Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

djgromo - kolekcja 4K + seriale

Strony (39): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 39 Dalej »

Opcje tematu
djgromo - kolekcja 4K + seriale
Offline Wiles
Użytkownik
Liczba postów: 189
Reputacja: 8

18-01-2023, 16:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2023, 16:15 przez Wiles.)
Cieszy mnie, że są tutaj osoby lubiące "Godzillę" z 2014 roku. To naprawdę kawał porządnego, nastrojowego monster movie. "Łotr 1" natomiast, to moim zdaniem jeden z najbardziej przecenianych filmów. Produkcja totalnie płaska, bez wyrazu, prawie w ogóle nieangażująca. Los bohaterów tego dzieła kompletnie mnie nie obchodził, dialogi to sztampa, muzyka niczym się nie wyróżnia. To boleśnie przeciętny film. Nie zły, ale do bólu przeciętny.
"Monsters" to jeden z tych filmów, w których się zatapiam. To obraz przede wszystkim grający klimatem, budowanym przez bardzo dobre zdjęcia i fenomenalną ścieżkę dźwiękową. No i drugie dno też jest tutaj na plus. Znakomite autorskie dzieło.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

18-01-2023, 22:06
Żeby nie było, że tylko tak słodko. Strefa X, dystrybuowana u nas przez Best Film, za każdym kolejnym razem obnizala u mnie ocenę. Stanęła w rozkroku między 5 a 6 na 10. taki solidniak z niskobudzetowym, ciekawym pomysłem, wplatajacy w indie dramat wątki monster movie (czasem na odwrót). I jak mocno polubiłem głównego aktora za znakomity Pocałunek o Północy, wydany u nas przez Vivarto, tak tutaj był irytujący wraz z panną mu towarzysząca, a filmowa klamra zadziałała tylko za pierwszym razem. Taki, bodajże koreański, Host o klasę lepszy.

Odpowiedz
Offline slepy51
Stały bywalec
Liczba postów: 357
Reputacja: 31

18-01-2023, 23:07
Ale co ma jeden film wspólnego z drugim oprócz tego, że można je od biedy zaliczyć do monster movies (choć "Monsters" to bardziej romans pomieszany z kinem drogi)? Już same budżety wskazują że mamy do czynienia z zupełnie innymi filmami, które mimo wszystko trochę inaczej należy oceniać, bo "The Host" to w pełni profesjonalny film nakręcony za okolo 11 mln dolarów, do którego efekty potwora robiła Weta a "Monsters" to totalnie indie produkcja, której budżet nie przekroczył 500 tys dolarów a efekty klepał sam Edwards na swoim laptopie.

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka

Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature.
Odpowiedz
Offline afflux
Użytkownik
Liczba postów: 113
Reputacja: 6

19-01-2023, 08:16
(18-01-2023, 16:14)Wiles napisał(a):  "Łotr 1" natomiast, to moim zdaniem jeden z najbardziej przecenianych filmów. Produkcja totalnie płaska, bez wyrazu, prawie w ogóle nieangażująca. Los bohaterów tego dzieła kompletnie mnie nie obchodził, dialogi to sztampa, muzyka niczym się nie wyróżnia. To boleśnie przeciętny film. Nie zły, ale do bólu przeciętny.
Przepraszam djgromo że zaśmiecam wątek ale nie mogę się zgodzić z opinią Willes. Film może ma nieskomplikowaną fabułę, ale świetnie koreluje z "Gwiezdne wojny - nowa nadzieja". Film dokładnie nakreśla postacie i co ich determinuje do dalszego działania - w przypadku Kasjana to wszystkie jego złe czyny które zrobił w "wyższym" celu itd. Muzyka robi klimat, sceny walki świetne, wreszcie szturmowcy to nie jakieś patałachy itd. Gdy pierwszy raz oglądałem Łotra 1 z 10 letnią córką, to płakała gdy kolejne postacie łącznie z uroczym K-2SO ginęły, film wzbudza emocje - a jest to kino familijne ale naprawdę świetnie zrobione i przedstawione. Na pewno nie jest to przeciętny film. A scena z Vaderem - rewelacja. Jestem związany z sagą Star Wars ale po Mrocznym Widmie byłem przekonany że kolejne filmy będą tylko gorsze. Łotr 1 zmienił tą tendencję.

P.S. Wiem że na tym forum bardzo rygorystycznie podchodzi się do postów nie związanych z danym wątkiem, więc jeżeli admin uzna za stosowne to proszę usunąć moje wpisy. Pozdrawiam

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

19-01-2023, 11:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2023, 11:55 przez Gieferg.)
Cytat:To naprawdę kawał porządnego, nastrojowego monster movie. "Łotr 1" natomiast, to moim zdaniem jeden z najbardziej przecenianych filmów.
Jak dla mnie Łotr 1 to ścisły top SW (których nie jestem fanem), a na Godzilli przysypiałem w kinie (inna sprawa, że sequele okazały się jeszcze gorsze).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

19-01-2023, 17:21
Jeśli o mnie chodzi to rozmowa na temat filmów mi nie przeszkadza. Z przyjemnością czytam co macie do powiedzenia.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline Wiles
Użytkownik
Liczba postów: 189
Reputacja: 8

19-01-2023, 20:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2023, 20:34 przez Wiles.)
Oczywiście nie mam zamiaru nikogo na siłę przkonywać do swojego zdania. Oczywistą sprawą jest, że każdy ma inną wrażliwość filmową. Dla mnie jednak "Łotr 1" mógłby nie istnieć.
Co do polskiego wydania DVD "Monters", to właśnie dzisiaj zapakowałem je w protektor, gdyż wpadł mi takowy w ręce. No cóż... Jest to więc mój jedyny film na tym nośniku pod specjalną ochroną. No bo ładne, całkiem zadbane pudełko i szkoda by. Ech ludzie... film na DVD w protektorze... Chyba ze mnie jaskiniowiec. :-D Może jednak się mylę i zaraz pojawi się tutaj osoba, która każdy film na owym nośniku pakowała (albo pakuje jeszcze) w plastik. :-)

Odpowiedz
Offline funditto
Użytkownik
Liczba postów: 82
Reputacja: 2

19-01-2023, 21:12
Ciekawe, wydawało mi się, że Łotr 1 jest powszechnie lubiany. Dla mnie to top 10 filmów w historii, a scenę z Vaderem uważam za najlepszą scenę w całej sadze Gwiezdnych Wojen

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

19-01-2023, 21:53
(19-01-2023, 21:12)funditto napisał(a):  a scenę z Vaderem uważam za najlepszą scenę w całej sadze Gwiezdnych Wojen

Scenę, w której Vader robi z siebie pośmiewisko żeby zrobić fan service uważasz za najlepszą w sadze? Mmmkay...

Odpowiedz
Offline Alvy
Nowy użytkownik
Liczba postów: 26
Reputacja: 1

20-01-2023, 09:02
(19-01-2023, 21:53)Mefisto napisał(a):  Scenę, w której Vader robi z siebie pośmiewisko żeby zrobić fan service uważasz za najlepszą w sadze? Mmmkay...

Zaciekawiła mnie ta wypowiedz czy mógł byś ją rozwinąć ?

Odpowiedz
Strony (39): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 39 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku