Cytat:Nigdy się nie dowiesz
Jakoś to przeżyję.
Format 4K/Ultra HD
|
Cytat:Nigdy się nie dowiesz Jakoś to przeżyję.
A w jakich konkretnie parametrach dźwięku są spotykane filmy na iTunes w UHD ? Coś a'la Netflixowe Dolby Digital Plus 5.1 192 kbps (które w teorii jest porównywalne do "zwykłego" Dolby Digital 5.1 384 kbps i tutaj wzmianka ifeelveryblah o czasach DVD byłaby dość trafna) czy coś lepszego ?
26-04-2018, 12:51
(26-04-2018, 10:35)Mierzwiak napisał(a): Mam taki ulubiony moment w TDKR gdy pojawia się Batman na Batpodzie i wchodzi muzyka. Nawet na moim soundbarze 3.1 na BD/UHD ten moment jest głębszy, bardziej przestrzenny, ciężko to opisać. No ale włączyłem go sobie na iTunes i jest OK, nie jest to strata którą musiałbym przeżywać Smile Też uwielbiam ten fragment. Zaczniesz przeżywać stratę jak dorobisz się lepszego audio. ![]()
26-04-2018, 15:11
Dokładnie po to człowiek upodabnia zacisze domowe do kina, wyposażając się w lepszy sprzęt do obrazu i dźwięku. Nie po to to robi , by potem mieć wrażenie , że ogląda film na Polsacie, bez reklam.
26-04-2018, 15:17
(25-04-2018, 15:45)Mierzwiak napisał(a):(25-04-2018, 11:38)Daras napisał(a): Zapytam wprost: Czy zawsze masz tak, że na iTunes znajdujesz każdy poszukiwany tytuł (w PL)?Nie wszystko jest tam w PL, ale na ten moment z interesujących mnie tytułów 4K tylko jednemu brakuje polskich napisów: Oblivionowi. Dla mnie wypowiedź Mierzwiaka (plus ciąg dalszy) stanowi konkret i ma on za nią u mnie punkcik reputacyjny. Hasłowe uzasadnienie: Po pierwsze - początkujący użytkownicy streamingów dowiedzieli się ile to może kosztować na iTunes. Po drugie - informacja o jakości / formacie dźwięku ułatwi podjęcie decyzji zakupowej audiofilom. ![]() Po trzecie - wzmianka o tym, co ewentualnie można pobrać na dysk może zainteresować gros osób. Po czwarte – Mierzwiak konsekwentnie broni podjętej decyzji, a widać też, że jest z niej zadowolony. Takie jego prawo. ![]() Podsumowując. Streamingi, jak sądzę, to przyszłość. Niemniej nadal nośniki fizyczne oferują najlepszą jakość obrazu oraz dźwięku (pomijając jeden, kosmicznie drogi serwis wymieniony kiedyś przez kolegę Nie_zbieram_ale_lubie). Osobiście przywiązuję sporą wagę do audio. Jeszcze nie rezygnuję z kupowania płyt, choć iTunes stanowi jakąś alternatywę.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
26-04-2018, 15:47
(26-04-2018, 15:11)wolfman napisał(a): Dokładnie po to człowiek upodabnia zacisze domowe do kina, wyposażając się w lepszy sprzęt do obrazu i dźwięku. Nie po to to robi , by potem mieć wrażenie , że ogląda film na Polsacie, bez reklam.Aha czyli dźwięk to jedyne co odróżnia dyski / streaming UHD HDR od Polsatu? OK.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
26-04-2018, 17:21
Porównałeś gorszy dźwięk do oglądania filmu na Polsacie. Polsat emituje filmy w 4K HDR?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
26-04-2018, 17:28
Nie, nic nie porównałem. Napisałem o wrażeniu. Poza tym kolega powyżej wspomniał o dźwięku i do tego się odniosłem.
26-04-2018, 17:51
Odnośnie Polsatu... słyszeliście o wprowadzeniu przez nich technologii Super HD ? UHD i jakieś HDRy mogą się schować ![]() http://satkurier.pl/news/170331/polsat-sport-premium-w-jakosci-super-hd-czesc-meczow-w-4k.html |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |