11-07-2025, 13:11
Czy ktoś kupił Blu-ray "Biały ślad / Wiosna narciarzy"? Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć zdjęcia tego wydania.
|
FINA
|
|
11-07-2025, 13:11
Czy ktoś kupił Blu-ray "Biały ślad / Wiosna narciarzy"? Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć zdjęcia tego wydania.
Będąc w stolicy wpadłem do kina Iluzjon (Narbutta 50a) i kupiłem tam to wydanie za 49 zł. Jest sprzedawane, niestety, tylko w kasie kina. Pani była zdumiona, bo od kiedy tam pracuje tylko jedną książkę sprzedała, a ja tutaj z zakupami... Z wydawnictw filmowych można jeszcze tam zakupić trzy z serii "Polska szkoła dokumentu" (Titkow, Ślesicki, Dziworski) po 36 zł za sztukę (na aukcjach sprzedawane zwykle za kilkaset).
19-01-2026, 09:09
Czy ktoś mógłby pomóc miłośnikowi starych filmów w zdobyciu płyty Blu-ray "Biały ślad / Wiosna narciarzy" (a może też jakiegoś DVD)? Zapłaciłbym przez PayPal, a dostawa byłaby do Niemiec (ponieważ z Polski nie wysyła się do Czarnogóry po rozsądnej cenie, a na cle też by mnie 'oderali'). Możemy kontynuować komunikację po angielsku przez prywatne wiadomości.
15-04-2026, 22:24
Film "Kanał" / Andrzeja Wajdy zainauguruje serię FINA Wydań Kolekcjonerskich na Blu-Ray w ramach Listy Polskiego Dziedzictwa Filmowego następnie pojawią się: "Jak daleko stąd, jak blisko" / Tadeusza Konwickiego oraz Trylogia Śląska / Kazimierza Kutza ( "Sól ziemi czarnej", "Perła w koronie" oraz "Paciorki jednego różańca")
Wczoraj, 13:13
Ciekawe, co kryje się pod pojęciem "kolekcjonerskie". Może w końcu będzie progresywne wideo i przyzwoite materiały dodatkowe?
(Wczoraj, 13:13)slavekg napisał(a): Ciekawe, co kryje się pod pojęciem "kolekcjonerskie". Może w końcu będzie progresywne wideo i przyzwoite materiały dodatkowe?Wewnątrz pudełka zapewne jakieś gadżety tak jak w innych wydaniach (poniżej). Biały ślad ma 24fps, więc nadzieja umiera ostatnia. Dodatków na płytach raczej bym się nie spodziewał, choć kto wie, skoro to ma być nowa seria. Parę lat wstecz pewnie bym się na to rzucił, ale teraz, gdy co roku rekonstruowane są na nowo te same filmy w 4K mam wątpliwości czy warto. Biały ślad Szaleńcy Halka Cytat:25-26 kwietnia, godz. 10-20Facebook
Wczoraj, 20:01
(Wczoraj, 13:35)Marioo napisał(a): Proszę o jakieś źródło tej informacji, bo na stronie FINA nic nie znalazłem. https://ninateka.pl/movies,1/lpdf--rozszerzenie-2026--oglaszamy,53523 od 9:20 min. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |