18-12-2025, 18:19
Riddick
- świetne pod względem technicznym wydanie. Będziesz zadowolony.
- świetne pod względem technicznym wydanie. Będziesz zadowolony.
niespotykanie spokojny człowiek
|
HAL 9000: Archiwum
|
|
18-12-2025, 18:19
Riddick - świetne pod względem technicznym wydanie. Będziesz zadowolony.
18-12-2025, 22:24
Zamówiłem zaraz po tym jak wrzuciłeś ten filmik: Pierwotnie zbojkotowałem wydanie, na znak protestu, za wycięcie łapania za tyłek, ale już mi przeszło, w końcu starego BD nie sprzedaję Seansu jeszcze nie było, bo jestem zasypany filmami z BF i nie wiem za co złapać, ale już za chwilę będę miał sporo wolnego to trochę nadgonię. (18-12-2025, 14:37)shaman72 napisał(a): Akcja na Eigerze jak wygląda transfer ?? Transfer w większości wygląda bardzo efektownie, kontrast jest potężny i kolory są mocno nasycone, a przy tym prawidłowe (biel jest biała). Czytałem kiedyś jak ludzie się skarżyli, że film jest za ciemny i traci szczegóły w ciemnych miejscach, i jest w tym trochę racji, dokładnie to w scenach w pomieszczeniach przy słabym oświetleniu i w plenerach po zachodzie słońca. Ten podbity kontrast UHD tutaj nie pomaga, bo dodatkowo pogłębia czerń. Widzę tam miejsce na poprawę (Arrow?), ale wydaje mi się że specyfika tych zdjęć zawsze zostawi niedosyt, bo w wielu miejscach ujęcia są ewidentnie niedoświetlone. Jeżeli interesuje cię ten film pod kątem ujęć plenerowych, wspinaczki itd. to przy tym potężnym kontraście jest to bardzo efektowne. "Szkiełko"? Jestem zmęczony i nie wiem o co chodzi
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
5 godzin(y) temu
Doszło kilka wydań: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Tunel" nie jest za ciemny, można brać śmiało ![]() "Incydent" też niemiecki, bo jest lekko poprawiony: https://slow.pics/c/tAE7aF6S
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
4 godzin(y) temu
( 5 godzin(y) temu)HAL 9000 napisał(a): "Tunel" nie jest za ciemny, można brać śmiałoNo to poczekam jak rzucą oficjalnie na amazon.de. Obawiałem się, że będzie jakaś samoróbka w wykonaniu Turbine jak to wcześniej było z tym filmem i z Twister, ale z Twoich obserwacji wynika, że wydanie jest jak trzeba... Wild Robot - świetna animacja i świetne pod względem wizualnym wydanie. Będziesz zadowolony.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: Diocletian, 7 gości |