Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Gwiezdne wojny - Seria (spoilery)

Strony (47): « Wstecz 1 ... 26 27 28 29 30 ... 47 Dalej »

Opcje tematu
Gwiezdne wojny - Seria (spoilery)
Offline Wiles
Użytkownik
Liczba postów: 187
Reputacja: 8

10-02-2024, 21:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2024, 21:45 przez Wiles.)
(10-02-2024, 20:38)sebas napisał(a):  Pamiętam...

Tak szczerze mówiąc, mam podobne odczucia. Po ostatniej trylogii jakoś zatęskniłem za prequelami. One miały bardzo wyrazisty, niezwykły klimat oraz tak jak napisałeś, rozmach. Jestem świadom wad jakie owe produkcje zawierają. Haydena Christensena w roli Anakina nie trawię. Dialogi momentami powodują ból zębów, ale wizja całego świata jest wspaniała. Szczególnie tą tęsknotę za częściami 1-3 odczułem niedawno, kiedy ukończyłem wszystkie sezony "Wojen Klonów" (jedne z najlepszych GW jaki powstały).

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

10-02-2024, 22:13
(10-02-2024, 20:38)sebas napisał(a):  Pamiętam... Stałem w kolejce po bilet do łódzkiego "Bałtyku" około godziny...
Może nawet byliśmy na tym samym seansie Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

11-02-2024, 00:01
Oj jarańsko było, oj było wtedy. Być może to nawet najbardziej oczekiwany film był w moim marnym życiu. Część I nawet nie była taka zła, no i miała jedne z lepszych scen w całej sadze w ogóle. A poza tym marketing (w tym plakaty) miała wywalony w kosmos - do dzisiaj mam jeden z tych "czystych" plakatów. Może nawet powieszę go sobie z tej okazji.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

11-02-2024, 10:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2024, 10:41 przez Gieferg.)
Na prequele w czasie gdy wchodziły do kin miałem wywalone po całości, Phantom Menace obejrzałem gdzieś tam w TV a pozostałe dopiero koło 2006 roku, a jak w końcu zdecydowałem się iść do kina na Star Warsy to trafiło się akurat Force Awakens, po którym na sequel trilogy też już miałem wywalone (Ep. IX do dzisiaj nie widziałem). Jedyne pozytywne doświadczenie ze Star Wars w kinie to Rogue One.

Ale Zemsta Sithów to wciąż moje ulubione SW.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

11-02-2024, 13:23
Mój trzeci kinowy seans w życiu - chrzestny zabrał mnie w prezencie na imieniny (tego samego dnia w TVP1 puszczali Batmana Burtona, którego chciałem obejrzeć równie mocno, więc tata nagrał mi go na kasetę, abym mógł obejrzeć następnego dnia). Nie nadążałem z czytaniem napisów przez co w scenach na Coruscant i powrocie na Naboo wyszedłem do łazienki, ale jak już wróciłem finałem byłem oczarowany (nie musiałem czytać, na szczęście starcie z Maulem nie zawiera prawie żadnych dialogów, slapstickowe pajacowanie Jar-Jara w scenie bitwy też nie wymagało zwracania na nie uwagi - później nadrobiłem braki wałkując bardzo wierną komiksową adaptację, którą mam po dziś dzień).
[Obrazek: 23aa6444476e8e91baa129e818df]
Film pokochałem i - mimo oczywistych problemów, z których nie zdawałem sobie wtedy sprawy - niewiele się w tej kwestii zmieniło. Cieszę się, że nie miałem wtedy Internetu, bo ominął mnie cały hejt na prequele, a kiedy się o nim dowiedziałem miałem to gdzieś. Dla mnie prequele od zawsze były integralną częścią sagi i niemal doskonale się w nią wpasowywały. Cieszę się, że po kilkunastu latach, dzięki Shitquel Trilogy, zaczęto je doceniać i dostrzegać, że jednak była w nich ta magia kina, której wykalkulowana maszyneria Myszki Mickey nigdy powtórzyła (no, może raz).

Plakat spoko, choć Amidala wygląda na 50-latkę. Ciekawe czy pójdą za ciosem i przed końcem roku wznowią również Atak klonów, a w maju 2025 na 20-lecie Zemstę Sithów.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

11-02-2024, 15:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2024, 15:57 przez Mefisto.)
(11-02-2024, 00:01)Mefisto napisał(a):  Może nawet powieszę go sobie z tej okazji.

Żeby nie być gołosłownym:
[Obrazek: N2ssUa3.jpeg]

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,515
Reputacja: 96

11-02-2024, 16:50
Mam całą serię tych plakatów, które wyszły z okazji z okazji premiery TPM, ale najlepszy jest ten:
[Obrazek: c77a50a74bc919bd055cd2d43baed4a6.jpg]

Jest też wersja PL Smile

(11-02-2024, 13:23)Juby napisał(a):  później nadrobiłem braki wałkując bardzo wierną komiksową adaptację, którą mam po dziś dzień).
Mój egzemplarz jest ciemny i ma kiepski papier, więc rzadko po niego sięgam, ale rysunki z tego co pamiętam są OK Smile

(11-02-2024, 13:23)Juby napisał(a):  Cieszę się, że nie miałem wtedy Internetu,

Mało kto miał. Ja miałem kolegę, który miał kolegę, który miał Internet Big Grin

Poszliśmy kiedyś do niego razem, bo chciałem żeby mi pobrał zwiastun TPM z sieci - po godzinie "pobierania" poprosił żebym zostawił czystą płytę, a on postara się (jak już się ściągnie) w najbliższych dniach mi nagrać Big Grin

Jakość była gorsza niż VHS Big Grin

Tutaj warto wspomnieć, że zwiastun robił piorunujące wrażenie na fanach SW - pamiętam dokładnie, gdzie byłem i co robiłem jak się pojawił znienacka na antenie MTV.

(10-02-2024, 20:38)sebas napisał(a):  Pamiętam... Stałem w kolejce po bilet do łódzkiego "Bałtyku" około godziny..

Premiery SW były o północy, to miało zarąbisty klimat. Warto przypomnieć, że "Mroczne widmo" dotarło do nas dopiero po 4 miesiącach od światowej premiery - takie czasy Smile
W tłumie oczekujących zobaczyłem kolesia z koszulką SW, więc podszedłem i zapytałem gdzie kupił, z dumą odpowiedział że za granicą Smile

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

11-02-2024, 17:21
(11-02-2024, 16:50)HAL 9000 napisał(a):  najlepszy jest ten

Ten też mam, ale jest troszkę mniejszy i już wisiał tyle razy, że teraz może tonąć Big Grin

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,515
Reputacja: 96

11-02-2024, 17:38
Jesteś usprawiedliwiony Big Grin

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 638
Reputacja: 22

19-03-2024, 16:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2024, 16:26 przez Bender.)
https://www.youtube.com/watch?v=BtytYWhg2mc

Acolyte trailer

Edit. Chyba bardziej generycznie nie mogło być. Co dziwne, przy takim diversity Wink

Odpowiedz
Strony (47): « Wstecz 1 ... 26 27 28 29 30 ... 47 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku