Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Kiler/Kilerów 2-óch

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Opcje tematu
Kiler/Kilerów 2-óch
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone
Liczba postów: 452
Reputacja: 5

14-10-2018, 15:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2018, 15:51 przez Pai-Chi-Wo.)
(14-10-2018, 11:14)wolfman napisał(a):  
(14-10-2018, 11:01)MarianPaz napisał(a):  Niestety nie ma specjalnie chętnych do ryzykowania pieniędzy na dystrybucję klasyki polskiego kina na BD
Może gdyby ogarnęli szerszy rynek, z okładką w dwóch językach i napisami do kilku krajów EU.

No dobrze ale dlaczego tak jest? Dlaczego Polacy nie zdobywają szerszego rynku?
Szukam na to odpowiedzi o jakiegoś czasu.
Morawiecki powiedział na jakimś spotkaniu ciekawą rzecz, że aby wejśc z czymś na rynek zachodni
to trzeba płacić wysokie marże. I podał przykład zdaje się Hiszpani, że koszt wejścia na tamtejszy rynek
to 30% zysków, czyli prostymi słowami tyle trzeba im płacić żeby móc u nich coś sprzedawać.
A rynek płytowy to przecież trudna branża na granicy opłacalności chyba że się mylę?
Jak ktoś coś wie to niech da znać.

P.S. Z Kilerami to bym w świat raczej nie ruszał, ale coś by się na eksport na pewno znalazło.

(14-10-2018, 13:02)komediowiec napisał(a):  Z Alternatywami 4 na BD się udało, mimo że kiepskie wydanie. Ale Kilery na DVD mają akurat dość dobrą jakość obrazu,nie licząc wodnych znaków na skraju ekranu w dwójce.
Alternatywy IV na BD to akurat "musiałem" mieć jak nie ma innego wyboru co zrobić?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline komediowiec
Nowy użytkownik
Liczba postów: 45
Reputacja: 0

14-10-2018, 16:03
Kilery by się nawet nadały na eksport gdyby autor tłumaczenia zrobił w niektórych momentach to co u naz zrobili ze Shrekiem. Czyli zmienić niektóre gagi by bawiły mieszkańców danego kraju.

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

14-10-2018, 16:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2018, 16:09 przez Pablo0909.)
Nie chciałem całego postu cytować, więc tylko fragment:
Pai-Chi-Wo- "Z Kilerami to bym w świat raczej nie ruszał, ale coś by się na eksport na pewno znalazło." - Swego czasu, jeśli mnie pamięć nie myli, to Kilerem" była zainteresowana któraś z wytwórni amerykańskich. Niestety nie pamiętam o którą to chodziło. Nic z tego nie wyszło, bo zdaje się, że poszło o kasę. To było zaraz po wejściu "Kiler- a" do kin.

Odpowiedz
Offline komediowiec
Nowy użytkownik

14-10-2018, 16:11
Nic z tego nie wyszło bo wytwórnia upadła. Ale scenariusz jest w archiwach disney'a.

Odpowiedz
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone

14-10-2018, 16:11
Ja pamiętam że chodziło o kupno praw do scenariusza aby zrobić wersję amerykańskiego Kilera.
Dlaczego nie wyszło odpowiedzi nie znalazłem.

Odpowiedz
Offline komediowiec
Nowy użytkownik

14-10-2018, 16:13
Już mówiłem że upadła wytwórnia. Zresztą to była mało znana wytwórnia. Ale scenariusz istnieje.

Odpowiedz
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone

14-10-2018, 16:25
(14-10-2018, 16:13)komediowiec napisał(a):  Już mówiłem że upadła wytwórnia. Zresztą to była mało znana wytwórnia. Ale scenariusz istnieje.
Spokojnie, napisaliśmy w jednej minucie.

Jeśli jest tak jak piszesz, że scenariusz jest w archiwach Disneya to znaczy że Disney
wykupił upadającą wytwórnię a plany tej wytwórni wrzucił do głębokiej szuflady ? Smile

Odpowiedz
Offline komediowiec
Nowy użytkownik

14-10-2018, 16:29
No ok tylko chciałem żebyś poznał odpowiedź. Wytwórnia od początku należała do Disneya. Chcieli zrobić ten remake ale wytwórnia upadła. Scenariusz chociaż nie jestem pewien chyba powstał i teraz kurzy się w szufladzie.
Co do tłumaczenia:Oba kilery tak jak wiele polskich filmów ma na dvd angielskie napisy. Ale tłumaczenie bardzo słabe. Słowo na k w jednym miejscu przetłumaczono jako blood.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

14-10-2018, 16:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2018, 16:41 przez Wolfman.)
(14-10-2018, 15:51)Pai-Chi-Wo napisał(a):  A rynek płytowy to przecież trudna branża na granicy opłacalności chyba że się mylę?

Z pewnością. Bo by dawno przestał istnieć. Nic nigdzie nie czytałem, by chciało im się cokolwiek i gdziekolwiek z czymkolwiek. Nawet na nasz rynek, a chętni by byli, wystarczyła by też dobra reklama. Chociaż ostatnio coś się ruszyło. Możliwe, ze bd zbliża się cenowo do dvd, jeśli chodzi o proces wydawania. W końcu wyszło ostatnio sporo klasyków, w tym zapomniany przeze mnie Kleks.

Odpowiedz
Offline komediowiec
Nowy użytkownik

14-10-2018, 16:41
Chętni by byli ale było by ich dość mało. Kilery są często wałkowane w tv i dostępne w internecie,a przecież tak większość Polaków ogląda filmy. A poza tym płyty DVDmają lepszą sprzedaż niż BD.

Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku