(Wczoraj, 17:29)HAL 9000 napisał(a): Nic nie odpuszczam, tyle że steelbooka to ja od nich już nie wezmę.
Dziwna sprawa. Mi od rarewawes paczuszki przychodzą zasadniczo w dobrym stanie. Raz steelbook Mandusia miał minimalne wgniecenie na tylnej ściance, ale to pikuś. Mało u nich zamawiam blaszaków z uwagi na ceny, ale z ostatniej promocji skorzystałem. Oba blaszaki były w jednej kopercie z folią bąbelkową w środku. Ponadto, jeden zapakowany był w dodatkową kartonowa kopertę, a drugi w oryginalny kartonik z logo WB. Wysyłka z Holandii(?). Inne boxy czy limitki wysyłane z tego kraju przyszły solidnie zapakowane. Enter the Video Store przykładowo, w podwójną kopertę z folią bąbelkową. Zaryzykuję, że w przypadku tego sklepu wystąpienie potencjalnych uszkodzeń zależy od tego skąd wysyłka i czyje rączki pakują.
Amazon to tradycyjnie loteria. Przynajmniej zwroty bez większych problemów. Ale tak jak inni Koledzy, w przypadku minimalnych uszkodzeń, nie ryzykuje wymiany, bo może przyjść bardziej uszkodzone.
@HAL 9000
Aktualizacja jak zwykle konkretna. Wielki Błękit, w liczbie wydań dostępnych w Twoim archiwum, zaczął widzę doganiać Valerianka.
2 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2 godzin(y) temu przez misfit.)
( 3 godzin(y) temu)sebas napisał(a): Zaryzykuję, że w przypadku tego sklepu wystąpienie potencjalnych uszkodzeń zależy od tego skąd wysyłka i czyje rączki pakują.
Duży wpływ ma też to, że jak się obchodzą z przesyłkami w danym urzędzie pocztowym - dlatego u jednych taki steelbook z Rarewaves rzadko przychodzi uszkodzony, a u innych nawet plastiki często przychodzą w opłakanym stanie.
Nawet nie próbuję zamawiać steelbooków z Rarewaves, bo wiem z doświadczenia jak to się u mnie z reguły kończy z przesyłkami podatnymi na uszkodzenia, przechodzącymi przez listonosza.