Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Galapagos

Strony (73): « Wstecz 1 ... 27 28 29 30 31 ... 73 Dalej »

Opcje tematu
Galapagos
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

01-02-2024, 00:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2024, 00:34 przez Mierzwiak.)
(31-01-2024, 23:44)ILSA FAUST napisał(a):  Gdyby Galapagos wydał nowe 4 dyskowe wydania AVATARA 1-2 z DV i rozszszerzonymi wersjami w UHD i nowymi dodatkami, a może to zrobić jest wyda odpowiednią kwotę do disneja
Ratunku.

Nie, nie wystarczyłoby żeby Galapagos zapłacił Disneyowi za obecność PL na płytach UHD, PONIEWAŻ TO TAK NIE DZIAŁA. Dlaczego wydania UHD od Disneya mają wszystkie praktycznie ten sam powtarzający się, niewielki zestaw języków? A może dystrybutorzy na całym świecie nie posiadają tej tajemnej wiedzy co ty i nie przyszło im do głowy, że wystarczy zrobić Disneyowi przelew?

To co piszesz o wydaniach Sony przyprawiło mnie o migrenę, naprawdę dawno nie czytałem czegoś tak absurdalnego.

Wypisujesz niemające związku z rzeczywistością, zmyślone bajki, więc błagam: zamilcz.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,281
Reputacja: 149

01-02-2024, 03:56
(31-01-2024, 22:53)ILSA FAUST napisał(a):  moje 1K obejmuje 4 grupy nośników, które poddałem masowej eksterminacji: VCD, DVD, Q-DVD oraz HD DVD

QDVD to nie był żaden nośnik, tylko seria wydawnicza Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

01-02-2024, 05:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2024, 05:37 przez Gieferg.)
Dopiero zauważyłem, że HD DVD zostało zaliczone do jednej kategorii 1K (WTF?) razem z... VCD [Obrazek: MERQJS3_o.gif]
Pogawędka jak z randomowym generatorem głupot albo przedszkolakiem dzielacym się wymyślanymi na poczekaniu fantazjami.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline sydney33
Użytkownik
Liczba postów: 121
Reputacja: 9

02-02-2024, 17:14

Jak ktoś już wcześniej wspomniał była szansa na nawiązanie współpracy z Paramount. Takie pozycje jak The Truman Show, The Firm, Beverly Hills Cop, Vanilla Sky itp. mogły mieć polską ścieżkę na płytach 4K. Aa i w przyszłości można by było liczyć na coś ciekawego z ich katalogów. No cóż ktoś już opisał sytuację dlaczego Czesi i nawet Węgrzy potrafią, chciało się im ? zależy? Jeszcze zrozumiałbym podejście do innych wytwórni ale rezygnacja z własnych pozycji katalogowych. Galapagos ewidentnie ma już wywalone. Im już się nie chce. Takie pozycje jak: Training Day, Enter the Dragon, The Exorcist, The Fugitive ,a jest przecież cała masa niewydanych świetnych tytułów, które są zapowiedziane albo będę w niedalekiej przyszłości wydane. Także Universal papa. Paramount widać już jak współpraca się układa. Disney i jego chora polityka, ciekawe czy Królestwo Planety Małp również wydadzą tylko na dvd Smile Zapewne Galapagos zdecyduje się wypuścić kilka nowości w 4K w tym roku jak: Diuna 2, Joker: Folie a deux , Furiosa, Godzilla Kong. I to by było na tyle. Jak dla mnie mogą sobie darować wydawanie filmów w tak okrojonej dystrybucji. Oczywiście jestem świadomy tego ,że rozwija się streaming ,że ludzie "niby" już tak nie kupują wydań fizycznych ( w tym przypadku nie wydaje mi się ,że w naszym kraju jest aż tak źle, jest spore grono osób) , że wytwórnie utrudniają życie, ,że niby się nie opłaca. Zapewne jest w tym sporo prawdy ale jednak uważam ,że Galapagos sam sobie zapracował na taką sytuację i sami ponoszą sporo winy. Szczytem już było "ich spekulowanie" w oficjalnym sklepiku i sprzedawanie steelbooka Top Gun za 460 zł Smile

Odpowiedz
Offline Ferrum
Stały bywalec
Liczba postów: 339
Reputacja: 15

15-02-2024, 18:21
Kilka tygodni temu Galapagos Films wydało oświadczenie, że nie będzie już wydawać filmów Universalu na naszym rynku, a także że nigdzie nie pojawią się już nowe wydania od tej wytwórni z polską wersją językową.

A tu niespodzianka, ale nie dotycząca niestety wydań Blu-ray, choć ciekawa: hiszpańskie wydanie DVD filmu Egzorcysta: Wyznawca zawiera polską ścieżkę lektorską i napisy. Linki do pobrania tamtejszego wydania sklepowego już krążą po lokalnych forach.

[Obrazek: 2.jpg]

Podobnie sprawa wygląda z filmem Moje wielkie greckie wesele 3 na tym samym nośniku, który w sklepach na Półwyspie Iberyjskim pojawił się już parę tygodni wcześniej.

[Obrazek: 2.jpg]

I kto tu robi filmożerców w bam****?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

15-02-2024, 18:31
(15-02-2024, 18:21)Ferrum napisał(a):  Kilka tygodni temu Galapagos Films wydało oświadczenie, że nie będzie już wydawać filmów Universalu na naszym rynku, a także że nigdzie nie pojawią się już nowe wydania od tej wytwórni z polską wersją językową.
Pokaż kto i gdzie tak powiedział / napisał.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Ferrum
Stały bywalec

15-02-2024, 18:47
Z tego co się orientuję, to zadaniem tego forum nie jest promowanie piractwa, ale jak coś, to zaraz podeślę ci link źródłowy na prywatną wiadomość.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

15-02-2024, 18:52
Nie wiem jak wpadłeś na pomysł że chciałbym linka do pirata DVD, pytam kto i gdzie powiedział, że już nigdzie na świecie nie będzie wersji PL w wydaniach filmów Universala.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Ferrum
Stały bywalec

15-02-2024, 18:58
(07-12-2023, 14:27)Mierzwiak napisał(a):  Tak.

[Obrazek: 406324841-1496321490935238-1909415419886668717-n.jpg]

Sugerowałem się tym postem.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

15-02-2024, 19:03
Nic takiego tam nie ma Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (73): « Wstecz 1 ... 27 28 29 30 31 ... 73 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku