26-06-2017, 22:50
@Ferrum, ten wymarly nośnik wciąż najlepiej się sprzedaje. @Mateusz, bo firmy w głębokim mają czy jakiś film jest wg jakiegoś Mateusza ważny. Dla firmy liczy się zysk. Prawdopodobnie analitycy firmy uznali że na niebieskim sprzedaż będzie zbyt niska, wobec czego nie warto sobie, wydaniem tego filmu na tym nosniku, dupy zawracać. @wolfman dziś odwiedziłem hmm oraz cexy w cheltenham i gloucester. Byłem także w marketach Tesco, asda i sainsbury I w żadnym z tych miejsc nie miesza się płyt DVD z blu. Każdy nośnik ma oddzielne sekcje. Z dwoma wyjątkami, w hmv w cheltenham była jedna jedna wspolna półka gdzie obok siebie stał jakis filmy wydany na DVD i blu. Każdy tytuł był odwrócony okładka a nie grzbietem do klienta. Drugi przypadek to tzw charityshopy gdzie byla 1 polka z filmami i wsrod 200 dvd pomiedzy nimi mozna bylo wygrzebac kilka blu. Takze drogi wilczku, co Ty qrna pieprzysz. Ale jeśli nawet przyjąć ze taką sytuacja ma miejsce to ukrywanie tańszych i lepiej sprzedających się nośników pomiędzy niebieskimi nośnikami których jest w sklepie mniej i sprzedaje się gorzej ma po prostu sens. Jestem pod wrażeniem twojej paranoi