Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Juhas - Kolekcja Bluray/DVD

Strony (59): « Wstecz 1 ... 27 28 29 30 31 ... 59 Dalej »

Opcje tematu
Juhas - Kolekcja Bluray/DVD
Offline Juhas
Stały bywalec
Liczba postów: 442
Reputacja: 13

17-04-2019, 08:37
(16-04-2019, 21:21)Kirek napisał(a):  1. Płyta to BD-R czy może jednak tłoczona?
Płyta jest palona jak to z Mayfly bywa Big Grin

(16-04-2019, 21:21)Kirek napisał(a):  2. Obraz działa płynnie, nie ma przeskoków jak w "Lament"?
Działa płynie nie zauważyłem żadnego przeskoku Tongue

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juhas
Stały bywalec

29-04-2019, 16:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2019, 16:33 przez Juhas.)
UP!

Aquaman - jak dotąd według mnie najlepszy film uniwersum DC! Widać że James Wan świetnie czuje w wielu gatunkach mimo, że jak dotąd głównie zajmował się horrorami za grosze jak na realia USA pomijając oczywiście siódmą część szybkich i wściekłych.. Big Grin Bardzo dobre efekty, muzyka i postacie. Fabularnie momentami lekko kulał ale poza tym bawiłem się bardzo dobrze w trakcie seansu i pewnie wrócę nie raz Tongue
Wydanie full PL.

Biblia - bardzo dobry serial z dużym rozmachem widać, że sporo dolarów w niego włożono. Mamy tutaj bardzo duży nacisk na jak dokładniejsze odwzorowanie scenografii z tamtych lat oraz świetnie dobranych aktorów, którzy dają z siebie naprawdę wszystko i im to ewidentnie wychodzi Big Grin Fabuła ma kilka dziur bo mimo tego, że to kilkodcinkowy serial miejscami zostało kilka spraw opowiedzianych mocno ogólnikowo. Na deser oczywiście jak zwykle świetny Hans Zimmer i jego muzyka  Heart  Z czystym sercem polecam Tongue
Wydanie full PL.

[Obrazek: 256cac1208665964.jpg]

Teksańska masakra piłą mechaniczną - jeden z najbardziej znanych slasher'ów w historii kina spod ręki Tobe Hoopera, w którym od samego początku czuć świetny klimat i ten nastrój grozy! Wyśmienity Leatherface i końcówka filmu, która zawsze robi na mnie wrażenie Big Grin
Wydanie full PL.

Teksańska masakra piłą mechaniczną 2 -
od samego początku czuć zupełnie inny klimat niż w przypadku pierwszej części. W tej części mamy wszystkiego za dużo i wrzuconego na siłę i bez pomysłu przez co finalnie daje nam to bardzo mdły i bezpłciowy obraz. Kilka lekko lepszych scen minimalnie tylko podnoszą moją ocenę ale nadal nie za mocno.. Szkoda można było zrobić to dużo lepiej Sad
Wydanie UK bez PL.

[Obrazek: 37807e1208623964.jpg]

Coś - najlepszy film ever Johna Carpentera!  Heart  Niepowtarzalny klimat tego filmu aż wylewa się z ekranu. Ten mrok i obrzydliwość poszczególnych scen, a przede wszystkim napięcie trzymające przez cały film po prostu majstersztyk Big Grin
Wydanie UK bez PL.

Ant-man i osa - tak jak pisałem przy pierwszej części jakiś czas temu - o ile pierwsza część to naprawdę świeża i zabawna produkcja to dwójka to tylko i wyłącznie wtórna wydmuszka bez krzty charyzmy Big Grin Ale kolekcja Marvela musi być uzupełniona Tongue
Wydanie full PL.

[Obrazek: c045e91208623934.jpg]

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

14-05-2019, 17:18
UP!

Księga ocalenia - Jest świetny postapokaliptyczny klimat, kilka fajnym motywów i scen do tego całkiem niezły tylko Denzel Washington ale mimo to coś z tym filmem jest nie tak.. Nie mówię, że jest zły ale to jednak nie to czego oczekiwałem taki o sobie średniak Tongue
Wydanie PL.

Ostatni Mohikanin - ten film to przede wszystkim świetny Daniel Day-Lewis, przepiękne krajobrazy i rewelacyjna muzyka!

[Obrazek: 50fbb01221954394.jpg]

Przeznaczenie - bardzo lubię motywy podróży w czasie bo każdy film z tym motywem jest zakręcony na swój specjalny sposób Big Grin W tym przypadku również się nie zawiodłem i bawiłem się przednie Tongue Nie będę się specjalnie rozpisywał bo jeśli ktoś nie widział nie chce zdradzać fabuły więc jedynie zachęcam i polecam Big Grin
Wydanie Rumuńskie - lektor i napisy PL.

Jack Strong - wstyd lub nie ale jeszcze nie widziałem Tongue
Wydanie PL.

[Obrazek: 947fdc1221954434.jpg]

Upgrade - wyśmienite kino z gatunku sci-fi-akcja ale i odrobina humoru też się znajdzie. Generalnie nie pamiętam kiedy byłem aż tak zachwycony jakimkolwiek filmem w ostatnich tygodniach Big Grin Fabularnie bardzo ciekawy, aktorsko bardzo dobry, muzyka bardzo dobra, a końcówka rewelacja Tongue Jednym słowem ZAJEBISTY!  Heart
Wydanie Szwedzkie - lektor i napisy PL.

Mad max na drodze gniewu - ogólnie mam z tym filmem pewien problem bo wizualnie i aktorsko wypada naprawdę rewelacyjnie ale nie da się nie zauważyć, że po prostu brakuje tutaj fabuły i tego nijak nie da się niczym usprawiedliwić.. Wersja czarno-biała na plus jak dla mnie dużo lepiej się ogląda Tongue
Wydanie PL.

[Obrazek: af458b1221954494.jpg]

Rambo trylogia - czy komuś trzeba przedstawiać tą serię z już od dawna legendarną i nieśmiertelną postacią jaką jest John Rambo? Tak właśnie myślałem dlatego wspomnę o samym wydaniu, które pochodzi z 2018 roku i posiada odrestaurowany obraz ze skanów 4K, a co za tym idzie efekt wizualny jest naprawdę świetny i dzięki temu przez kolejne lata jeszcze będzie cieszyć oko nawet wymagającego widza. Sam zbiorczy box wygląda całkiem zacnie więc ląduje wśród filmów wyeksponowanych Big Grin
Wydanie niemieckie bez PL.

X-MEN trylogia - nie da się ukryć, że pierwsze mutanty nie były najwyższych lotów. Głównie na uznanie zasługuje druga część, która na tle pozostałych wybija się ponad pewien poziom i daje największą frajdę podczas seansu. Samo wydanie to poraz kolejny idealny przykład na świetnie wykonaną pracę podczas remasteringu obrazu. BRAWO! Big Grin
Wydanie UK - lektor i napisy PL na płytach 4K.

[Obrazek: 0f52891221954564.jpg]

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

14-05-2019, 17:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2019, 17:30 przez Gieferg.)
Cytat: wypada naprawdę rewelacyjnie ale nie da się nie zauważyć, że po prostu brakuje tutaj fabuły
Jest tyle ile trzeba by ocenić film na 10/10 Tongue
Cytat: nie da się ukryć, że pierwsze mutanty nie były najwyższych lotów. Głównie na uznanie zasługuje druga część
Jak dla mnie nie ma specjalnej różnicy w poziomie między tymi filmami.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

14-05-2019, 17:49
Gdzie udało Ci się dorwać Ostatniego Mohikanina ? I jak bardzo bolało ? Wink

Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

14-05-2019, 17:56
(14-05-2019, 17:49)misfit napisał(a):  Gdzie udało Ci się dorwać Ostatniego Mohikanina ? I jak bardzo bolało ? Wink

Nie było aż tak źle, na olx za 55 zł + wysyłka Big Grin

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

14-05-2019, 18:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2019, 18:19 przez Gieferg.)
A co, kolejny Mann został unikatem?
Brak wersji kinowej sprawił, że nigdy się nie szarpnąłem na Blu i zostałem przy DVD.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

14-05-2019, 18:24
Ano, i nie tylko u nas Big Grin

Przeznaczenie i Upgrade również polecam kto nie widział - świetne filmy.
Box trylogii Rambo jak się prezentuje w środku ? To jest digi-pack ?

Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

14-05-2019, 18:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2019, 18:52 przez Juhas.)
(14-05-2019, 18:24)misfit napisał(a):  Box trylogii Rambo jak się prezentuje w środku ? To jest digi-pack ?

Niestety nie.. w środku są 3 slimy

[Obrazek: e528001222013654.jpg]

[Obrazek: 8510991222016744.jpg]

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

14-05-2019, 18:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2019, 18:46 przez Gieferg.)
To jest to samo co we włoskim wydaniu trylogii w digi ?

Odpowiedz
Strony (59): « Wstecz 1 ... 27 28 29 30 31 ... 59 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku