Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Jaki telewizor wybrać? - Pytania i porady

Strony (174): « Wstecz 1 ... 160 161 162 163 164 ... 174 Dalej »

Opcje tematu
Jaki telewizor wybrać? - Pytania i porady
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

#1,611
13-12-2024, 20:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2024, 20:58 przez Gieferg.)
U mnie ostatecznie stanęło na Oledzie 65" od LG. 55 uznałem, że za mały a 77 się już nie mieścił w budżecie.

W Media Expert jak chciałem sprawdzić jak sie prezentują w akcji moje pliki z pena (kilka próbek z filmów na BD + parę moich nagrań ze starego camcordera Canona i z Gopro), to powiedzieli, że nie wolno, a w EuroRTVAGD na to samo pytanie odpowiedź była "no problemo".

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

#1,612
14-12-2024, 10:06
@Gieferg
Bardzo dobry wybór. Teraz zobaczysz jak wyglądają niektóre BD na OLED i zacznie się powolne wchodzenie w 4K, a przynajmniej w wybrane tytuły. Smile  Wink Można powiedzieć, że "wpadłeś" na własne życzenie. Wink  Wink  Wink  Smile  Smile  Smile

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

#1,613
14-12-2024, 11:17
Tak, wprost nie możemy się doczekać narzekania na to jakie to ciemne są filmy w HDR i na załączający się ASBL Tongue

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

#1,614
14-12-2024, 12:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2024, 12:47 przez Gieferg.)
Cytat:jakie to ciemne są filmy w HDR

Spoko, podkręci się Tongue (i tak póki co mam tylko Aliena w 4K UHD i wciąż nie mam odtwarzacza).

Obejrzałem początek Cliffhangera z widoczkami gór, kawałek finałowej bitwy w Transformers i kawałek nocnego pościgu w pierwszym Terminatorze, wyglądało fajnie, choć dopiero jak gościu pokombinował z w opcjach, bo jak najpierw puścił próbkę z BD na ustawieniach jakie tam mieli standardowo, to wyglądała gorzej niż remastery-koszmarki Camerona. Taki choćby Filmmaker mode wypadał już jednak dużo lepiej.

Moje stare nagrania z gór też prezentowały się w sumie lepiej niż się spodziewałem. Widziałem je już kiedyś u znajomych na 55 calach, gdzie wyglądały paskudnie, no ale akurat tam TV jest ustawiony tak, że wszystko wygląda źle (jednocześnie podkręcone motion flowy robiące teatr TV i dziwne artefakty, za wysoka ostrość i wszelkie filtry wygładzające - koszmar). TV dostarczą dopiero w środę, to się zacznie testowanie.

Odpowiedz
Offline GOLUMN
Stały bywalec
Liczba postów: 408
Reputacja: 10

#1,615
14-12-2024, 13:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2024, 13:04 przez GOLUMN.)
Cześć jak możesz to podeślij ustawienia obrazu na PW.Obstawiam że kupiłeś model z serii C4?
Z góry dziękuję

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

#1,616
14-12-2024, 14:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2024, 14:13 przez Gieferg.)
B4.
Jak już wspomniałem TV będe miał w domu dopiero w środę, na razie nawet nie mam go za bardzo gdzie postawić.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

#1,617
14-12-2024, 14:32
W EuroRTVAGD kupiłem coś raz (choć brat, który wcześniej pracował w jednym z tych sklepów mocno mi to odradzał): lodówkę, pralkę i piecyk niedługo po zakupie mieszkania. Lodówka i pralka przyszły rozwalone, a piecyk wybuchł przy pierwszym użyciu. Piecyk oddaliśmy, pralkę Candy udało się wymienić w ciągu kilku dni, z kolei Beko postanowiło że naprawi nam tę lodówkę zamiast ją wymienić, robiło to chyba pięciokrotnie na przestrzeni 3 m-cy, a obsługę w tym sklepie wolę pozostawić bez komentarza, tak była niepomocna. Dobrze, że to była zima i jedzenie mogło stać na balkonie. Ostatecznie lodówka jakoś pracuje (bo i Euro i Beko za każdym razem odmawiały rękojmi nawet przy straszenie ich rzecznikiem do praw konsumenta), ale po stoczonych tam bitwach postanowiłem, że choćbym miał dużo przepłacić moja noga więcej tam nie postanie i tego się trzymam już blisko 5 lat.

A wybór tv trochę dziwny jak na kogoś, kto nie chce wychodzić w format 4K na większą skalę, ale trzymam kciuki żeby działał i żeby się podobało Smile Zazdro 65", u mnie żona rzuciła weto i stanęło na 55", ale jest przestrzeń na dychę więcej, więc jeśli kiedyś ten padnie, na pewno biorę większy.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

#1,618
14-12-2024, 14:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2024, 17:01 przez Gieferg.)
Cytat:żona rzuciła weto

Chodziło o cenę, czy rozmiar?

Tez najpierw myslałem o 55 (albo o 60, ale okazało się, że takich TV to teraz praktycznie nie ma) ale jak spojrzałem na niego w sklepie, stwierdziłem, że szybko będę żałował.
Żona nie robiła problemów, a jakbyśmy nie mieli w bliskich perspektywach remontu reszty mieszkania pewnie i 77 by przeszło, choć salon u nas niezbyt duży i nie wiem czy by to nie była przesada.

Cytat:A wybór tv trochę dziwny jak na kogoś, kto nie chce wychodzić w format 4K na większą skalę
Wciąż nie widziałem żadnego filmu w 4K, kto wie, co będzie jak już zobaczę.
A poza tym - do Blu-raya się lepsza czerń nie przyda?

Brat kupował ostatnio TV w Euro, sam też tam kupowałem parę rzeczy, no a obsługa była akurat bardzo spoko, pokazali wszystko co chciałem zobaczyć i wytłumaczyli wszystko o co pytałem (a na dokładkę zainteresowali się filmami z gór, które zapuściłem, po czym zaczęliśmy gadać o Tatrach).
Za to z Media Ekspert wyszedłem po zamienieniu dwóch zdan z jakimś niemrawym kolesiem, który powiedział, że nie mogę sobie obejrzeć plików z pena na TV, bo takie mają przepisy.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 435
Reputacja: 36

#1,619
14-12-2024, 16:34
(14-12-2024, 14:52)Gieferg napisał(a):  Wciąż nie widziałem żadnego filmu w 4K, kto wie, co będzie jak już zobaczę.

Będzie dużo radości z oglądania filmów w 4K. I trzeba będzie dokupić regał na nowe filmy albo wywalić stare Tongue

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,281
Reputacja: 149

#1,620
14-12-2024, 23:05
(14-12-2024, 14:52)Gieferg napisał(a):  Chodziło o cenę, czy rozmiar?

[Obrazek: grinch-meme-grin.gif]

Odpowiedz
Strony (174): « Wstecz 1 ... 160 161 162 163 164 ... 174 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku