Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Indiana Jones (seria)

Ankieta: Najlepsza część Indy'ego to:
Raiders of the Lost Ark
Temple of Doom
The Last Crusade
Kingdom of the Crystal Skull
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6
Opcje tematu
Indiana Jones (seria)
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

04-07-2023, 11:07
Świątynię Zagłady zaczałem znowu doceniać dopiero, gdy obejrzałem film z córką, której się bardzo podobał. Entuzjazm dziecka się udziela.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline afflux
Użytkownik
Liczba postów: 113
Reputacja: 6

04-07-2023, 11:07
(04-07-2023, 09:42)Wiles napisał(a):  musiał spoglądać na tego denerwującego dzieciaka oraz na wątek z dziećmi w kopali, który jest tak strasznie banalny i na siłę, że budzi we mnie jedynie zażenowanie
Rozumiem że film może się nie podobać, kwestia gustu. Dzieciak może być dla niektórych irytujący. Nie rozumiem tylko co masz na myśli pisząc że wątek z dziećmi w kopalni jest banalny i na siłę? Możesz mi to wyjaśnić?

Ja obejrzałem dwie pierwsze części w kinach jeszcze w PRL i jak na tamte czasy film wymiatał. Może to kwestia sentymentu ale chętnie wracam do drugiej części, jest bardziej komediowa niż pozostałe, ale chyba tak miało być.

LG OLED B9 55 cali
Harman/Kardon Enchant 800
Panasonic DP-UB 450
Odpowiedz
Offline Wiles
Użytkownik
Liczba postów: 187
Reputacja: 8

04-07-2023, 11:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2023, 11:43 przez Wiles.)
Nie wiem czy potrafię dokładnie opisać dlaczego ten element wydaje mi się taki, a nie inny. Pamiętam jedynie, że podczas oglądania filmu patrząc na ów wątek, wydawał mi się niesamowicie sztuczny. Tam gdzie starał się być wzruszający/dramatyczny, był żenujący i pozbawiony jakiejkolwiek dramaturgii. Niby poważnie, ale tak naprawdę sposób przedstawienia dziecinny i nudny. Z jednej strony mrok i okultyzm, z drugiej totalna bajkowość. Nie kupuję tego. Tak to zapamiętałem.

Odpowiedz
Offline afflux
Użytkownik
Liczba postów: 113
Reputacja: 6

04-07-2023, 12:14
OK. Rozumiem.

LG OLED B9 55 cali
Harman/Kardon Enchant 800
Panasonic DP-UB 450
Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

04-07-2023, 17:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2023, 17:10 przez Daras.)
Jak myślicie, z jakiego powodu nie mam na BD właśnie „Świątyni zagłady” (1984)? Rolleyes
Dla mnie numerem jeden jest „Ostatnia krucjata” (1989). Tam zrobił robotę S. Connery. Gość im starszy, tym był lepszy (przynajmniej do pewnego momentu).
Najnowszy wypust kupię w ciemno. Odkąd mam Home Cinema przestałem chodzić do kina a film muszę zaliczyć. Shy

EDIT:
Deadline podało, że budżet Indiany Jonesa i artefaktu przeznaczenia mógł wynieść nawet 329 milionów dolarów. Koszty produkcji urosły w związku z problemami z pandemią, gdy plan filmowy był kilkukrotnie zamykany. Doliczając do tego około 150 milionów dolarów na marketing, Disney wydał łącznie prawie pół miliarda dolarów na film (wliczając w to wszystkie dodatkowe koszty). Nie ma więc najmniejszych szans, aby wytwórni zwróciły się te pieniądze, a według wstępnych szacunków Indiana Jones 5 przyniesie ponad 200 milionów dolarów straty.

https://www.gram.pl/news/indiana-jones-5-kosztowal-majatek-a-malo-kto-chce-film-obejrzec-disney-straci-ogromne-pieniadze

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline RandomOldboy
Nowy użytkownik
Liczba postów: 7
Reputacja: 1

05-07-2023, 15:08
(04-07-2023, 17:10)Daras napisał(a):  Jak myślicie, z jakiego powodu nie mam na BD właśnie „Świątyni zagłady” (1984)? Rolleyes

Jako dziecko to pewnie była to moja ulubiona część, ale tak się składa że odświeżyłem sobie niedawno serię i uch... cringe. W kolekcji jeszcze nie mam, ale zapewne kupię - choćby z sentymentu.

Kolekcja Filmów - staram się zbierać jedynie polskie wydania. Mimo dużej kolekcji DVD - nie archiwizuję jej, wymieniając na nowsze formaty.
Kolekcja Kapsli - podróżuję i piję piwo.
Odpowiedz
Offline funditto
Użytkownik
Liczba postów: 82
Reputacja: 2

06-07-2023, 22:59
Właśnie wróciłem z kina. Przyznaję, że końcówka jest trochę kontrowersyjna, ale na filmie bawiłem się bardzo dobrze. Oczywiście nie jest to dla mnie najlepszy film w serii (Ostatnia Krucjata rządzi), ale w top 3 się mieści i Blu-ray wyląduje na półce

Odpowiedz
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku