Snyder miał pewnie jakiś zamysł, żeby JL zrobić w 4:3. I ja to szanuję i rozumiem. Obejrzałem ten film w takim formacie, choć za nim nie przepadam, bo taki był pomysł autora. Dlatego nie rozumiem też prób zmieniania tego. To trochę jakby dodawać kolory do Sin City czy "poprawiać" dźwięk w Sound of Metal, bo się komuś taka forma nie podoba.
Inna sprawa, że nie znajduję uzasadnienia* dla takiej decyzji Snydera i przez to dla mnie ten zabieg to pusta wydmuszka, która w dodatku odziera obraz (z mnóstwem epickich zdjęć) z "filmowosci" (if you know what I mean
).
* jedyne jakie mi przychodzi do głowy i ma sens, to puszczanie filmu w IMAXach, jako główne źródło dystrybucji, ale z tego, co się orientuję to raczej nie ten case.
Inna sprawa, że nie znajduję uzasadnienia* dla takiej decyzji Snydera i przez to dla mnie ten zabieg to pusta wydmuszka, która w dodatku odziera obraz (z mnóstwem epickich zdjęć) z "filmowosci" (if you know what I mean
). * jedyne jakie mi przychodzi do głowy i ma sens, to puszczanie filmu w IMAXach, jako główne źródło dystrybucji, ale z tego, co się orientuję to raczej nie ten case.
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820