Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Jaki telewizor wybrać? - Pytania i porady

Strony (174): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 174 Dalej »

Opcje tematu
Jaki telewizor wybrać? - Pytania i porady
Offline lis22
Stały bywalec
Liczba postów: 298
Reputacja: 1

30-11-2017, 18:27
Jednak nie doceniłem tego HDRu ... Odpaliłem sobie "Guardians of the Galaxy vol 2" i scenę, gdy Yondu, Groot i Rocket rozwalają zbuntowaną załogę Yondu i moment, gdy Taserface ginie w płomieniach a ekipa odłącza przód statku od płonącej reszty ... coś pięknego!

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

30-11-2017, 18:32
(30-11-2017, 18:27)lis22 napisał(a):  Niby można już "pomacać" nową jakość, ale do efektu WOW daleko.
Mówisz , aż tak kiepsko z tym SUHD UE65KS8000L. No to chyba dobrze będzie przeczekać z rok i skorzystać z ubezpieczania od wypadku. Wpadnie nowszy model Smile

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

30-11-2017, 18:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2017, 18:35 przez Mr.Hankey.)
@ lis22
Obejrzyj sobie ostatnie Transformersy. Film co prawda dno, ale wygląda niesamowicie. Albo Króla Artura, tu dodatkowo film niczego sobie, a obraz równie spektakularny.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

30-11-2017, 18:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2017, 18:53 przez Mierzwiak.)
Mr.Hankey napisał(a):Przesadziłeś, podobnie jak przesadzasz z różnicą między LCD FALD, a oledem, bo ta (poza kątami oczywiście), jest zdecydowanie mniejsza niż chcieliby niektórzySmile Ale o tym trzeba się przekonać na własnej skórze.
Szczycić się strefami podświetlenia to można mając Sony ZD9 albo Panasonica DX900, a i one nie są w stanie wyłączyć piksela obok takiego, który ma maksymalnie świecić. Jeśli uważasz że telewizor który żeby wyświetlić centymetrowy obiekt o jasności tysiąca nitów na czarnym tle musi rozświetlić ogromny plac czerni zabijając kontrast to nic takiego i w ogóle różnica między OLEDem wcale nie jest duża, to uważam że nie widziałeś żadnego na oczy, i nie mówię o sklepie, gdzie w tamtejszym oświetleniu pierwszy lepszy crap może mieć atrakcyjny obraz.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline lis22
Stały bywalec

30-11-2017, 18:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2017, 18:46 przez lis22.)
Na razie na UHDBD posiadam:

- "Guardians of the Galaxy vol 2"
- "Wonder Woman"
- "King Arthur"
- "Spider Man Homecoming"

WW i KA jeszcze nie oglądałem nawet w kinie, więc zamierzam nadrobić na UHDBD.

Eee .. Panowie (i panie), cytujecie nie moje wypowiedzi Wink

Co do pasów, to tak to wyglądało na KS:

[Obrazek: 07-Samsung-43KS7500.jpg]

U mnie tak już zostało, niezależnie od źródła: tv, gry, filmy.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

30-11-2017, 18:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2017, 18:53 przez Wolfman.)
Nie mam takich pasów u siebie. To są fotki, które robiłem jakąś tandetą.
[Obrazek: 3wzjc2y.jpg]

[Obrazek: lWOQEpx.jpg]

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

30-11-2017, 18:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2017, 18:57 przez Mr.Hankey.)
(30-11-2017, 18:41)Mierzwiak napisał(a):  Zaraz, czy tobie się wydaje że kupiłeś telewizor FALD?
Nie wydaje mi się, tylko mam telewizor FALDSmile Tylko widzisz, źle zacytowałeś, bo wziąłeś mój post, a wyszło, że cytujesz kolegę lis22 i być może dlatego Ci się pokręciło. Ja w żadnym momencie nie pisałem, że posiadam XE93, a już na pewno, że mi się pasy w filach rozjaśniają.
Miałem za to w domu DX900 i E6, o czym zresztą pisałem już tutaj kiedyś i różnica między tymi telewizorami jest znikoma. Raz jeden ma przewagę, raz drugi, a największa różnica jest tak naprawdę w kątach widzenia. Upierasz się nieustannie przy tych czerniach i tu pełna zgoda, na oledzie scena typu niebo i gwiazdy wygląda lepiej, ale już przy jasnych scenach, gdzie jest dużo światła, jak np. początkowe sceny z nowej wersji Siedmiu wspaniałych, gdzie słońce dosłownie wali po oczach, FALD nokautuje oleda.

Odpowiedz
Offline lis22
Stały bywalec

30-11-2017, 18:59
(30-11-2017, 18:46)lis22 napisał(a):  Nie mam takich pasów u siebie. To są fotki, które robiłem jakąś tandetą.

To jest fotka z testu XE 93 i pochodzi z filmu UHDBD z HDR, podświetleniem 20 i z Diodami Smart LED na wysokie.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

30-11-2017, 19:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2017, 19:05 przez Mierzwiak.)
@Mr.Hankey

Wiem, czytałem twój post a myślałem że to lisa Smile

Słuchaj, ja to rozumiem i zdaję sobie sprawę że OLEDy nie są tak jasne, ale ja akurat preferuję nieco ciemniejszy obraz. HDR to inna bajka, ale w przypadku SDR oglądam z podświetleniem 4 lub 5 w 20-stopniowej skali, niezależnie od pory dnia.

Powiem ci tak: gdyby ZD9 kosztował tyle samo co np. 65-calowy B7, to wierz mi - miałbym dylemat co wybrać Smile

Wymianę TV planuję za równe dwa lata - OLEDy od LG powinny mieć serię 9 jeśli numeracja się utrzyma, ciekawi mnie jak bardzo zyskają na jasności i na ile poprawi się jakość matryc, bo jak się poczyta fora i poogląda zdjęcia to jednak ludzie częzto wymieniają swoje egzemplarze. No i kto wie co się pojawi w kategorii FALD Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline lis22
Stały bywalec

30-11-2017, 19:11
Jeżeli idzie o tę fotkę z KS 7500 to ja na 7000 miałem takich jasnych miejsc aż osiem na dole matrycy i dlatego tv powędrował do Samsunga Wink

Odpowiedz
Strony (174): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 174 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku