Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Format 4K/Ultra HD

Strony (138): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 138 Dalej »

Opcje tematu
Format 4K/Ultra HD
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

28-03-2016, 00:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2016, 00:53 przez Nie_zbieram_ale_lubie. Powód edycji: Ogonki )
Być może byłoby Ci łatwiej w życiu, gdyby na tych półkach stał tylko ocet. A tak musisz wybierać.
Za to będą nowe powody do narzekania Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

28-03-2016, 07:51
(28-03-2016, 00:49)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  Być może byłoby Ci łatwiej w życiu, gdyby na tych półkach stał tylko  ocet. A tak musisz wybierać.
Za to będą nowe powody do narzekania Smile

Ja wiem co wybierać i kupować, a nie zrozumiałeś, że chodzi o zwykłego szaraka, który będzie stał ogłupiony. Tu niestety oni są siłą napędową do rozwoju i ceny danego nośnika, a nie mała grupka zapaleńców.

Odpowiedz
Stały bywalec

28-03-2016, 11:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2016, 12:08 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(28-03-2016, 07:51)wolfman napisał(a):  Ja wiem co wybierać i kupować, a nie zrozumiałeś, że chodzi o zwykłego szaraka, który będzie stał ogłupiony. Tu niestety oni są siłą napędową do rozwoju i ceny danego nośnika, a nie mała grupka zapaleńców.

Jestem "zwyklym szaraczkiem" i nie czuje sie oglupiony. Nadal nie rozumiem na czym polega Twoj problem, ale marudzenie go nie rozwiaze. Rozumiem ze jest to forma odreagowania frustracji. Znajdz cos, o czym mozesz napisac w pozytywnym wydzwieku, albo zarekonedowac innym. Dziala to tak samo dobrze na rozluznienie, przynosi innym pozytek, oraz satysfakcje. Przynajmniej do czasu, az sie jakas inna maruda nie przypeta.
BTW.
"Grupa szarakow" ani tez zadna "masa" nie maja nic wspolnego z napedzaniem rozwoju, czy postepu. Oni moga jedynie nasladowac, czy podazac, a wiec umacniac trendy, ktore wyznacza ktos inny. Poza tym wg mnie, zdecydowanie przesadzasz, jesli chodzi o ocene mozliwosci finansowych i nawykow statystycznego Polaka i wydajesz sie nie dostrzegac trendow rozwoju rynku.
Podpowiem. Nosnik fizyczny jest w odwrocie. To jego ostatnie podrygi.
W przypadku utrzymanaia swiatowego pokoju, wolnego handlu i niezakłóconego rozwoju technologii i infrastruktury teleinformatycznej, w przyszlej dekadzie, plyta bedzie produktem niszowym.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

28-03-2016, 12:49
No tak i zwykły szarak siedzi na necie i czyta forum o filmach, formatach, nośnikach tak? Yhm
Gdyby tak było to bym nie pisał , że stoi ogłupiony w sklepie. Mamy inne postrzeganie tego tematu.
Nie pisz mi też, że jestem sfrustrowany czymś, jeśli mnie kompletnie nie znasz.
Obserwowałem sytuację w markecie, gdzie ojciec (ok50) chciał kupić w prezencie dla syna Marsjanina. Sprzedawca podał mu trzy wydania (min dvd, blu i blu w steelu) i co zrobił? Wyszedł bo powiedział , że nie ma pojęcia , który ma kupić.
Sorry, ale ten pan dla mnie jest zwykłym szarakiem, który nie siedzi w temacie i nie czyta forum interentowego, a jak pisałem tacy ludzie poprzez media powinni być uświadamiani w postępach i nowych formatach. Nawet, albo poprzez reklamy
Dlaczego napisałem , że oni napędzają? Bo oni w dużej mierze kupują, dużo się sprzedaje, technologia idzie do przodu i nośnik tanieje.

Ostatnie podrygi fizycznych nośników? Wątpię, jeszcze ileś tłustych lat czeka. Nie zniknie fizyczny nośnik bo wejdzie cyfra. Jakoś na pc i konsole nie zniknęły fizyczne nośniki, a cyfra od lat jest. Kolekcjonerzy to co? Ikonki na pulpicie będą zbierać? Dobre

Odpowiedz
Stały bywalec

28-03-2016, 13:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2016, 13:59 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
Gdyby czytanie forow internetowych czynilo z nas fachowcow, moglibysmy pozamykac szkoly i uczelnie wyzsze.
Zeby zwrocic uwage na to, ze marudzisz, na temat UHD, nie musze byc Twoim "kumplem od podstawowki", bo rozumiem co czytam, a poniewaz Twoje zale nie sa racjonalne, wnioskuje ze zrodla Twojego problemu leza poza tematem topiku i nie wynikaja one ze specyfikacji, trybu, czy realiow wprowadzania nowych standardow AV/UHDTV.
O spadku znaczenia dystrybucji tresci audiowozualnych, przy udziale plyt i wzrastajacym udziale internetu, mowia statystyki, a uwarunkowania spoleczne i ekonomiczne pozwalaja przewidziec jego dominacje w tej dziedzinie.
Nie dziwi mnie, ze w to watpisz, skoro swoja wizje swiata opierasz na obserwacjach scenek rodzajowych w markecie.
Dziwi mnie natomiast Twoje poczucie niezadowolenia z tytulu dostepnosci zdywersyfikowanego jakosciowo i cenowo produktu. Najwyrazniej idea tego, iz kazdy moze sobie wybrac co mu pasuje i na co go stac, powoduje u Ciebie zaklopotanie. Najlepiej zeby bylo jedno, w jednym kolorze i w takiej samej cenie. Byloby prosciej? Pewnie nie, bo dalej bylby placz o to, ze ktos ma inaczej, niz my. Jeszcze musielibysmy wszyscy tyle samo zarabiac, placic te same koszty i podatki we wszystkich krajach.
We mnie jakos ta wizja, a zwlaszcza wszelekie zwiazane z nia inne okolicznosci i konsekwencje, nie wzbudzaja entuzjazmu.
Wracajac do istoty watku, zyj i pozwol zyc innym, albo, jesli Ci na czyms bardzo zalezy to, jak mowia inni "make a diference", ale przestan opowiadac tu dyrdymaly o zagubionym w sklepie dziadku. Lepiej mu pomoz.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

28-03-2016, 17:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2016, 17:43 przez Wolfman.)
Ale bajdurzysz. Czytając fora internetowe masz pojęcie jakieś o temacie. Wiesz co wybrać i kupić Zakupy nośników to nie nauka ścisła.
Do reszty to już w ogóle pojechałeś , mijając się z tematem
Niech robią dalej vhs za 10-20zł, dvd za 40-60, blu 100-120 , blu 3D za 150, a uhd za 250, a jak. Niech będzie większy wybór. Po co ma cokolwiek tanieć.
Sprzęt to samo, po co ma cena rynkowa spadać niech wszystko swój poziom utrzymuje. Wybrańcy będą kupować to co najlepsze jak kiedyś.

Odpowiedz
Stały bywalec

28-03-2016, 20:30
Od tematu odbieglismy, bo wazniejsze dla Ciebie sa Twoje przemyslenia na wszystko co akurat nie jest z nim zwiazane. A moje proby uswiadomienia Ci tego spelzly na niczym. Winic moge za to tylko siebie, ze wdalem sie z Toba w niepotrzebna polemike.
Mam propozycje nie do odrzucenia, abys przestal sie martwic o mnie i o innych. Pozwol nam byc "glupszymi" i "skolowanymi". Jezeli nie masz zadnych ciekawych informacji w zakresie okreslonym topikiem, to go nie zasmiecaj.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

28-03-2016, 21:22
Dobrze, pozwalam

Odpowiedz
Offline Jaszczomp89
Stały bywalec
Liczba postów: 291
Reputacja: 0

01-04-2016, 23:27
Gmeru i Maciej Koper z hdtvpolska już mają u siebie odtwarzacz ultra hd i kilka filmów - tak jak wielu myślało to nie rozdzielczość robi największe wrażenie Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

24-04-2016, 09:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-04-2016, 09:56 przez Gieferg.)
http://www.blu-ray.com/movies/The-Martian-4K-Blu-ray/147430/#Screenshots
http://www.blu-ray.com/movies/The-Amazing-Spider-Man-2-4K-Blu-ray/144526/#Screenshots

Wygląda na to, że jeszcze nie nauczyli się dobrze robić screenshotów z 4K...

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (138): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 138 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku