Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 25 Dalej »

Indiana Jones - seria

Strony (17): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 17 Dalej »

Opcje tematu
Indiana Jones - seria
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,580
Reputacja: 40

16-07-2018, 13:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2018, 13:05 przez Nfsfan83.)
(15-07-2018, 21:39)misfit napisał(a):  Nfsfan83, może Ci nie pasować kolorystyka, sam czasami mam potrzebę pogmerania z ustawieniami kolorów (akurat nie w Indiana Jonesach) bez rozróżnienia czy to jest DVD, BD czy UHD, ale cały czas nie ogarniasz tego, że te filmy na BD wyglądają tak jak Spielberg tego chciał i że w filmach fabularnych nie chodzi o to aby kolorki były takie jak za oknem, wręcz coś zupełnie przeciwnego.

No teraz nie rozumiem... Spilbergowi chodziło o to, żeby film wtedy wyglądał jak teraz na BD ale w sensie kolory, jakość czy efekty specjalne?

#wolfman to odnośnie gier kiedyś to były gry a dziś tylko grafika i efekty i co... które wolisz klasyki czy noweWink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

16-07-2018, 14:21
Jak gram w tytuły pokroju The Last Of Us, Horizon Zero Dawno czy God of War, to przychylalbym się do odpowiedzi, że chyba jednak nowe.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

16-07-2018, 14:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2018, 14:30 przez Wolfman.)
(16-07-2018, 13:05)Nfsfan83 napisał(a):  #wolfman to odnośnie gier kiedyś to były gry a dziś tylko grafika i efekty i co... które wolisz klasyki czy nowe
Pisałem Ci o czymś innym użyłem do tego przykładu starej gry, bo wiem ,że grywasz w klasyki. Podpiąłem się pod to co napisał Misfit odnośnie kolorystyki. Kiedyś w starych grach, twórcy również nie mogli użyć pełnej palety kolorów i nie wyglądają tak jakby oni wtedy tego chcieli. Podałem nawet przykład, bo czytałem o tej grze i interesowałem się nią kiedyś Powstałby obecnie remaster z innymi kolorami i zaś byś narzekał na zmianę kolorystki. Będąc głuchym na argumenty, że to miało wtedy tak wyglądać, ale nie było technicznych możliwość. Spielberg również nie chciał , by jego film był rozmazany i rozpikselizowany z innymi kolorami , ale nie było nic innego jak vhs czy potem dvd, którym się tak wciąż nakręcasz.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

16-07-2018, 15:52
(16-07-2018, 13:05)Nfsfan83 napisał(a):  No teraz nie rozumiem... Spilbergowi chodziło o to, żeby film wtedy wyglądał jak teraz na BD ale w sensie kolory, jakość czy efekty specjalne?

A co tu jest do rozumienia... transfery wszystkich 4 części na BD zostały stworzone pod czujnym okiem Spielberga i po kilku poprawkach zostały przez niego zatwierdzone.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

16-07-2018, 16:43
Czyli od premiery w 1981 do wydania na BD Spilberg spał i nic nie poprawiał bo czekał na wynalezienie płyt BD??? tak sobie tłumaczcie Smile

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

16-07-2018, 16:57
Widziałeś jak na KOPII 35 MM wyglądają te filmy?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

16-07-2018, 16:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2018, 17:01 przez Gieferg.)
Wszyscy walicie głową w mur.
Gość jest z kompletnie innej bajki niż 99% użytkowników tego forum i nie macie szans przemówić mu do rozsądku.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

16-07-2018, 17:16
(16-07-2018, 16:57)Mierzwiak napisał(a):  Widziałeś jak na KOPII 35 MM wyglądają te filmy?

Jeżeli załóżmy na KOPII 35 MM wyglądają te filmy tak jak teraz na BD to czemu wersje VHS i DVD były inne kolorystycznie?

Może i jestem inny, bo nie mam zamiaru zgadzać się z każdym jak mi coś nie leży.

To chyba oryginał:

https://originaltrilogy.com/topic/RELEASED-Raiders-of-the-Lost-Ark-35mm-LPP-Theatrical-Experience-v10/id/51021

A tutaj porównanie z BD

https://originaltrilogy.com/topic/Raiders-of-the-Lost-Ark-HDTV-35mm-LPP-regrade/id/51054/page/1

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

16-07-2018, 17:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2018, 17:24 przez Gieferg.)
No jeśli za "oryginał" uznać skan kopii niewiadomego pochodzenia, przy której w dodatku ktoś tam jeszcze grzebał ("The color has been carefully balanced")

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

16-07-2018, 17:27
(16-07-2018, 17:16)Nfsfan83 napisał(a):  Jeżeli załóżmy na KOPII 35 MM wyglądają te filmy tak jak teraz na BD to czemu wersje VHS i DVD były inne kolorystycznie?
No właśnie, czemu? Przecież 20 lat temu były takie same skanery jak dzisiaj a VHS i DVD to jest to samo co Blu-ray i Ultra HD Blu-ray? Jak to możliwe?!

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (17): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 17 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku