Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 Dalej »

Horrory - top of the top..

Strony (10): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Dalej »

Opcje tematu
Horrory - top of the top..
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

05-10-2018, 08:45
Nie wiem czy mieszkasz za granicą i na przykład nie opłaca Ci się zamawiać filmu Blu-Ray z Polski, albo po prostu nie lubisz rjego odzimej edycji i wolisz kupić film gdzie indziej, ale warto mieć na uwadze to, że wydania obrazu kinowego "Egzorcysta", które podałeś w linku nie wiele różnią się od tego w co możesz zaopatrzyć się w Polsce, przynajmniej tak mi się wydaje. Osobiście, posiadam rozszerzone wydanie reżyserskie "Egzorcysty", na Blu-Rayu, które stworzono z okazji 40 lat od kinowej premiery produkcji; oczywiście kupione w Polsce. Jego zawartość to 1 płyta. Obejrzałem wszystkie dodatki, i 3 częściowy dokument o produkcji filmu, inspiracjach do jego stworzenia i wyborze Pleneru pod plan zdjęciowy. Nie zapomnijmy o dodatkowych scenach z "Egzorcysty" oraz o wywiadach z reżyserem dzieła i autorem książki, na podstawie której powstał ów film. A co oprócz tego, co teraz napisałem miałoby znajdować się na dwudyskowej edycji "Egzorcysty", którą podałeś w linku, nie mam zielonego pojęcia; polska opcja mi wystarczy. Jak za cenę 53zł, bo "Egzorcystę" kupowałem na początku 2017 roku, a teraz ta sama - w języku polskim oczywiście - wersja dzieła, które posiadam kosztuje około 35zł, nawet bym się nie zastanawiał, i jak się to mówi ,,brał w ciemno" to wydanie "Egzorcysty".  

Oto link do konkretnej edycji o której tak deliberuję, i którą posiadam. Big Grin :

https://www.dvdmax.pl/egzorcysta-wersja-rezyserska-blu-ray,art603959

[Obrazek: i-egzorcysta-wersja-rezyserska-blu-ray.jpg]

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,480
Reputacja: 218

05-10-2018, 09:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2018, 09:50 przez Kirek. Powód edycji: dodanie info o wydaniach polskich i zbiorczym )
Ethan - wydanie z 2014 ma trzecią płytę z dodatkami.
Co do wydań polskich to są one jedno-płytowe i zawierają tylko wersję reżyserską filmu (ja mam mieszane odczucia co do niej). Wiąże się to pewnie z tym że, wersja kinowa dostępna w wydaniach zagranicznych nie posiada polskiej wersji językowej.

Natomiast jeżeli chciałbyś zapoznać się z całą serią to powstało takie wydanie: http://filmozercy.com/filmoskop/edition/108992

Odpowiedz
Offline 2.0
Nowy użytkownik
Liczba postów: 36
Reputacja: 1

05-10-2018, 11:11
(05-10-2018, 09:50)Kirek napisał(a):  Ethan - wydanie z 2014 ma trzecią płytę z dodatkami.
Co do wydań polskich to są one jedno-płytowe i zawierają tylko wersję reżyserską filmu (ja mam mieszane odczucia co do niej). Wiąże się to pewnie z tym że, wersja kinowa dostępna w wydaniach zagranicznych nie posiada polskiej wersji językowej.

Natomiast jeżeli chciałbyś zapoznać się z całą serią to powstało takie wydanie: http://filmozercy.com/filmoskop/edition/108992

Mam wydanie dwupłytowe z obiema wersjami filmu i dodatkami, co jest na trzeciej płycie?

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,480
Reputacja: 218

05-10-2018, 11:22
"Beyond Comprehension: William Peter Blatty’s The Exorcist" featurette (27:49)
"Talk of the Devil" featurette (19:50)
źródło: http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=16845

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

09-10-2018, 22:15
W tematyce kina grozy, thrillerów, horrorów i innych podobnych temu gatunkowo filmów, ostatnio, dość intensywnie moim fanowskim chęciom, daje się we znaki pewien film, którego, aż nie sposób nie obejrzeć. "Ghostland", produkcja z 2018 roku kusi mnie niezwykle podstępnie, tak, aby w końcu się za nią zabrać i pochłonąć całymi swoim zmysłami, bo tytuł, tematyka i atmosfera filmu, która po odtworzonym trailerze wydaje mi się przytłaczająca, jakby napita strachem, tajemnicą i wrogością, tę produkcję, wyłaniają jako coś, co rzeczywiście może zapaść w pamięć. Czas na "Ghostland". Pora na odrobinę współczesnego ,,strachogennego" kina.

[Obrazek: 7837866.6.jpg]

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

10-10-2018, 04:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2018, 04:48 przez Gieferg.)
Co to znaczy dawać się chęciom we znaki? napita strachem?
Cytat:tę produkcję, wyłaniają jako coś, co rzeczywiście może zapaść w pamięć
Żecoqrva?

W jakim języku piszesz? Brzmi jakby trochę znajomo, ale jednak nie do końca. Nie potrafię zidentyfikować.

Przy okazji - czy jesteś może Nightwingiem z Batcave? I może również Scottem Langiem z Avalonu? Bo w obu przypadkach mam wrażenie obcowania z tą samą formą językowego kalectwa.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

10-10-2018, 07:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2018, 07:51 przez Wolfman.)
(10-10-2018, 04:48)Gieferg napisał(a):  W jakim języku piszesz?
Jesteś w stanie całość przeczytać? Możesz tłumaczyć przy okazji co autor miał na myśli? Translator google mi nie działa.

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

10-10-2018, 09:01
Nie rozumiem jednej rzeczy. Po pierwsze to co piszę jest ubarwione licznymi określeniami, przez które wyrażam siebie, nie łamiąc kompletnie żadnych zasad regulaminu, przy czym wasze zachowanie ociera się o obrazę i chamskie zachowanie w postaci nagabywania, używania tłumionych przekleństw do kogoś takiego jak ja, kogoś kto pisze inaczej niż wszysycy. Wystarczy trochę się wysilić, aby przyswoić sobie to co napisałem, ale jeśli nie chcecie czytać moich postów po prostu tego nie róbcie i nie odpowiadajcie w taki sposób jak teraz. Po drugie użycie takich określeń jak ,,napite strachem", to inaczej mówiąc ,,przesiąknięte strachem", ,,bardzo przerażające" itp. Pisząc poprzedniego posta chciałem się zapytać o film "Ghostland" i nic więcej, naprawdę.

Tak, przyznaję się bez bicia, jestem "Scott_Lang" i"Night_Wing". Mam konta na różnych forach, bo na niektórych ruch już zanika. Chyba to nie zbrodnia mieć swoją pasję, co nie?

Piona na zgodę, Panie i Panowie.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

10-10-2018, 10:04
(10-10-2018, 09:01)Uatu_TheWatcher napisał(a):  napite strachem
To może pisz w taki sposób? "Daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj". Też nikt tego czytał nie będzie, ot sam do siebie pisał będziesz. Równie dobrze sam sobie forum mógłbyś wtedy założyć i prowadzić ożywioną dyskusję ... sam ze sobą.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

10-10-2018, 12:50
Cytat: Wystarczy trochę się wysilić, aby przyswoić sobie to co napisałem

A może ty się trochę wysil i zacznij pisać po polsku?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (10): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku