14-02-2017, 16:48
Ja dostaję w 4 dni będąc za granicą. W Polsce to wieki. Od tygodnia do dwóch.
|
Heat / Gorączka 1995
|
|
15-02-2017, 02:05
Dobra, obejrzałem całe. I generalnie mogę określić nowy transfer mianem cieplejszego po prostu, co widoczne jest najbardziej w nocnych scenach we wnętrzach. Barwy są tutaj zdecydowanie żywsze. Natomiast ta sama pora dnia, tylko na zewnątrz wypada wzorcowo. Co by nie mówić w tych momentach teal pasuje do natury filmu, który w starej edycji wypada teraz nieco "bladziej", nawet jeśli bardziej naturalnie. Sceny dzienne to natomiast taki misz-masz - część wydała mi się lepsza (zyskuje zwłaszcza zieleń roślin), część, w tym niebo, jest dyskusyjna. Puryści będą zapewne kręcić nosem, ale ja jestem zadowolony. No i tak jak pisałem wcześniej - nie mam jakichś bajeranckich głośników, ale dźwięk odebrałem znacznie lepiej.
Też obejrzałem, pierwsze co rzuca się tak naprawdę w oczy to zmiana kadrowania. Zdecydowanie wyczuwa się to lekkie zoomowanie, przez pierwsze piętnaście - dwadzieścia minut trzeba się do tego przyzwyczaić, potem już normalnie się to ogląda. Dźwięk na pewno wyraźniejszy, głośniejszy lepiej rozłożony po głośnikach jeśli chodzi o muzykę, no i bas dawał czadu podczas słynnej sekwencji napadu na bank ( prezentuje się znacznie lepiej w stosunku do poprzednich wydań). Jeśli chodzi o kolorystykę to największe zmiany wyczuwa się w bankowej sekwencji, wszystko jest ciut żywsze i cieplejsze, a jeśli chodzi o resztę filmu to raczej kosmetyczna sprawa. Na dobrą sprawę mogli nie zmieniać kadrowania dodając ten poprawiony dźwięk i ciut zmienioną kolorystykę i byłbym raczej zadowolony, a tak to jedno się zyskuje, a drugie traci. Aby nie było nigdy nie narzekałem na poprzednie wydanie, było raczej poprawne, a ponowny skan i nadzór Manna był konieczny tylko ze względu na nowy format. Tak więc jeśli ktoś posiada poprzednie wydanie i nie jest jakimś maniakiem, to może spokojnie sobie odpuścić, a jeśli będzie to pierwszy zakup, to od razu niech kupi nową wersję najlepiej w atrakcyjnej cenie bez większego wnikania w szczegóły. Ja zachowam obie edycje, bo jestem przywiązany do loga Warnera oraz nieco odmiennego kadrowania i będę na przemian wracać do obu wersji
Unboxing >> YouTube
30-05-2017, 11:20
Czy pierwowzór 'Gorączki' wypuszczony pod tytułem 'Wydarzyło się w Los Angeles' (L.A. Takedown) został wydany z wersją PL?
(30-05-2017, 11:20)Kirek napisał(a): Czy pierwowzór 'Gorączki' wypuszczony pod tytułem 'Wydarzyło się w Los Angeles' (L.A. Takedown) został wydany z wersją PL? Tak Pewnie czytał jakiś Janusz, albo Rysio jak to na vhs.
30-05-2017, 19:13
Nic tylko teraz zgrać ścieżkę dźwiękową z VHS'a i uśmiechnąć się do Gieferga
Unboxing >> YouTube
30-05-2017, 20:07
Nie musisz nic zgrywać. On już ma przygotowany egzemplarz z pięcioma ścieżkami ,a jak zamówisz limitowaną edycję u niego to dostaniesz z szóstą gdzie sam czyta z kartki napisy.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |