Alternate universe, można mieć takie wrażenie ale chyba sam Martin gdzieś potwierdził, że serial jak i książka zakończą się w taki sam sposób.
Do czego zmierza? Oczywiście najpierw bitwa o Winterfell a później głównie razem z Danką z wędrowcami.
Chociaż dzisiejsza końcówka serialu pozytywnie mnie zaskoczyła. Historia zatoczyła koło. Ale ogólnie myślałem, że inaczej Danka wydostanie się z Vaes Dothrak.
Co do ostatniego odcinka to:
- Nocna Straż - sentymentalne spotkanie na plus. Ogólnie wątek Jona chyba już będzie ciągnął ten serial do końca tego sezonu.
- Królewska Przystań - nadal nudyyy. Ale mam nadzieję, na szybką poprawę. Oraz być może na próbę walki.
- Vaes Dothrak - Zaczęło się nudno ale końcówka ratuje sytuacje.
- Meereen - Tyrion nadal na plus. Jedynie jestem ciekaw jak Danka zareaguje na propozycję Tyriona co do niewolników.
- Winterfell - Jednak zdrada..., szkoda. Ciekawe jak potoczą się losy Rickona. Czyżby koniec końców czekało go oskórowanie?
- Dolina - jest Baelish będzie zabawa. Ale kurde po co ten Robin. Jak ja dzieciaka nie cierpię.
- Żelazne wyspy - nigdy nie lubiłem tego wątku. Więc mehhh.
(14-05-2016, 10:49)Mateusz napisał(a): Na razie odklepali to czego wszyscy oczekiwali, zobaczymy jak to dalej się rozwinie. Ciekawe byłoby spotkanie Jona z Sansą, ale oczywiście muszą się minąć.Jednak się nie minęli.
Do czego zmierza? Oczywiście najpierw bitwa o Winterfell a później głównie razem z Danką z wędrowcami. (14-05-2016, 10:49)Mateusz napisał(a): W ogóle cały wątek Danki zaliczył niezły regres. Zamiast rozwijać swoją potęgę włóczy się gdzieś po świecie powtarzając swoją regułę i am daenerys stormborn of House Targaryen... co było zajebiste przy uwalnianiu nieskalanych, ale powoli zaczyna być męczące.Dokładnie, te wyliczanki już zaczynają być nudne.
Chociaż dzisiejsza końcówka serialu pozytywnie mnie zaskoczyła. Historia zatoczyła koło. Ale ogólnie myślałem, że inaczej Danka wydostanie się z Vaes Dothrak.
(14-05-2016, 10:49)Mateusz napisał(a): Tylko czemu przerywają retrospekcje w najlepszych momentach? Mogli już pokazać w ostatnim odcinku, że siostra Ned jest matką Jona. Bo jak rozumiem do tego to zmierza?Zgadza się. Chociaż jest to tylko teoria. Ale bardzo prawdopodobna.
Co do ostatniego odcinka to:
- Nocna Straż - sentymentalne spotkanie na plus. Ogólnie wątek Jona chyba już będzie ciągnął ten serial do końca tego sezonu.
- Królewska Przystań - nadal nudyyy. Ale mam nadzieję, na szybką poprawę. Oraz być może na próbę walki.

- Vaes Dothrak - Zaczęło się nudno ale końcówka ratuje sytuacje.
- Meereen - Tyrion nadal na plus. Jedynie jestem ciekaw jak Danka zareaguje na propozycję Tyriona co do niewolników.
- Winterfell - Jednak zdrada..., szkoda. Ciekawe jak potoczą się losy Rickona. Czyżby koniec końców czekało go oskórowanie?
- Dolina - jest Baelish będzie zabawa. Ale kurde po co ten Robin. Jak ja dzieciaka nie cierpię.

- Żelazne wyspy - nigdy nie lubiłem tego wątku. Więc mehhh.