22-12-2020, 14:43
Gdzie kupić władce , hobbita, i tego Blade bo z zavvi juz nic nie chce
|
Dziel - Kolekcja 4K/BD
|
|
22-12-2020, 16:19
Ja zamawiałem te steelbooki z Włoch. Obecnie są już wyprzedane. Blade pozostaje Ci zamówić z Zavvi
06-01-2021, 11:59
Ostatnia dostawa. Paczka z USA przyszła rekordowo szybko, bo zaledwie po 7 dniach od wysyłki. Niestety musiałem jeszcze dodatkowo zapłacić 47 zł cła, ale ostatecznie i tak się opłacało kupić te filmy, bo wyszło średnio 70 zł za film i w końcu będę mógł obejrzeć całą serię Rambo w 4K Niestety do tej pory nie otrzymałem steelbooka Crouching Tiger, Hidden Dragon z Zavvi. Skontaktowałem się ostatnio z nimi w tej sprawie i bezproblemowo zwrócili mi pieniądze za ten zaginiony steelbook. Mam jeszcze w drodze 3 steelbooki z Zavvi, które zamówiłem przed świętami. Mam nadzieję, że nie będę musiał płacić za nie cła ![]() ![]() ![]()
06-01-2021, 12:28
Na "Przełęcz Ocalonych" i "Crash`a", też mam chrapkę.Wpisuje na listę Fajny UP - konkret
Kino domowe:
Optoma UHD35X Telewizor:Samsung UE55JU6740S Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450 Audio Yamaha + Klipsch
Ostatni Rambo też z USA? Tam mieli skróconą o ponad 10 minut wersję filmu. https://www.movie-censorship.com/report.php?ID=790718
06-01-2021, 23:09
Last Blood jest również z USA. Wiem o tej skróconej wersji, ale aż tak bardzo mi nie przeszkadza brak prologu i tych kilku dodatkowych scen. Ważne, że nie jest to wersja wykastrowana z przemocy Bardziej mi zależało na Dolby Vision i Atmos i brałem przy okazji żeby mieć już oba filmy razem. Dla ciekawostki dzisiaj na stronie Zavvi pojawił mi się w koszyku steelbook Last Blood, bo miałem go w obserwowanych. Trochę to dziwne, bo mogę złożyć zamówienie, ale na stronie pisze, że steelbook jest już wyprzedany
07-01-2021, 18:53
(06-01-2021, 11:59)Dziel napisał(a): Mam jeszcze w drodze 3 steelbooki z Zavvi, które zamówiłem przed świętami. Mam nadzieję, że nie będę musiał płacić za nie cła Orientuje się ktoś czy po Brexicie mogą być naliczane jakieś cła na przesyłki z UK do PL?
07-01-2021, 19:08
No generalnie mogą. Ale czy są, to inna sprawa, sam jestem ciekaw. Na razie jeszcze nic droższego nie zamawiałem, ale ktoś na pewno zamówił i podzieli się informacją.
Zamówienia z tego roku z UK (przynajmniej z Amazon) mają już doliczane opłaty celne i podatki. Przykładowo od zamówienia wartości 27 funtów (z kosztem przesyłki) doliczyli 6,20 funtów opłat podatku i cła. Ale nie wiem jak jest z zamówieniami składanymi jeszcze w starym roku. Albo przyjdzie jeszcze według starych zasad, albo kurier przy dostawie poprosi o opłaty celne. Chyba, że idzie zwykłą pocztą, to raczej bez opłat.
07-01-2021, 19:32
A to nie jest tak, że od kwoty 27 GBP bez podatku doliczyli Ci polski VAT?
LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |