Cytat:(obejrzysz dwie kolejne części HG to zrozumiesz)Nie ma szans. Owszem, czasem katuję się dennymi sequelami, ale tylko wtedy, gdy albo pierwszy film mi się podobał, albo jest to po prostu moja tematyka. Tutaj nie ma żadnego powodu by sięgać po film nr 3 i 4.
Cytat: Plus nie ukrywajmy... Uciekinier obecnie dla wielu młodych będzie nieoglądalny.No toć przecie mówię: niech sobie młodzi oglądają HG, które dla mnie jest niemal nieoglądalne. Podobny temat poruszono wcześniej w filmach, które trafiają do mnie bardziej, więc przy nich zostanę. Dla mnie to jest materiał wymagający R-ki, bez niej takie motywy w ogóle nie mają sensu (za to żółwie i wszelacy superhero jej nie wymagają, więc ogląda mi się dobrze w takiej formie w jakiej to serwują). I nie chodzi nawet o to, jaki jest książkowy oryginał, bo zdaje się, że jest tak samo mdły i nijaki jak ekranizacja, przynajmniej sadząc po tym, co się zdążyłem dowiedzieć, czytać nie mam zamiaru już choćby ze względu na irytującą formę narracji, poza tym mam ciekawsze rzeczy do roboty

Cytat: tobie dały wybuchy i pierdzący żółw.... łoooo :-)JEDEN fart joke na cały film a tyś się uczepił jak rzep psiego ogona. Na dobrą sprawę w 5 sekund mogę to wyciąć z filmu i zostaje zero tego typu żartów. No tragedia po prostu.
A Sztanga i Cash to najlepszy film Baya od 2007, a może nawet 1998 roku (choć żenady w nim duuuużo więcej niż w żółwiach).