Nie zamawiałem bezpośrednio z UK, ale kupując nie dawno film na polskim Amazonie został wysłany z Wielkiej Brytanii i było wszystko dobrze z opakowaniem oraz pudełkiem z płytą.
Dopiero na dalszych pozycjach są takie filmy jak "Scarface" czy "The Untouchables".
"Body Double" to taka bajka dla dorosłych i tutaj "Dressed to Kill" oraz "Blow Out" są trochę bardziej realistyczne, ale też pod mocnym wpływem Hitchcocka czy Antonioniego ("Blow Out").
"Abyss" to hiszpańskie wydanie i powiem szczerze, że mieszane uczucia mam co jakości transferu, a wydawało mi się zawsze że jestem bardzo tolerancyjny jeżeli chodzi o DNR itp.
Widocznie obce AI mi przeszkadza (HAL 9000)
"Aliens" jeszcze nie oglądałem, ale może chociaż kolorki mi bardziej podejdą - tak się pocieszam.
Po długim oczekiwaniu na "Twin Peaks: Fire Walk with Me", wydanie okazało się mocno rozczarowujące - odradzam zakup
"Willow" i "Beetlejuice Beetlejuice" w ramach wspierania polskiej dystrybucji
"Willow" oglądałem pierwszy raz w życiu i jestem zadowolony z seansu
Na "Beetlejuice Beetlejuice" nie poszedłem do kina, bo nie wierzyłem, że można tu zrobić coś ciekawego, jednak byłem w błędzie - druga część zdecydowanie lepsza od pierwszej jak dla mnie i to jest miłe zaszkoczenie.
Pozostałe:
"Brick" to zakup w ciemno i jestem świeżo po bardzo udanym seansie. Rian daje radę, pod warunkiem że nie robi Star Wars
Amazon UK i kolejny zgrzyt. Jak już wspominałem w innym wątku, wysłano do mnie wydanie ze zwrotów i na dodatek z podmienioną przez złodzieja płytą UHD na DVD: