Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 14 Dalej »

Independence Day: Resurgence (Roland Emmerich) 2016

Strony (2): « Wstecz 1 2
Opcje tematu
Independence Day: Resurgence (Roland Emmerich) 2016
Offline Danus
Stały bywalec
Liczba postów: 572
Reputacja: 23

14-12-2015, 20:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2015, 20:14 przez Danus.)
A co kolega Gieferg znowu troluje? Mam go na szczęście w ignorowanych. Poral daj spokój, nie karm trola.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline faccalto
Stały bywalec
Liczba postów: 289
Reputacja: 7

15-12-2015, 08:20
Ostatnio Hollywood sypie filmami sc-fi jak z koszyka, ku uciesze fanom tego typu kina. Tylko szkoda, że w zdecydowanej większości są to sequele, a nie nowe IP.
Co do tego filmu to nigdy nie wyczekiwałem kontynuacji, ale jak już się pojawi to zapewne obejrzę w domowym zaciszu, bez wstępnej podniety. Być może pozytywnie mnie zaskoczy.

: SuperDry : Tommy Hilfiger : Levis : Converse : [SKLEP]

Odpowiedz
Niedostępny Filmożerca Alan
BEARS BEETS BATTLESTAR GALACTICA
Liczba postów: 486
Reputacja: 13

23-02-2016, 12:22
Ja czekam na rozpierduchę i Jeffa Goldbluma.

Odpowiedz
Offline Regis
Użytkownik
Liczba postów: 147
Reputacja: 3

25-04-2016, 09:19
Pojawił się zwiastun nr 2
http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+2-39090

pokazuje on sporo więcej, jednak dla mnie to wszysto jest za mocno komputerowe a'la nowa trylogia SW, sterylne i sztuczne.
Typowy film na wycieczkę do kina, prostą rozrywkę i zapomnienie... tak to widzę.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,115
Reputacja: 174

25-04-2016, 09:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2016, 09:37 przez Gieferg.)
W tym wypadku zacznę jednak od zapomnienia. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak się męczyłem przy jakimś zwiastunie. Nudne do porzygu.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Niedostępny Filmożerca Alan
BEARS BEETS BATTLESTAR GALACTICA
Liczba postów: 486
Reputacja: 13

25-04-2016, 12:08
Ten zwiastun jest genialny.

Odpowiedz
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

25-04-2016, 13:54
Nigdy nie jarałem się przesadnie jedynką ale na dwójkę chętnie się do kina wybiorę. Wygląda naprawdę dobrze. No i jest Goldblum więc mamy zapewniony co najmniej w miarę przyzwoity film. Nie przemawia do mnie tylko synalek Willa Smitha.

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 382
Reputacja: 10

30-06-2016, 11:58
Po opiniach i recenzjach nie nastawiałem się na nic rewelacyjnego, ale i tak się zawiodłem. Nie myślałem, że ten film będzie aż tak słaby i głupi wręcz. Już gdzieś w 25 minucie miałem ochotę wyjść z kina. Scena w której przylatują inni kosmici, zupełnie nie przypominający poprzednich i zostają zestrzeleni jest OK. Lepiej dmuchać na zimne. No, ale gdy po chwili pani prezydent oświadcza, że uroczystość obchodów 20-lecia wojny jest ważniejsza od zbadania zestrzelonego przed chwilą niezidentyfikowanego wraku kosmitów... brak słów. Zrozumiałbym jeszcze gdyby atakowali ich 5 razy dziennie, ale to był pierwszy taki kontakt od 20-tu lat. W dodatku jeszcze ogłasza to zestrzelenie na tej uroczystości, a ludzi nic. Spoko, kolejni obcy, jest fajnie. Ja wiem, że to jest film o inwazji kosmitów na Ziemię, i że po takim filmie nie ma się co cudów spodziewać, ale ten film to robienie z ludzi kompletnych, za przeproszeniem, debili. Pierwsza część też miała głupoty, ale starano się je chociaż jakoś wyjaśnić i nie były one aż tak nachalne, a całą fabułę prowadzono w sposób dość równy, budując napięcie. Dzięki temu otrzymaliśmy naprawdę dobry film, do któego lubię wracać i będę wracał. W "Odrodzeniu" tego nie ma. Cały film siada pod niemalże każdym względem już na samym początku, po wspomnianej wyżej scenie. No, doliczyć można jeszcze te 10 minut na przybycie statku obcych. No i zakończenie, które całkowicie obaliło tak często wspominaną w filmie teorię o roju. Skoro zabili królową, to wszystkie statki powinny zostać unieruchomione, tak jak w pierwszej części, włącznie ze statkiem-matką. A ten co zrobił? Przestał wiercić i sobie odleciał. Tak zwyczajnie. W ogóle to jak dla mnie filmowi zabrakło tej widowiskowości pierwszej części. Film nie ma właściwie żadnej efektownej sceny, za wyjątkiem przybycia obcych i końcowej walki, ale ta z kolei byłą bardzo chaotyczna i nie umywa się do tej z jedynki. Wprowadzili zbyt dużo niepotrzebnych i irytujących postaci, przez co (teoretycznie), główni bohaterowie mają tylko kilka minut na ekranie i człowiek nie jest w stanie się z nimi jakoś zżyć. Z ojca Dejvida zrobili kompletnego debila, a te dzieciaki w autobusie, to już w ogóle nie mam pojęcia po co dali. Zbyt często powtarzane są teksty z pierwszej części, sporo beznadziejnego, prostackiego humoru i odnoszę wrażenie, że najlepsze co ten film dostał, to postać doktora Okuna. I tak swoją drogą, czy doktorek był gejem? Bo to mi wyglądało na coś więcej niż przyjaźń. I po co tego drugiego doktorka zabijali? Nawet nie wiem jak miał na imię. Na chwilę obecną najgorszy film roku 2016 i oby tak zostało, bo nie chcę się zwieść na kolejnych seansach. Moja ocena to 2/6. Aż się boję co wymyślą w trzeciej części.

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Strony (2): « Wstecz 1 2

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku