i tych seriali MCU może zwiastować jakieś roztopy u Disney'a w zakresie polityki wydawniczej?
22-08-2023, 08:08
Z jednej strony to trochę zaskoczenie, biorąc pod uwagę niedawny "szum" związany z zaprzestaniem wydawania BD/UHD w Australii. Z drugiej strony, to "tylko" nowości - głównie dla kolekcjonerów ze świata MCU i SW. Mnie natomiast bardziej interesują pozycje z katalogu Disneya, a w tym obszarze cisza...
22-08-2023, 08:21
Back catalog to jedno, ale osobiście obstawiałem, że "content" tworzony na potrzeby D+ nigdy nie pojawi się na nośnikach. Istnienie wysoko ocenianych (lub z innych powodów pożądanych) filmów i seriali na wyłączność w konkretnym streamingu jest chyba najlepszą zachętą do subskrypcji. Wypuszczanie ich na nośnikach zmniejsza wg mnie tę zachętę.
22-08-2023, 09:32
Jedno drugiemu nie przeszkadza. Nośniki fizyczne to już rynek niszowy. Wiele ludzi przestało kupować filmy na płytach, bo mają alternatywę w postaci streamingu. Dla większości widzów nie ma potrzeby wydawania seriali na płytach, ponieważ: a) mają do nich dostęp na streamingu, b) więcej niż raz danego serialu nie obejrzą. Te wydania BD/UHD są dla największych fanów tych seriali, a i tak kolejne sezony dużo wcześniej pojawią się na D+ niż trafią na płyty. Fan nie wytrzyma z czekaniem kilka miesięcy - kupi subskrypcję. Poza tym, nie spodziewam się, żeby na płyty trafiły seriale inne niż z MCU i SW. Cała reszta jest zachętą do posiadania D+.
fire_caves, czemu? Nośniki fizyczne nie są zagrożeniem dla jakiejkolwiek platformy streamingowej. Ile procent z blisko 150 mln subskrybentów D+ byłoby ewentualnie zainteresowanych kupowaniem filmów na nośnikach fizycznych? 0,01%? 0,05%? Czy może trochę więcej? ![]() I tak te osoby nie zrezygnują z subskrypcji, bo coś tam po kilku latach pojawi się na Blu-ray'u czy 4K UHD, tym bardziej przy polityce Disneya z traktowaniem wydań na nośnikach na odwal się - brak DV, BD-66, dźwięk optymalizowany pod soundbary, itd.
22-08-2023, 10:27
(22-08-2023, 09:42)misfit napisał(a): dźwięk optymalizowany pod soundbary, itd.Nie sądzę by optymalizowali dźwięk pod soundbary a nawet jeśli to nie wiem na czym miałoby to polegać; praktycznie każda ich produkcja brzmi na moim sprzęcie po prostu beznadziejnie.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |