Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Jurassic Park - seria

Strony (21): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 21 Dalej »

Opcje tematu
Jurassic Park - seria
Offline tunnel666666
Nowy użytkownik
Liczba postów: 19
Reputacja: 1

31-10-2019, 15:09
Zgadza sie. Szukalem takiego samego wydania jakie otrzymalem z francuskiego amazonu czyli dwoch filmow w jedym pudelku a takiego nie bylo w filmoskopie. A swoja droga z tymi okladkami to jakas masakra. Na wspolnym pudelko bzdury. Na poszczegolnych pudelkach bzdury. A na plycie jeszcze co innego.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

31-10-2019, 15:44
No to dobrze zrozumiałem o co chodzi. Koledzy tu za długo siedzą to myślą innym torem niż Świeżaki nie obeznane z tematem. Najprościej szukać jest pojedynczych wydań, bo takie duble nie każdy kupuje i nie ma komu tego wklepywać.

Odpowiedz
Offline matswat
Nowy użytkownik
Liczba postów: 15
Reputacja: 0

05-05-2021, 00:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2021, 00:29 przez matswat.)
Witam szanownych kolegów i koleżanki. Mam pytanie do znawców wydań (posiadaczy filmów):
Czy ktoś się orientuje które z wydań jest najbardziej kompletne i obszerne w materiały dodatkowe (DVD, BD, 4k)? Chciałbym kupić stare wydania DVD części 1-3 by mieć porównanie technologiczne, potem kupić wydania na Blu-ray by móc się cieszyć dobrą jakością obrazu (4K są cholernie drogie więc poczekam jak stanieją przy okazji premiery następnej części) a przy tym bardzo lubię dodatki i materiały o kręceniu filmów stąd moje pytanie. Wiem, że było wydanie DVD 4 dyskowe w którym jedna z płyt "Beyond Jurassic Park" była całkowicie przeznaczona na dodatki i ponoć te materiały nie znalazły się potem na kolejnych wydaniach ale nie mam pewności - planowałem kupić takie wydanie a potem doposażyć się w jakieś BD (chciałbym BD 4K ale to drogo wychodzi). Co wy na to?

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,474
Reputacja: 218

05-05-2021, 07:43
Nie wiem jakie dodatki znajdują się w wydaniu DVD natomiast na BD w każdej z pierwszych trzech części znajduje się sporo dodatków. Pełny ich wykaz znajdziesz w opisie poniższych wydań w filmoskopie (klik w okładkę). Wydaje mi się również, że dowolne polskie wydanie na BD posiada takie same płyty tak więc nie powinno mieć znaczenia które zdecydujesz się zakupić.

[Obrazek: thumb-lg-3956-park-jurajski.jpg] [Obrazek: thumb-lg-158-zaginiony-swiat-park-jurajski.jpg] [Obrazek: thumb-lg-159-park-jurajski-3.jpg]

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

05-05-2021, 08:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2021, 08:17 przez djgromo.)
Mam zbiorcze wydanie chyba ze Stanów 4-ech pierwszych filmów w opakowaniu jakby książki i tam poza płytami 4K i Blu-ray jest jeszcze jedna dodatkowa płyta z dodatkami.

Takie coś mam: https://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B07B14J2PK/

Chociaż teraz w opisie pisze, że jest 8 płyt tylko to muszę sprawdzić u siebie, ale wydawało mi się, że było coś jeszcze z dodatkami.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline matswat
Nowy użytkownik

05-05-2021, 12:37
(05-05-2021, 07:43)Kirek napisał(a):  Nie wiem jakie dodatki znajdują się w wydaniu DVD natomiast na BD w każdej z pierwszych trzech części znajduje się sporo dodatków. Pełny ich wykaz znajdziesz w opisie poniższych wydań w filmoskopie (klik w okładkę). Wydaje mi się również, że dowolne polskie wydanie na BD posiada takie same płyty tak więc nie powinno mieć znaczenia które zdecydujesz się zakupić.
Ok. Dzięki.

Odpowiedz
Offline Adrian Gawor
Stały bywalec
Liczba postów: 380
Reputacja: 17

05-05-2021, 17:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2021, 17:54 przez Adrian Gawor.)
Ja posiadam cos takiego w swoich zbiorach,
[Obrazek: ME17DH_t.jpg]

[Obrazek: ME17E7_t.jpg]

Dodatki sa na osobnej plycie
[Obrazek: ME17KO_t.jpg]

Odpowiedz
Offline matswat
Nowy użytkownik

05-05-2021, 21:02
Właśnie o tym wydaniu pisałem - jestem ciekaw czy wszystkie dodatki są na blu-ray-ach i 4k. Planowałem kupić to wydanie dla dodatków bo jest tanie ale jestem ciekaw czy jakiś znawca Parku jurajskiego mógłby się wypowiedzieć o zawartości tego wydania i późniejszych wydań Blu-ray.

Odpowiedz
Offline nightmare_1985
Nowy użytkownik
Liczba postów: 5

05-05-2021, 21:11
Mam również to wydanie DVD, które wstawił kolega Adrian powyżej oraz polskie wydania BD poszczególnych części. Dodatki, które są na tej czwartej płycie DVD zostały dołączone również do wydań blu-ray. Tak jak tutaj były wszystkie na jednej płycie tak na blu-ray zostały podzielone pomiędzy poszczególne części (są one w SD, żywcem przeniesione z DVD). Dodatkowo na blu-ray są nowe, niepublikowane wcześniej dodatki, których nie ma na DVD. Także pod kątem dodatków korzystniej wypadają wydania blu-ray.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

05-05-2021, 21:28
Widzę że strona http://dvdcompare.net/ wciąż pozostaje tajemnicą Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (21): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 21 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku