15-11-2018, 14:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2018, 14:43 przez Daras.
Powód edycji: dodanie cytatu
)
(15-11-2018, 14:06)misfit napisał(a):(15-11-2018, 12:34)Daras napisał(a): Tak, oczywiście. Z tego powodu moje pytanie brzmiało (zwróć uwagę na podkreślenie): Czy ma ktoś sposobność obejrzenia płytki UHD na telewizorze Full HD z funkcją Deep Color i sprawdzenie kolorków? Ciekaw jestem czy możliwe będzie wyświetlenie poszerzonej palety barw.
Zatem zastanawiałem się nad możliwością uzyskania np. 10 bit (zamiast 8 bit) z materiału UHD puszczanego na wyświetlaczu Deep Color. Projektory Optomy oferujące DC powinny pozwolić na osiągnięcie tej pierwszej wartości (opis PDF zamieściłem powyżej).
Zatem nie pytasz o szeroką czy "poszerzoną" paletę barw lecz uzyskanie 10 bitowej głębi koloru...
Ha, jeszcze nie obcykałem tej terminologii UHD, jak: „szeroka” / „poszerzona” paleta barw.
Ale grunt, że zrozumieliśmy się w 100%.Dzięki za odpowiedź. Właśnie na taką liczyłem po swoich rozważaniach teoretycznych, które niestety lubię. Bądź jednak pewien, że jeśli komuś w takich kwestiach zawracam głowę, to z tego powodu, iż dany temat mnie autentycznie frapuje. Takie hobby.
Do następnego razu.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Więcej zwyczajnie nie chcę w najbliższym czasie przeznaczać na TV.