Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Galapagos

Strony (21): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 21 Dalej »

Opcje tematu
Galapagos
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,037
Reputacja: 129

21-02-2016, 19:03
Trafiło w moje ręce wydanie "Oliver Stone kolekcja 5 płyt DVD". Kupione wprawdzie od kogoś ale nowe zafoliowane (nietrafiony prezent). Po otwarciu zbiorczego opakowania (pełne pudełko, czyli nie widać co jest w środku) moim oczom ukazało się 5 pudełek (bez folii ale ok, mogły być nie pakowane) gdzie:
1. "Pomiędzy niebem i ziemią" - opakowanie typu snapper, okładka w języku angielskim, płyta z licencją do wypożyczania
http://filmozercy.com/filmoskop/edition/80942
2. "Męska gra" 2 DVD - opakowanie typu snapper, okładka w języku angielskim z grafiką nie pasującą do kolekcji (w internecie widziałem że wydanie pasujące do kolekcji istnieje) dodatkowo z paskudną czerwoną nakleją "1 PŁYTA GRATIS!" która na szczęście dała się łatwo odkleić i nie ucierpiało opakowanie, płyta bez licencji do wypożyczania
http://filmozercy.com/filmoskop/edition/80948
3. "JFK" 2 DVD - opakowanie typu amaray, okładka w języku angielskim nie posiadająca nawet naklejki z informacjami po polsku tak jak wydania w snapper więc np nie ma kodu EAN
4. "Urodzeni mordercy" - opakowanie typu amaray, okładka w języku polskim, płyta z licencją do wypożyczania
5. "Oliver Stone's America" - opakowanie typu snapper, okładka w języku angielskim z naklejką w języku polskim ale bez informacji o licencji oraz kodu EAN.

Podsumowując: Wielkie rozczarowanie. Wygląda to tak jakby brali z hurtowni to co akurat mieli pod ręką i wkładali do zbiorczego pudełka. Rodzaj licencji akurat mnie grzeje ale fajnie byłoby jakby w jednym wydaniu były filmy w tym samym rodzaju opakowania (snapper albo amaray), z okładkami w tym samym języku (polskim lub angielskim) oraz wszystkie z grafikami pasującymi do wydania. Dałem na szczęście za to tylko 30 PLN i zdobyłem dwa tytuły na których mi zależało ale gdybym to kupił w sklepie za kwotę rzędu powyżej 150 PLN to byłbym mocno rozczarowany. W sumie ciekawe czy uznano by reklamację z argumentacją, że dołączone wydania nie stanowią kolekcji tylko są przypadkowe Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 71

21-02-2016, 19:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2016, 19:26 przez matwiko.)
To dziwne że w boxie były amaraye. Podejrzewam że box był zdekompletowany
Okładka Meskiej gry nie pasuje do całości. Kupowałem osobno ale stawiałbym że w tym boxie powinny być same sanppery.

[Obrazek: 01251e0612097d6dmed.jpg]

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod

21-02-2016, 20:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2016, 20:14 przez Kirek.)
Osoba od której to kupiłem to kobieta w średnim wieku więc wątpię aby coś przy tym wydaniu kombinowała szczególnie że wydanie było zafoliowane.
Moim zdaniem to niechlujność dystrybutora (dlatego wpis w tym temacie). Zgadza się, że pierwsze wydania były w snapperach ale późnij pojawiły się też w amarayach. Zakładam też, że wszystkie wydania w amarayach mają swoje polskie wersje, no może poza dokumentem (nie sprawdzałem tego) więc mogli robić jednolite komplety. Co do "Męskiej gry" to spodziewałem się, że w tym wydaniu będzie poniższa wersja okładki:

[Obrazek: 91C05nQjlRL._SX522_.jpg]

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 2,769
Reputacja: 68

22-02-2016, 00:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2016, 00:39 przez Mefisto.)
miałem ten box, chyba nawet na starym forum wklejałem jakieś zdjęcia Big Grin były same amaraye, tak jak we wszystkich tego rodzaju zbiorczych wydaniach - obecność snapperów to albo jakieś kompletowanie na własną rękę, albo jakiś mega pierwszy egzemplarz, bo przecież pojawił się już kiedy snapperki w większości wyszły z obiegu

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod

22-02-2016, 09:55
Na starym forum w temacie z Twoją kolekcją w starszych postach niestety brak już zdjęć.
Pamiętasz może w jakim języku były okładki oraz jaka grafika występowała na filmie "Męska gra"?

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 2,769
Reputacja: 68

22-02-2016, 17:35
jak większość filmów Warnera z tamtych lat były to ewidentnie zagraniczniaki z dolepionymi polskimi informacjami

Odpowiedz
Niedostępny Filmożerca Alan
BEARS BEETS BATTLESTAR GALACTICA
Liczba postów: 486
Reputacja: 13

03-04-2016, 17:57
Ktoś wie jakie będą następne tytuły z "Ikon Kina"?

Odpowiedz
Offline Nakf
-
Liczba postów: 99
Reputacja: 8

03-04-2016, 19:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2016, 19:56 przez Nakf.)
Warner w następnych miesiącach wydaje m.in. "Ojca panny młodej" z potwierdzonym lektorem i napisami PL, "Mroczne Przejście" czyli kolejny po "Wielkim śnie" i "Key Largo" film z Bogartem i Bacall oraz "Kto się boi Virginii Woolf". Dwa ostatnie miały wydania DVD, więc szansa że ukażą się i u nas jest, ale na razie nawet nie ma daty premiery w Stanach, więc trzeba poczekać.

Odpowiedz
Niedostępny Filmożerca Alan
BEARS BEETS BATTLESTAR GALACTICA
Liczba postów: 486
Reputacja: 13

03-04-2016, 20:26
Czekam na "Śpiewaka Jazbanndu"

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 592
Reputacja: 41

03-04-2016, 20:51
Nakf, zadziwiasz mnie! Skąd w ogóle masz takie "tajne" informacje!? Wink

"Jazz Singer" jest na spokojnie dostępny zarówno na DVD i BD więc na wydanie "Ikon kina" specjalnie nie ma raczej sensu czekać Smile

Odpowiedz
Strony (21): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 21 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2022 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2022 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku