Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Filmy które wszyscy lubią a wy nienawidzicie

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Opcje tematu
Filmy które wszyscy lubią a wy nienawidzicie
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone
Liczba postów: 452
Reputacja: 5

17-09-2018, 09:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2018, 09:23 przez Pai-Chi-Wo.)
(16-09-2018, 19:05)komediowiec napisał(a):  Lśnienie to film który polega na psychologii i stadium psychozy głównego bohatera.

Może się nie podobać i pasuje do przecenionych. Moje oczekiwania zawiódł a oglądnąłem właśnie po rekomendacji jako kultowy.
Tworzenie filmu na domie w którym straszy, którego jakoś dziwnym trafem zbiegów okoliczności nie można opuścić to sztampa kina grozy,
Argument świetnej gry głównego bohatera to mi za mało aby się wystraszyć. Dla studium psychozy możnaby nawet zrobić powtórkę,
ale szybko zakradnie się nuda która towarzyszyła mi już przy pierwszej projekcji lata temu.

"Filmy które wszyscy lubią a wy nienawidzicie" - dla mnie to większość amerykańskiej komercji więc ja się nie wypowiadam.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

17-09-2018, 10:15
Na dobrą sprawę będzie tu pasował każdy film, nawet taki z najbardziej wybitnych, ponieważ nie ma możliwości by każdemu podobało się to samo i w takim samym stopniu.

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone

17-09-2018, 10:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2018, 10:31 przez Pai-Chi-Wo.)
Ale dobrze jest się dowiedzieć, że dany tytuł komuś też się nie podobuje i dlaczego.

Dla mnie np. Jamesy Bondy to przereklamowane bajeczki. Tam główny bohater wychodzi z absolutnie wszystkich tarapatów cało i nietknięty.
Nawet z takich z których na logikę prawa wyjść z życiem nie ma to twórcy filmu na siłę przekonują mnie że jednak jest inaczej.
Więc po co ja mam to oglądać? No więc nie oglądam tego - jakie to proste :-).
Nawet spróbowałem jeden z ostatnich tytułów i nie ma w tym zmian na lepsze. Poza tym z serii na serie te filmy są coraz bardziej denne tak jakby kino spadało na psy.
Nie ma obowiązku lubienia tego co kochają tłumy.

Odpowiedz
Offline Kris
Użytkownik
Liczba postów: 236
Reputacja: 11

17-09-2018, 11:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2018, 12:00 przez Kris.)
Dla mnie takim słynnym filmem, którego nie mam ochoty oglądać jest .... Szeregowiec Ryan...
Rozumiem, że widowiskowa akcja, lądowanie w Normandii itp... ale moim zdaniem cały zamysł jest głupi - "niech zginie cały oddział żołnierzy, byleby szeregowiec, ostatni żyjący syn rodziny wrócił bezpiecznie do domu".

Odpowiedz
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone

17-09-2018, 11:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2018, 11:48 przez Pai-Chi-Wo.)
(17-09-2018, 11:24)Kris napisał(a):  Dla mnie takim słynnym filmem, którego nie mam ochoty oglądać jest .... Szeregowiec Ryan...
Z tego filmu dowiedziałem się, że w armii amerykańskiej nie słucha się rozkazów a dowództwo pod wpływem szeregowca zmienia doktrynę bojową.
Film wyłączony po 30 minutach znajdzie odbiorców wśród amerykańskich nastolatków. Smile

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik
Liczba postów: 219
Reputacja: 2

17-09-2018, 11:36
Bajeczka Gwiezdne wojny to numer jeden na mojej liście , im dalej w las tym większa chałtura . Trzecia część Ojca chrzestnego nakręcona na siłę . Życie jest piękne oraz Chłopiec w pasiastej pidżamie . No nie podszedł mi ten humor w pierwszym przypadku i science fiction w drugim Smile W pogoni za szczęściem plus Siedem dusz również nie polecam choć nie ze względu na aktora a na ckliwe historie rodem z filmu Pamiętnik czy Mój przyjaciel Hachiko . Z akcyjniaków Bondy biją wszystko choć taki Prawo zemsty też poszedł na całość . A nie , przecież mamy serię Szybcy i wściekli jeszcze Wink Piraci z karaibów prócz pierwszej części też odjechane hehe . To nie są słabe filmy tylko chyba nie dla mnie .

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 646
Reputacja: 22

17-09-2018, 11:48
Ojca chrzestnego 3 to raczej wszyscy nienawidzą a nie kochają Wink

Odpowiedz
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

17-09-2018, 12:10
Nie przepadam za częścią pierwszą jak i drugą, zwłaszcza po przeczytaniu książki. Zresztą filmy gangsterskie (z małymi wyjątkami), nie trafiają w mój gust.

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 646
Reputacja: 22

17-09-2018, 12:58
(17-09-2018, 12:10)MarianPaz napisał(a):  Nie przepadam za częścią pierwszą jak i drugą,

Z ciekawości, rozwiniesz czemu Ci nie podeszły?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

17-09-2018, 13:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2018, 13:19 przez Gieferg.)
(17-09-2018, 11:48)Bender napisał(a):  Ojca chrzestnego 3 to raczej wszyscy nienawidzą a nie kochają Wink

Dokładnie, choć mi tam się oglądało nie gorzej od poprzednich części, a od drugiej nawet lepiej.
Za to nie lubię "Dawno temu w Ameryce". W ogóle styl Leone toleruję tylko w westernach.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku