Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 13 Dalej »

Independence Day: Resurgence (Roland Emmerich) 2016

Strony (2): 1 2 Dalej »
Opcje tematu
Independence Day: Resurgence (Roland Emmerich) 2016
Online Danus
Stały bywalec
Liczba postów: 412
Reputacja: 21

14-12-2015, 14:21
Roland Emmerich człowiek, który kiedyś kręcił lekkie, zabawne i niesamowicie widowiskowe blockbustery powraca do ideii nakręcenia sequela swojego największego hitu- Dnia Niepodległości. Po dwudziestu latach od premiery pierwszej części wreszcie doczekamy się ponownej rozwałki w wykonaniu złych kosmitów.
Wczoraj pojawił się zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=LbduDRH2m2M
oraz materiały viralowe:
https://www.youtube.com/watch?v=fPqmAnH635U&list=PLfPBohF1uFwpdYifFL8vDVashnw8mKgH4&index=5&feature=iv&src_vid=LbduDRH2m2M&annotation_id=annotation_2318205603
https://www.youtube.com/watch?v=GDPS7tn1L3E
Ruszyła też strona:
http://www.warof1996.com/
Tak więc kampania ruszyła z kopyta, jestem niezmiernie szczęśliwi, że w przyszłym roku zobaczymy totalną ponowną rozwałkę złych kosmitów. Tym razem ludzie do pomocy zaprzęgli obcą technologię z wraków statków z pierwszej inwazji.
Jaram się jak las. Najlepiej zapowiadająca się premiera 2016 roku zaraz po Kapitanie Ameryka.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 7,313
Reputacja: 146

14-12-2015, 15:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2015, 15:05 przez Gieferg.)
Pierwszy film to dla mnie dno, męczący, nijaki i nudny zakalec, co dotyczy zresztą sporej części filmów Emmericha - lubię tylko Universal Soldier i Patriotę, no, jeszcze Godzilla ujdzie.

W przypadku sequela, moja rekacja na zwiastun jest mniej więcej taka:
[Obrazek: 2014-06-04]

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 594
Reputacja: 41

14-12-2015, 15:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2015, 17:19 przez kryst007.)
Pierwszy film widziałem dawno i jedyne co pamiętam, to że mnie zmęczył. Wink Na sequel to raczej się nie wybiorę.

Odpowiedz
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

14-12-2015, 15:22
Ja tam na jedynce się dobrze bawiłem. Więc liczę, że i dwójka mnie nie zawiedzie. Smile

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Offline Teabing
Użytkownik
Liczba postów: 125
Reputacja: 0

14-12-2015, 15:38
Jedynka była moim ulubionym filmem z dzieciństwa i widziałem ją z 30 razy, czekam na dwójkę bardziej niż na jakikolwiek film w przyszłym roku Smile Emmerich umie robić rozpierduchę, więc myślę że się nie zawiodę. Smile

Odpowiedz
Online Danus
Stały bywalec
Liczba postów: 412
Reputacja: 21

14-12-2015, 18:24
Fajnie, że chociaż wyjaśnili gdzie podział się jeden z głównych bohaterów poprzedniej części. Emmerich jednak w jakiś tam sposób szanuje swoich widzów. Nie to co Bay, który kręci kontynuację swojego filmu, ma w dupie to co się działo w poprzednich i ma w dupie bohaterów trzech poprzednich filmów, tak mu po prostu wygodniej w reklamowaniu ChinSmile

Odpowiedz
Użytkownik usunięty64562
Niezarejestrowany

14-12-2015, 19:33
Post usunięty

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

14-12-2015, 19:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2015, 20:01 przez Gieferg.)
Odezwał się delikwent, który nie jest w stanie uzasadniać własnych opinii i zapytany o argumenty z miejsca chowa głowę w piasek (vide ostatnie godne politowania dopieprzenie się w temacie o Griswoldach). Przedstaw może własną opinię jeśli jesteś w ogóle w stanie napisać cokolwiek poza "w Polsce wydano na blu-ray" <FOTKA WYDANIA>.

Masz tu moją, spisaną w dzień po ostatnim seansie, może się czegoś nauczysz:

Cytat:Obejrzałem własnie po raz drugi, po kilkunastoletniej przerwie. Niestety jak to z Emmerichem dość często bywa, trudno, naprawdę trudno to przetrwać. Facet jest taką mniej radykalną wersją Baya, u której część charakterystycznych dla niego elementów jest dużo mniej uwypuklona (np dosadny i żenujący często humor), inne w podobnym stopniu (patos, patos, patos), a niektórych brakuje (imponująca strona wizualna choćby). Z jego filmów najwyżej chyba stawiam Patriotę, poza tym lubię nawet (choć bez przesady) Uniwersalnego żołnierza i od czasu do czasu wracam do Godzilli. Dzień niepodległości niestety wypada zwyczajnie słabo.

Film trwa 140 minut, z czego przez 120 właściwie niewiele się dzieje, a kiedy już się dzieje, to zazwyczaj nie jest to nic, co by specjalnie angażowało, czy przykuwało do ekranu. Niestety efekty specjalne postarzały się w większości mocno, jedynie końcówka na statku matce jako tako się prezentuje, tak więc nie bardzo jest na co czekać przez te długie minuty podczas których nieciekawi bohaterowie nawijają, nawijają i nawijają, podczas gdy ja ziewam i spoglądam na zegarek. Na cholerę np cały wątek pierwszej damy, o której w pewnym momencie dowiadujemy się, że "nie doleciała", potem się znajduje by po chwili i tak umrzeć? W dodatku trudno się jej losem w ogóle przejąć, jak i zresztą losem każdego innego bohatera. W końcówce mamy heroiczne poświęcenie pilota na które reagować mogłem co najwyżej wzruszeniem ramion (bohaterowi Willa Smitha zdaje się udzielać taki nastrój sądząc po jego reakcji na śmierć kumpla - 10 sekund później rzuca już luzackimi cool tekstami). Zero emocji. Gdzie tam tej końcówce do końcówki takiego Armageddonu, filmu, który ogląda się 10 razy lepiej i gdzie każdy niemal kadr to przyjemność dla oczu. Wizualna bieda Dnia niepodległości wręcz razi (szczególnie scena ataku atomowego na statek obcych wyglądająca jak wzięta z taniej produkcji telewizyjnej), w połączeniu z biedą fabularną, brakiem choćby jednego bohatera, którego los by mnie obchodził i ślamazarnym, usypiającym tempem sprawiają, że trudno po skończonym seansie odczuwać jakąkolwiek satysfakcję. Nie ma tu nic, co by sprawiało bym miał ochotę po ten film jeszcze sięgnąć.

3/10, głównie za pierwsze 40 minut kiedy wydawało się jeszcze że film się rozkręca i że później powinno być lepiej. Niestety, rozkręcał się w zasadzie do końca i się nie rozkręcił.

A zwiastun zapowiada powtórkę z rozr... wait a sec? Jakiej rozrywki? Z męki.

Odpowiedz
Użytkownik usunięty64562
Niezarejestrowany

14-12-2015, 20:09
Post usunięty

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

14-12-2015, 20:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2015, 20:15 przez Gieferg.)
Nikomu opinii nie narzucam, tylko ją przedstawiam i mam do tego pełne prawo.

Natomiast wpis nie był złośliwy, nikogo poza samym filmem nie atakował - a od tego jest ten dział by filmy chwalić i atakować. Dokładnie to samo napisałem wczoraj na innym forum zanim Danus w ogóle zdążył zajrzeć do tematu, w którym zamieszczono zwiastun. Skoro i tutaj pojawił się temat o tym filmie, to i tutaj wyrażam opinię.

Odpowiedz
Strony (2): 1 2 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku